Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

bacowa 22:23, 04 kwi 2016

Wywalałam ten wielki głaz i żeby się róże nie zniszczyły to zostały przykryte.
3 dni zeszły na wierceniu i waleniu młotem, zanim kamień poległ.
Iwk4 22:26, 04 kwi 2016

Aaaa, rozumiem... Ale tam są dwa głazy. Oba wywalaliście?
To dziadostwo ciężkie i trudne do ruszenia. Podziwiam ...
bacowa 22:30, 04 kwi 2016

"Ciężkie" to mało powiedziane.
Olili 22:35, 04 kwi 2016

Witaj Iwonko !

Pracy wykonałaś dużo

Ja też trochę porabiam w ogrodzie .Dziś wróciłam to już ciemno było ,teraz siedzę przed komputerem i czuję ,że chyba si nie ruszę,tak mmie wszystkie mięśnie bolą
Iwk4 22:37, 04 kwi 2016

bacowa napisał(a)
"Ciężkie" to mało powiedziane.

A Grześ nie marudził?

Wczoraj stoczyłam bój o pergolę. A właściwie o kratkę na pnące róże ... Poległam. Będę się martwić później. Chyba za dużo chciałam na raz...
bacowa 22:38, 04 kwi 2016

Werbena mi wzeszła.
Iwk4 22:42, 04 kwi 2016

Olili napisał(a)
Witaj Iwonko !

Pracy wykonałaś dużo

Ja też trochę porabiam w ogrodzie .Dziś wróciłam to już ciemno było ,teraz siedzę przed komputerem i czuję ,że chyba si nie ruszę,tak mnie wszystkie mięśnie bolą

Witaj Iza. Ostatnio myślałam o tobie
Fajnie, że też działasz w ogrodzie.
Ja schodzę z ogrodu, jak już kondycja siada, a że niewprawiona jestem, to schodzę przed czasem. Prace wolno postępują, ale nic mnie nie goni. Zawsze sobie powtarzam, ze praca w ogrodzie ma cieszyć...

Ostatnio ręce mi opadły, bo w żartach młodemu wytknęłam, że nas swoim marudzeniem chyba chce wykończyć. Od słowa do słowa ... dowiedziałam się, ze jak już nas wykończy, to sprzeda dom ... Dom mnie tak nie ruszył, jak ten ogród sprzedany. Powiedziałam, że ma wyluzować, bo wykańczać się nie dam ... Chcę się jeszcze nacieszyć ogrodem
Iwk4 22:45, 04 kwi 2016

Ewa, ja szukałam siewek stipy i werbeny i nie widziałam. Chyba szukać nie umiem, a jak je wypieliłam?

Na parapecie obcięłam werbenę, ukorzeniam na nowo, bo mi jakaś pleśń wlazła na gałązki. jakiś grzyb, czy co ...
Część obciętych gałązek ma już korzonki. Jutro wsadzę do ziemi
bacowa 22:52, 04 kwi 2016

Iwona na rabacie tam gdzie pograbiłam grabiami nie widać werbeny , a tam gdzie nic nie ruszałam to skiełkowała. Jesienią posieje ją na jednej rabacie i nie dotknę rabaty dopóki werbena nie urośnie.

Edit:stipa póżno wschodzi.
MirellaB 00:15, 05 kwi 2016

Iwonka i jak wyczyściłaś kamyczek z tych listków? Ja dmucham i wybieramy, ale chcę kupić odkurzacz ogrodowy.

Okropne są rabaty żwirowe. Moja największa będzie korą wysypana.
W następnym ogrodzie nigdy w życiu nie zrobię żwirowy rabat.