Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 19:53, 06 paź 2017

iwonadm napisał(a)
Przepiękne podsumowanie róż ja właśnie zamawiam z dziewczynami parę egzemplarzów

IDE do Ciebie zobaczyć co kupujesz
UrsaMaior 19:57, 06 paź 2017

jolanka napisał(a)

No właśnie. Z tamtego miejsca mialabym dwa razy tyle i lepszych Bardziej chodzi rzeczywiście o to rozczarowanie niż o cos innego. Zrobiło mi się przykro, ze szkółka, którą chwalilam i polecalam innym niefajnie mnie potraktowała
Na dole grubość jest podobna do tych pierwszych, chociaż tyle
Zielone jeszcze otwarte w tym sezonie? Trochę boje się juz kupować byliny, chociaż... może pogoda wreszcie pozwoli cos zrobić.: (
Dzisiaj dokonczylam te cisy, tzn wyrownałam do pionu, dosypamam ziemi bo trochę opadła i tyle bo pięknilam się wreszcie u fryzjera. Niedługo to i rodzona mama by mnie nie poznała tak długo zwlekałam

No szkoda z tymi cisami, ale trudno, już są. Nie martw się, ważne, że ogród pięknieje. Zielone otwarte, jak najbardziej, mają ciekawe rośliny, których w innych miejscach nie widziałam. Super słoneczniki kupiłam dziś.
Jak dla mnie, to wyglądałaś bardzo ładnie
mrokasia 22:05, 06 paź 2017

Jola, czytam o Twoich nowych cisach . Kurcze, musisz być rozczarowana.
Ale nic to, szybko nadrobią, ważne że u dołu są tak samo grubiutkie jak te wcześniejsze.

Edit: wiało u Ciebie mocno? Mam nadzieję, że obyło się bez strat.
inka74 23:46, 06 paź 2017

William cudny i JC też. Z tymi cisami szkoda - a nie da się reklamować? Ceny za rośliny mam wrażenie są z kosmosu. Dziś, no w sumie ładne i wysokie śliwy Nigra, widziałam po 350 zł. Moja minimalnie mniejsza i 180 zł kosztowała
Kasya 20:41, 07 paź 2017

jarzmianki moge podziwiac u ciebie bo moje juz nie chcialy zakwitnac drugi raz...
jolanka 20:50, 07 paź 2017

UrsaMaior napisał(a)

No szkoda z tymi cisami, ale trudno, już są. Nie martw się, ważne, że ogród pięknieje. Zielone otwarte, jak najbardziej, mają ciekawe rośliny, których w innych miejscach nie widziałam. Super słoneczniki kupiłam dziś.
Jak dla mnie, to wyglądałaś bardzo ładnie

Już są posadzone
Dzisiaj pojechałam do tego pierwszego miejsca i dokupiłam jeszcze 5 - tyle mi brakowało do obsadzenia lasu.
Fajne iglaczki szczepione widziałam i nie tylko
Muszę zobaczyć te słoneczniki w int. , nie znam ich.

Hmm, ale ja muszę ładnie też wyglądać dla eMa
jolanka 20:53, 07 paź 2017

mrokasia napisał(a)
Jola, czytam o Twoich nowych cisach . Kurcze, musisz być rozczarowana.
Ale nic to, szybko nadrobią, ważne że u dołu są tak samo grubiutkie jak te wcześniejsze.

Edit: wiało u Ciebie mocno? Mam nadzieję, że obyło się bez strat.

No widzisz, nie może być długo dobrze
Wiem, że będę czekała ze dwa lata aż zaczną wypuszczać jakie takie przyrosty. Troche u mnie wiało ale OK, doniczki tylko latały po ogrodzie Za dużo bylo
jolanka 21:01, 07 paź 2017

inka74 napisał(a)
William cudny i JC też. Z tymi cisami szkoda - a nie da się reklamować? Ceny za rośliny mam wrażenie są z kosmosu. Dziś, no w sumie ładne i wysokie śliwy Nigra, widziałam po 350 zł. Moja minimalnie mniejsza i 180 zł kosztowała

Chociaż te różyczki litują się nade mną i kwitną
Reklamacja polegałaby na tym, że musiałabym pojechać tam jeszcze raz, znowu wybrudzić samochód i dostać no, troche lepsze. Za paliwo więcej zapłacę niż to wszystko warte. Takie szkółki to dbają o hurtowników a taki kupiec jak ja to za malutki dla nich Oczywiście, kiedy zadzwoniłam, przeprosili, bla, bla, bla, zapraszali aby odwieźć. Miałam dosyć i podziękowalam
Ceny rzeczywiście coraz wyższe, kosmiczne. Cóż, popyt czyni podaż
jolanka 21:03, 07 paź 2017

Kasya napisał(a)
jarzmianki moge podziwiac u ciebie bo moje juz nie chcialy zakwitnac drugi raz...

Kasiu, moje jarzmianki kupiłam chyba w wakacje więc kwitnienie mam jeszcze "szkółkowe" Trochę się nawet martwię czy dobrze przezimują kwitnąc tak dlugo
jolanka 21:09, 07 paź 2017

Dzisiejsze zdjęcia jesiennego grujecznika i tulipanowca zrobił mój eM - Świecą na rabatach z daleka