Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród i co dalej

Ogród i co dalej

Makusia 07:10, 17 maj 2017

Korą, żwirkiem, czy runianką? Powiem Ci, że wachlarz możliwości konkretny podałaś
Wypełnij tym, co Ci najbardziej będzie pasowało do elewacji, otoczenia- jeśli masz sporo trawnika wkoło, to może kora? Jak niekoniecznie, to może runianka? Choć czytałam, że buksy nie znoszą "dotykania" przez inne roślinki.

Pozdrawiam

PS. Saper się nie pomylił, kulki super duże!
JoannaDe 08:56, 17 maj 2017

Monka napisał(a)
efekt niedzielnego sadzenia bukszpanów, na zasadzie saper myli się tylko raz zostały posadzone o lataniu i mierzeniu tudzież przestawianiu z uwagi na wagę nie mogłam sobie pozwolić
oczywiście zostaną jeszcze dosadzone kulki tylko pytanie sadzić teraz czy czekać na jesień ?
i kolejne pytanie czym wypełnić ziemię między bukszpanami korą, żwirkiem czy np. runianką?

Powiem Ci że warto było ścierać się z usunięciem tego betony. Że o targaniu buksów nie wspomnę.

Pięknie się robi a jak dojdą małe kulki i wypełniacze to będzie super.

A powiedz mi, nie miałaś czasami w planie podsadzić śś kulkami? Bo tak troszkę pusto w tamtym rejonie.

Żwirek odradzam z racji upierdliwości w pielęgnacji. Choć ma swój niezaprzeczalny urok

No to się pomondrzyłam
Monka 10:29, 17 maj 2017

AnnaCh napisał(a)
No i super
U mnie te duże kule też były sadzone bez przymierzania, bo okropnie były ciężkie i do tego lało tak, że nawet majtki miałam mokre Jakoś wygląda, u Ciebie też fajnie

Ania Ty miałaś mokre majtki bo padało , ja sadziłam w upał i miałam mokry stanik
Monka 10:30, 17 maj 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Moniq, wyszło super! Trzymam kciuki, dorzucam jeszcze kilka "zdrowasiek"

Asia "zdrowasiek" to one mają dużo, komunistką jestem wiec cały czas biegam do kościoła, ale zafiniszuję pod koniec maja
Monka 10:36, 17 maj 2017

Makusia napisał(a)
Korą, żwirkiem, czy runianką? Powiem Ci, że wachlarz możliwości konkretny podałaś
Wypełnij tym, co Ci najbardziej będzie pasowało do elewacji, otoczenia- jeśli masz sporo trawnika wkoło, to może kora? Jak niekoniecznie, to może runianka? Choć czytałam, że buksy nie znoszą "dotykania" przez inne roślinki.

Pozdrawiam

PS. Saper się nie pomylił, kulki super duże!

Marta no właśnie ja jak ten króliczek, wszystko bym chciała, kora chyba ona - fajnie się odbija od kostki , żwirek bo u Reni fajnie wygląda , runianka bo zielona zimą , ale już gdzieś doczytałam, że ona nie lubi słońca, musi mieć wilgoć a tam patelnia, wiec chyba odpada
Monka 10:40, 17 maj 2017

JoannaDe napisał(a)

Powiem Ci że warto było ścierać się z usunięciem tego betony. Że o targaniu buksów nie wspomnę.

Pięknie się robi a jak dojdą małe kulki i wypełniacze to będzie super.

A powiedz mi, nie miałaś czasami w planie podsadzić śś kulkami? Bo tak troszkę pusto w tamtym rejonie.

Żwirek odradzam z racji upierdliwości w pielęgnacji. Choć ma swój niezaprzeczalny urok

No to się pomondrzyłam

Asia mus się czasem pomondrzyć biorę wszystko na klatę , odnośnie kulek to będzie ich więcej, taki jest plan + po przeciwnej stronie, tylko Pani Mądralo doradź , sadzić teraz czy czekać do jesieni bo bardziej się przyjmą ? PS ja jednak chciałabym efekt od razu i co zrobić ? no.... ?
iwka 11:50, 17 maj 2017

no co zrobić ? sadzić wydaje mi się że doniczkowe bez problemu można sadzić cały czas, na kopane to już chyba ostatni dzwonek, później trzeba bardziej przy nich chodzić.
Ja bym chyba dała korę

Kurcze, no pięknie będzie
Monka 12:08, 17 maj 2017

iwka napisał(a)
no co zrobić ? sadzić wydaje mi się że doniczkowe bez problemu można sadzić cały czas, na kopane to już chyba ostatni dzwonek, później trzeba bardziej przy nich chodzić.
Ja bym chyba dała korę

Kurcze, no pięknie będzie

No właśnie Iwonka ja będę miała buksy z gruntu nie z doniczki i co teraz co to znaczy bardziej chodzić ? modły odprawiać ? zaklinać deszcz >

PS chyba też jednak korę wybiorę
iwka 12:12, 17 maj 2017

haha wiesz, czasami i ochlapnąć potrafią to trzeba i taniec odstawić

tak serio to nie wiem, ale ja raptus to pewnie bym sadziła, jak duża bryła i dobrze dołki przygotowane to powinno być ok
Monka 12:17, 17 maj 2017

iwka napisał(a)
haha wiesz, czasami i ochlapnąć potrafią to trzeba i taniec odstawić

tak serio to nie wiem, ale ja raptus to pewnie bym sadziła, jak duża bryła i dobrze dołki przygotowane to powinno być ok

Iwonka a co w te dołki ? bo ja dałam mączkę i sadziłam z ziemią z obornikiem, starczy czy mało ?