Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród i co dalej

Ogród i co dalej

AgataP 19:50, 29 maj 2017

Monka napisał(a)
tu w przyszłości będę posadzone 3 lub 4 (nie wiem jeszcze) graby fastigiata , tylko muszę najpierw zdjąć darń , ale to plan na przyszły miesiąc

Monika masz białą kartę tutaj ładne pole do popisu
Monka 19:56, 29 maj 2017

Agata z założenia wiem co będzie jakieś trawy, może hortki i rozchodniki , ale jak wiesz plan może się zmienić, po prawo w rogu jest prawie cały czas cień więc tam muszą iść ciemnolubne ale nie wiem jakie
Makusia 21:07, 29 maj 2017

Monia powiem Ci, że evergoldy są śliczne! Dlaczego chcesz je eksmitować? Wyglądają tam świetnie! Hosty rozumiem, że na słońcu rady nie dają?
Dla mnie ta rabata już teraz prezentuje się wyśmienicie!
Monka 21:14, 29 maj 2017

Makusia napisał(a)
Monia powiem Ci, że evergoldy są śliczne! Dlaczego chcesz je eksmitować? Wyglądają tam świetnie! Hosty rozumiem, że na słońcu rady nie dają?
Dla mnie ta rabata już teraz prezentuje się wyśmienicie!

Marta te evergoldy żeby jakoś wyglądały wyrwały mi z życiorysu 2 godz. a rabata to może teraz i ok się prezentuje , ale w okresie jesienno-zimowo-wiosennym nie bardzo stąd decyzja o zmianie
Makusia 21:18, 29 maj 2017

Ból jesienno- zimowo- wiosenny znam- stąd u mnie dosadzone dwa piętra na hortensjowej
Zana 07:49, 01 cze 2017

Ojej, czytam, że rabatę chcesz rozparcelować! Evergoldy rozumiem, też straciłam do nich serce, ale żurawki bym zostawiła, po zimie chyba szybko fajnie wyglądają, a teraz fajny kolor tam dają. Hosty tez tam ładnie wyglądają, ale rozumiem, troszkę trzeba na nie poczekać wiosną. A w ogóle to w sezonie bardzo ładna jest ta rabata, zgadzam się z Makusią.

Jednak graby. Fajnie, ja dojrzałam do nich teraz, ale trochę jest po ptakach, mam tuje i Nigry.
popcorn 08:14, 01 cze 2017

Zaglądam. Wreszcie
Trawnik z żywopłotem idealnym w tle - ale będzie BOSKO!!!

co chcesz od evergoldów? Całkiem mi sie widzi ta rabata. Nie wiem, wredna jestem (to pewne!) ale zajęłabym się zagospodarowywaniem mniej urokliwych miejsc, a tę rabatę zostawiła. Może w przyszłości coś pozmieniała, ale chyba nie tak radykalnie??

PS gdybyś jednak je wywalała to zapraszam, wymienię na buksową kulkę/kulki czy coś nie wywalaj roślin!!!

zaglądam dalej
popcorn 08:16, 01 cze 2017

Kulasy buksowe ode mnie nieźle wyglądają. Za rok je poprzycinasz żeby były idealne. Co planujesz pomiędzy? Oj pomieści się tam jeszcze moc roślin! I jakieś cebulowe na jesień, żeby wiosną były kwitnące łany?
Monka 19:21, 02 cze 2017

Zana napisał(a)
Ojej, czytam, że rabatę chcesz rozparcelować! Evergoldy rozumiem, też straciłam do nich serce, ale żurawki bym zostawiła, po zimie chyba szybko fajnie wyglądają, a teraz fajny kolor tam dają. Hosty tez tam ładnie wyglądają, ale rozumiem, troszkę trzeba na nie poczekać wiosną. A w ogóle to w sezonie bardzo ładna jest ta rabata, zgadzam się z Makusią.

Jednak graby. Fajnie, ja dojrzałam do nich teraz, ale trochę jest po ptakach, mam tuje i Nigry.

Aniu masz rację, jestem trochę niecierpliwa, jak patrzę teraz na tą rabatę, zdjęcie poniżej to tak żurawki zrobiły się jakieś potwory, a i hosty w tym roku nabrały masy myślę,że jednak rewolucji robić za bardzo nie będę, skupię się w tym roku na wykończeniu betonowej i rabaty na przeciwko, zerwę darń i posadzę garby

Monka 19:26, 02 cze 2017

Karolcia dzięki za odwiedziny , jak napisałam wcześniej póki co nie zmieniam tej rabaty ot kobieta zmienną jest między buksy chcę wsadzić ..... irysa trawolistnego, widziałam te irysy u magnolii i skradły moje serce jesienią oczywiście jakieś dosadzę jakieś cebulowe, dobry pomysł z tymi irysami ? jak sądzisz