Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 19:09, 06 paź 2017

Gosiek33 napisał(a)

Który rok rośnie u Ciebie? Mam moją od lata, piękna była ale ostatnio w końcu się zbiesiła i po wydaniu sryliona kwiatów złapała plamistość, pora chyba by spać poszła?

William Sheakspeare rośnie u mnie drugi rok. Zima bardzo podmarzła i nawet obawiałam się, że nie odbije. Mylilam się, rośnie pięknie.
Nie martw się, plamistość w tym roku to norma, niestety
jolanka 19:17, 06 paź 2017

Kasia_CS napisał(a)

Jolu, jaka to odmiana jarzmianki? Bardzo mi się podoba jej kolor

A Voyage piękna! Cieszę się, ze ją zamówiłam

Ta jarzmianka to Star od Magic. Ona ma bialo-zielone listki.
Z róży będziesz bardzo zadowolona.
jolanka 19:25, 06 paź 2017

UrsaMaior napisał(a)
I jak tam zakupy? Bo u mnie udane, nakupiłam hortek i dereni

Zakupy hmm, niestety dałam się zrobić w bambuko. Zamawiając byłam przekonana, że będą ladniejsze niż te kupowane w UB tygodniu - inne miejsce zakupu. Zapłaciłam dwa razy tyle ile poprzednio za cisa o 20 cm niższego wrrr. Jestem wściekła ale nie zorientowała się od razu. Zawsze było tam bardzo dobrze, miałam zaufanie. Panowie zapakowali mi do samochodu, przywiozłam do domu i dopiero wtedy zobaczyłam dokładniej
Mam teraz różnicę w posadzonych roślinach.
jolanka 19:26, 06 paź 2017

Agania napisał(a)
Twoje róże mnie hipnotyzują

jolanka 19:29, 06 paź 2017

mrokasia napisał(a)
Jednak jarzmianki mają coś w sobie, muszę je gdzieś u siebie upchnąć w przyszłym roku.

No, fajne są Kupilam chyba 3 odmiany po 3 sztuki. Na razie maja się przyjąć i przezimować. Wiosna przesadze dopiero w docelowe miejsce.
jolanka 19:35, 06 paź 2017

AgataP napisał(a)
U mnie z róż po tych deszczach to mumie się porobiły, teraz było słonko ładnie się porozwijały i znowu deszcz je gasi... nie lubię tak ....

Ja tez nie Najgorzej, ze gniją na pędach. Poobrywalam trochę, pąki na pewno się juz nie rozwiną. Mam jednak wrażenie, ze róże bronią się podczas tej masakrycznej pogody nie wydając za dużo nowych kwiatów. "Pilnuja" tylko pędów i korzeni.
UrsaMaior 19:39, 06 paź 2017

jolanka napisał(a)

Zakupy hmm, niestety dałam się zrobić w bambuko. Zamawiając byłam przekonana, że będą ladniejsze niż te kupowane w UB tygodniu - inne miejsce zakupu. Zapłaciłam dwa razy tyle ile poprzednio za cisa o 20 cm niższego wrrr. Jestem wściekła ale nie zorientowała się od razu. Zawsze było tam bardzo dobrze, miałam zaufanie. Panowie zapakowali mi do samochodu, przywiozłam do domu i dopiero wtedy zobaczyłam dokładniej
Mam teraz różnicę w posadzonych roślinach.

O niee Przykro mi bardzo A podobne przynajmniej w puchatości? Jeśli Cię to pocieszy, to ja w żywopłocie frontowym też mam różnicę, nawet większą chyba. Trudno, w końcu się wyrównają, najgorsze jest to rozczarowanie.
Ja dziś do Zielonych wyskoczyłam, dziś już część posadziłam, jutro ciąg dalszy.
iwonadm 19:41, 06 paź 2017

Przepiękne podsumowanie róż ja właśnie zamawiam z dziewczynami parę egzemplarzów
jolanka 19:43, 06 paź 2017

olga80 napisał(a)
Dobrze,że tak wysoko oceniłaś Wiliama zaprosiłam go do swojego ogrodu i cieszę,że to trafny wybór.Jubilee Celebraton mnie kusi już 2 sezon czy on musi mieć podporę ?

JC mam pierwszy rok a juz pięknie kwitnie i rosnie
Ma lekko zwisające pędy wiec jeśli chcesz to można dac jej lekkie niskie podpórki, takie jak do hortensji. Ona jest takiego krzaczastego pokroju wiec jeśli nie będzie Ci przeszkadzało to niekoniecznie
jolanka 19:53, 06 paź 2017

UrsaMaior napisał(a)

O niee Przykro mi bardzo A podobne przynajmniej w puchatości? Jeśli Cię to pocieszy, to ja w żywopłocie frontowym też mam różnicę, nawet większą chyba. Trudno, w końcu się wyrównają, najgorsze jest to rozczarowanie.
Ja dziś do Zielonych wyskoczyłam, dziś już część posadziłam, jutro ciąg dalszy.

No właśnie. Z tamtego miejsca mialabym dwa razy tyle i lepszych Bardziej chodzi rzeczywiście o to rozczarowanie niż o cos innego. Zrobiło mi się przykro, ze szkółka, którą chwalilam i polecalam innym niefajnie mnie potraktowała
Na dole grubość jest podobna do tych pierwszych, chociaż tyle
Zielone jeszcze otwarte w tym sezonie? Trochę boje się juz kupować byliny, chociaż... może pogoda wreszcie pozwoli cos zrobić.: (
Dzisiaj dokonczylam te cisy, tzn wyrownałam do pionu, dosypamam ziemi bo trochę opadła i tyle bo pięknilam się wreszcie u fryzjera. Niedługo to i rodzona mama by mnie nie poznała tak długo zwlekałam