Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

katel 22:05, 03 paź 2017

Ale u Ciebie praca wre - u mnie nic się nie dzieje, nadal się nie wyrabiam - może jak w sobote pogoda dopisze to podziałam
jolanka napisał(a)
Kupiłam latem jednego miscanta Memory. Podzieliłam na 4 części 3 z nich kwitną, czwarta nie ale listki ma

Zebrinusy u mnie kwitną U Was też?

Ten na zdjęciu to Memory? Memory ma srebrne koty a te jakby różowawe - to chyba nie Memory. Jutro cykne moje to porównamy.
U mnie Zebrinus chyba jeszcze nie zaczął ale będzie kwitł
Róże przepiękne .
Gosiek33 06:33, 04 paź 2017

jolanka napisał(a)
William Sheakspeare 2000 dostaje w tym roku ode mnie 10 punktów na 10
Nic sobie nie robi ani z deszczu ani ze slońca. Pieknie rośnie, pięknie pachnie, pieknie wygląda. Nie choruje, nie opada. Wspaniała róża

Który rok rośnie u Ciebie? Mam moją od lata, piękna była ale ostatnio w końcu się zbiesiła i po wydaniu sryliona kwiatów złapała plamistość, pora chyba by spać poszła?

Kasia_CS 06:49, 04 paź 2017

jolanka napisał(a)
Kwitną jeszcze trochę zawilce, jarzmianki i jedna szalona ostróżka. Werbena zaś okazała się fajną stołówką.

Jolu, jaka to odmiana jarzmianki? Bardzo mi się podoba jej kolor

A Voyage piękna! Cieszę się, ze ją zamówiłam
UrsaMaior 18:07, 04 paź 2017

I jak tam zakupy? Bo u mnie udane, nakupiłam hortek i dereni
Agania 08:52, 05 paź 2017

Twoje róże mnie hipnotyzują
mrokasia 09:09, 05 paź 2017

Jednak jarzmianki mają coś w sobie, muszę je gdzieś u siebie upchnąć w przyszłym roku.
AgataP 09:31, 05 paź 2017

U mnie z róż po tych deszczach to mumie się porobiły, teraz było słonko ładnie się porozwijały i znowu deszcz je gasi... nie lubię tak ....
olga80 14:54, 06 paź 2017

Dobrze,że tak wysoko oceniłaś Wiliama zaprosiłam go do swojego ogrodu i cieszę,że to trafny wybór.Jubilee Celebraton mnie kusi już 2 sezon czy on musi mieć podporę ?
jolanka 18:52, 06 paź 2017

rozark napisał(a)
trafiłam na przegląd róż tra la la

Ten przegląd na razie mizerny
Wczoraj wiedziałam przy komputerze z zgrywalam w jedno miejsce fotki róż z tego roku. Może za troszkę pokażę więcej. Mam spory bałagan w zdjęciach ogrodowych.
jolanka 19:04, 06 paź 2017

katel napisał(a)
Ale u Ciebie praca wre - u mnie nic się nie dzieje, nadal się nie wyrabiam - może jak w sobote pogoda dopisze to podziałam

Ten na zdjęciu to Memory? Memory ma srebrne koty a te jakby różowawe - to chyba nie Memory. Jutro cykne moje to porównamy.
U mnie Zebrinus chyba jeszcze nie zaczął ale będzie kwitł
Róże przepiękne .

No tak, u mnie cały czas pada i w sobotę ma być tak samo. Niewiele będę mogła zrobić
Kasiu, to jest na pewno Menory. Zdjęcie przekłamuje kolor bo było wtedy słońce. Liście ma szerokie z tym jaśniejszym środkiem. Poza tym na razie kotków jest mało - male to jeszcze bo z jednej rośliny zrobiłam cztery
Jutro spróbuje zrobić zdjęcia na jakimś tle, może będzie lepiej widac.