Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

tulucy 14:51, 11 maj 2016

Pozytywnie zazdraszczam trzmieliny - u mnie z 20 wsadzonych ukorzeniła się 1 sztuka za gorąco i za sucho chyba miały patyczki
W tym roku próbuję jeszcze raz
Shemsi 16:01, 11 maj 2016

Popatrzyłam co u Ciebie i się zachwyciłam. Zazdroszczę, że skrzynki warzywnika już skończone, u mnie jeszcze trochę pracy, mam nadzieję, że zdążymy. Przyznam, że to podwyższenie warzywnika bardzo mi się podoba, mimo, że niepraktyczne przy koszeniu. Jakoś tak ładnie oddziela funkcję użytkową od dekoracyjnej i dodaje jej elegancji
inag 21:02, 11 maj 2016

Iwk4 napisał(a)

Ilonko, moim marzeniem jest ścianka wodna w wersji mini ... mam miejsce, wylewkę, trochę mało cegieł i reszta musi czekać... Pewnie będzie , ale jeszcze nie teraz

Brzmi obiecująco
Iwk4 23:59, 11 maj 2016

tulucy napisał(a)
Pozytywnie zazdraszczam trzmieliny - u mnie z 20 wsadzonych ukorzeniła się 1 sztuka za gorąco i za sucho chyba miały patyczki
W tym roku próbuję jeszcze raz

Łucjo, ja ze względu na kiepską ziemię wszystkie roślinki ukorzeniam w doniczkach w cieniu. Codziennie podlewam i z powodzeniem się udaje
Jak widzę, że zaczyna rosnąć, wysadzam na miejsce w gruncie
Iwk4 00:01, 12 maj 2016

Shemsi napisał(a)
Popatrzyłam co u Ciebie i się zachwyciłam. Zazdroszczę, że skrzynki warzywnika już skończone, u mnie jeszcze trochę pracy, mam nadzieję, że zdążymy. Przyznam, że to podwyższenie warzywnika bardzo mi się podoba, mimo, że niepraktyczne przy koszeniu. Jakoś tak ładnie oddziela funkcję użytkową od dekoracyjnej i dodaje jej elegancji

Weroniko, czy to znaczy, ze ty jeszcze niczego nie posiałaś? To spiesz się kochana.
Umnie czas pokaże, czy trawę da się kosić, jak należy. Na razie ładnie rośnie
Iwk4 00:02, 12 maj 2016

inag napisał(a)

Brzmi obiecująco

Ja od zeszłego roku marzę o tej ściance, ale jak podliczyłam listę potrzeb, to ten priorytet jest na szarym końcu.
Iwk4 00:03, 12 maj 2016

Makao_J napisał(a)
Ale fajnie ciurka woda. Jednak nawet takie mini źródełko tworzy już romantyczny nastrój w ogrodzie

Oj, tak. A jak jeszcze latem ptaki przylatują do wodopoju, to tylko się zachwycać
Iwk4 00:04, 12 maj 2016

kasja83 napisał(a)
Iwonka ale fajne ciurkadełko...też marzę o jakiejś wodzie w ogródku-no,ale to na przyszłe sezony. Nawet niewielka sadzawka, czy sik wodny robi wrażenie

Musi być, u ciebie też będzie. Takie plusk bardzo uspokaja
Iwk4 00:06, 12 maj 2016

Ivvvona napisał(a)
Iwonka, te tulipanki Princess Irene mam pierwszy sezon wiec nie mogę porównać, ale generalnie są niskie. Cieszy fakt że się mnożą u Ciebie a nie giną. Może i u mnie przybędzie.

Dziś oglądałam moje tulipanki. Większość przekwita. Będzie trzeba porządki na rabatach porobić Łebki przyciąć, by nie zawiązywały nasionek
Iwk4 00:09, 12 maj 2016

szemusia napisał(a)

Ja trawy tylko stacjonarnie kupuję... Jakoś się nacięłam kiedyś i nie mam odwagi ponownie spróbować.
W mojej szkółce też mowią, ze na nowe dostawy trzeba jeszcze chwilę poczekać - dopiero rosną. Ale pocieszające jest to, ze coraz więcej można lokalnie dostać

Ja też czekam, ale nadzieja coraz słabsza

Beatko, ja będę udawać, ze nie widzę martwych. jak dostanę jakieś trawki, to wymienię. Do tego czasu niech sobie będą
Porządkuję obecnie rabaty, pielę zielsko, zastanawiam się, jak delikatnie na drugi plan zepchnąć tulipanki na rabatach. Niektóre liście zaczynają żółknąć...