Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:14, 13 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Na wsadzanie cebul jeszcze czas Musisz się do końca wykurować!

U nas dzisiaj już słoneczko, tyle, że zimno. M pojechał betony na cycku nr2 rozwalać...spokój mam

O i to jest właściwe podejście Masz czas
Ja polecialam dzisiaj na grzyby, dotleniłam się, maślaczków i podgrzybków troche uzbierałam. Tylko to ich obieranie Ubrana byłam ciepło więc mam nadzieję, że nic mi nie będzie
jolanka 21:22, 13 wrz 2017

Pogoda nawet pozwoliła mi dzisiaj troszkę popracować w ogrodzie. Niewiele bo po chorobie nie bardzo mam jeszcze siłę ale... Kurcze, chwasty rosną na wyścigi, wymysliłam więc, że będę kopać doły w tym moim piaseczku i je zakopywać. To ma być taki zielony nawóz Ciekawe czy to coś da
eM natomiast ciął kłody drewna do kominka, które kupiliśmy z wyrębu. Padł właśnie i sni, że już jest ulozone w drewutni
mrokasia 21:31, 13 wrz 2017

jolanka napisał(a)
Pogoda nawet pozwoliła mi dzisiaj troszkę popracować w ogrodzie. Niewiele bo po chorobie nie bardzo mam jeszcze siłę ale... Kurcze, chwasty rosną na wyścigi, wymysliłam więc, że będę kopać doły w tym moim piaseczku i je zakopywać. To ma być taki zielony nawóz Ciekawe czy to coś da
eM natomiast ciął kłody drewna do kominka, które kupiliśmy z wyrębu. Padł właśnie i sni, że już jest ulozone w drewutni

Ja też trochę popracowałam, ale pod koniec to już było nieprzyjemnie - bardzo wietrznie i zaczęło kropić.
Jola, spokojnie, nie forsuj się. A pomysł z zakopywaniem chwastów chyba niezły, tylko nie dopuszczaj do zawiązania nasion! A nie masz kompostownika???
jolanka 21:35, 13 wrz 2017

Rododendrony CW mnie zaskoczyły. Kwitną a jak pieknie zbierają krople deszczu?

jolanka 21:37, 13 wrz 2017

mrokasia napisał(a)

Ja też trochę popracowałam, ale pod koniec to już było nieprzyjemnie - bardzo wietrznie i zaczęło kropić.
Jola, spokojnie, nie forsuj się. A pomysł z zakopywaniem chwastów chyba niezły, tylko nie dopuszczaj do zawiązania nasion! A nie masz kompostownika???

Kompostownik mam ale pomyślałam, że tak będzie szybciej Nie trzeba będzie czekać na rozlożenie tylko od razu do ziemi
jolanka 21:42, 13 wrz 2017

Trochę pogodnych momentów zlapanych aparatem.

jolanka 21:49, 13 wrz 2017

Róże w tym roku nie wyglądaja dobrze. Teraz niewiele kwitnie. Najgorzej wygląda Minerwa rosnąca w gruncie Juz właściwie nie ma liści. Wiele róż ma bardzo duzo paków ale czy zakwitną? Chciałabym

Acropolis, Baden-Baden, Bonica

jolanka 21:53, 13 wrz 2017

Chipendale, Voyage, Jolanka

mrokasia 21:55, 13 wrz 2017

Chyba za mokry rok dla róż.
Mnie ostała się po rewolucjach jedna - miniaturowa nn, przesadzona w niezbyt dogodnym czasie, odchorowała swoje i ładnie odbiła, ma trochę pąków - liczę na to, że doczekam kwiatów .
jolanka 21:58, 13 wrz 2017

Fairy (od Iwonki), Geisha, Red Leonardo