Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Luki 22:50, 01 cze 2016

Nosz kto to takie gupoty o różach wymyślił gdybym w pierwszym roku nie mógł oglądać kwiatów wolałbym w ogóle ich nie sadzić. Czasem jednak warto iść pod prąd, wszystkie sadzone w zeszłym roku kwitły bardzo obficie, a niektóre sadziłem w drugiej połowie kwietnia z odkrytym korzeniem i żyją, są pełne pąków
Ojj uwielbiam hostowiska, jak ja bym chciał, żeby moje było większe
Również bardzo powoli odbudowuję trawy na rabatach, teraz przynajmniej nie nasadzę tak gęsto.
Iwk4 00:07, 02 cze 2016

Łuki, nie wiem, czy głupoty. Teoria teorią, a my niecierpliwi jesteśmy. Więc sporo osób na forum zachwycać się będzie kwieciem tegorocznych róż.
Po to sadzimy, by wąchać, gapić się i zachwycać.

Ale dobrze napisałeś. Mam przyzwolenie na jawne wzdychanie do róż
MirellaB 07:07, 02 cze 2016

[Za to urwałam sobie do wazonu kilka kwiatków:

Takie bukieciki tworzy moja mama Piękne Muszę mamie pokazać
Już kiedyś Ci pisałam, że mi przypominasz moją mamę i to się potwierdza

MirellaB 07:13, 02 cze 2016

Iwonka o naparstnicy przeczytałam i znowu się dużo od Ciebie o niej dowiedziałam - dziękuję

Zdjęcia pokazujesz piękne, nie zacytuję żadnego, bo nie potrafię wybrać

Dwa szmaragdy Ci zaczynają brązowieć - zauważyłam na tym zdjęciu z kotkiem.
ren133 08:18, 02 cze 2016

Anusia napisał(a)
Iwonko moje domki dla pożytecznych owadów dopiero będą. Na razie zbieram materiał. W tej chwili mam deseczki i rurki ale podobają mi sie domkiu w takim stylu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1572-domki-dla-pozytecznych-owadow?page=3
Najbardziej znanym pożytecznym owadem są biedronki. Jak zrobimy domek to mam nadzieję, że trafioą z powodzeniem do niego

Świetna ta inspirka
Musze pomyśleć o czymś takim na przyszły sezon
jolanka 09:26, 02 cze 2016

Witaj Iwonko Trafiłam do Ciebie dzięki inf. o różach ND. Przeczytałam też o różąch historycznych i zrywaniu pierwszych kwiatów.

Masz fajny już ogród, dużo pracy w niego włożyłaś i już to widać. Pozdrawiam i chętnie będę do Ciebie zaglądać
tulucy 12:50, 02 cze 2016

Ja żadnych pąków nie obcinałam. Pani ze szkółki nic na ten temat nawet nie pisnęła. Do tego jeszcze kiedyś nie była pewna, czy na pewno dała mi Rokoko i prosiła dzwonić, jak zakwitnie, żeby potwierdzić odmianę.
Może to tak jak z głębokością sadzenia - w Mai znowu było, że miejsce okulizacji powyżej gruntu, człowiek ogląda i potem nie wie, czy dobrze wsadził, czy przesadzać
Smółka mnie korci niezmiennie, ale nie wiem, gdzie bym ją wsadziła. Mam chalcedoñską i jeszcze jedną.
Iwk4 21:57, 02 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Myślałam, ze tylko mi się taka marna kamasza przytrafiła ..

Mozliwe,że zamawiałyśmy z tego samego miejsca

Iwk4 21:58, 02 cze 2016

Anusia napisał(a)
Iwonko moje domki dla pożytecznych owadów dopiero będą. Na razie zbieram materiał. W tej chwili mam deseczki i rurki ale podobają mi sie domki w takim stylu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1572-domki-dla-pozytecznych-owadow?page=3
Najbardziej znanym pożytecznym owadem są biedronki. Jak zrobimy domek to mam nadzieję, że trafią z powodzeniem do niego

...

Aniu, nie znałam tego wątku, dziękuję ci bardzo, naprawdę fajne inspiracje Na spokojnie można obejrzeć i wykorzystać
Iwk4 22:11, 02 cze 2016

Rumianka napisał(a)
Iwonko, jak patrzę na Twój dojrzały ogród ogarnia mnie wielki zachwyt nad Twoimi poczynaniami, ileż to pracy kosztowało Cię doprowadzenie do stanu obecnego...Ileż zmian po drodze przeszedł Twój skrawek, by przeistoczyć się w wymarzony raj...Jesteś WIELKA...

To, co piszesz jest bardzo miłe i łechcze po serduszku. Ale do dojrzałego ogrodu jeszcze daleko. Wprawdzie niektóre rabaty uważam niemal za skończone, to znaczy na ten moment nic na nich nie zmieniam, a roślinki dorośleją, to jeszcze trochę pracy i czasu potrzeba, by móc powiedzieć: Finis

Uśmiecham się teraz pod nosem, bo dziś byłam na wycieczce szkolnej. Pan przewodnik opowiadał dzieciom o błogosławionej Dorocie, o tym, jak postanowiła ofiarować się za innych i zamurowana w kaplicy resztę życia spędziłą na modlitwie. Napisano o niej: staruszka zmarła w wieku 47 lat.
To ja już jestem trochę bardziej staruszka, muszę się więc z tym ogrodem spieszyć

Dziś widziałam się z Ewą bacową. Tak, tak, odwiedziłam jej ogród, ale o tm za chwilę...
Ewa powiedziała: "Ogrodowisko zmieniło nasze spojrzenie na ogród. Kiedyś były tuje, masa iglaków, jałowców, teraz zmieniamy, zmienia się moda ogrodowa "
I jej ogród pięknie się zmienia. Z rozmachem. A mój małymi kroczkami, powoli, do przodu.