Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:09, 04 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Piękna kolekcja róż Widzę,że u Ciebie Pashmina też się dopiero zbiera, czy ona kwitnie tak późno? U mnie dopiero 2 kwiaty u niej się rozwinęły, reszta jeszcze w pąkach, no cóż może i późno startuje,ale za to jaka piękna jest

Nie mam pojęcia ponieważ mam dwie, kupowane jesienią z gołym korzeniem. Przezimowały zadołowane a posadziłam dopiero wiosną na stale miejsce. Pewnie to zależy od warunków klimatycznych Może u Ciebie bylo dlugo zimno ? Pomysl, że za to będa kwitly dłużej niz u nas
jolanka 21:31, 04 lip 2017

Oprócz róż zaczynają kwitnąć jeżówki i inne byliny.

paulina_ns 21:35, 04 lip 2017

jolanka napisał(a)

Nie mam pojęcia ponieważ mam dwie, kupowane jesienią z gołym korzeniem. Przezimowały zadołowane a posadziłam dopiero wiosną na stale miejsce. Pewnie to zależy od warunków klimatycznych Może u Ciebie bylo dlugo zimno ? Pomysl, że za to będa kwitly dłużej niz u nas

No ja właśnie też kupiłam jesienią z gołym korzeniem niby dłużej, ale ja trochę o swoją się martwię, bo niektóre białe płatki brązowieja, a przecież deszczu u mnie jak na lekarstwo, mam nadzieję tylko, że wszystkie się rozwiną
jolanka 21:36, 04 lip 2017

paulina_ns 21:36, 04 lip 2017

A jeżówki przepięknie, zwłaszcza dwie na ostatnich zdjęciach
jolanka 21:37, 04 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

No ja właśnie też kupiłam jesienią z gołym korzeniem niby dłużej, ale ja trochę o swoją się martwię, bo niektóre białe płatki brązowieja, a przecież deszczu u mnie jak na lekarstwo, mam nadzieję tylko, że wszystkie się rozwiną

A masz zdjęcie?
paulina_ns 21:39, 04 lip 2017

jolanka napisał(a)

A masz zdjęcie?

Jolus jutro zrobię.
AnkaK 21:46, 04 lip 2017

Jolu, śliczne zbliżenia różane - lepsze niż katalog niejednego sklepu U was jakiś inny klimat - niesamowite, że jeżówki już takie kwitnące (u mnie w małych pąkach). Czytałam o zawirowaniach pogodowych - miejmy nadzieję, że pogoda będzie już łaskawsza.
jolanka 21:48, 04 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Byłam u Ciebie, oczywiście źle najpierw przeczytałam, zamiast płatki to ja listki haha
jolanka 21:50, 04 lip 2017

AnkaK napisał(a)
Jolu, śliczne zbliżenia różane - lepsze niż katalog niejednego sklepu U was jakiś inny klimat - niesamowite, że jeżówki już takie kwitnące (u mnie w małych pąkach). Czytałam o zawirowaniach pogodowych - miejmy nadzieję, że pogoda będzie już łaskawsza.

Trzymaj kciuki za pogodę U was też region paskudny na te deszcze i wichury

Zarumieniłam się, dziękuję za komplement
Jeżówki to na razie pojedynczo kwitną, na ubieglorocznych krzakach jest pelno pąków fajnie będzie