Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

eVka 12:07, 28 cze 2018

To pochylenie się czosnków jest nawet zabawne, fajne takie krzywuski zwiewnie wyglądają.
MirellaB 12:12, 28 cze 2018

Jeszcze w temacie główkowaty czosnków. Posadziłam 3 lata temu 150 sztuk w lawendzie Viva - fajna kompozycja wyszła.
Mnożą się okrutnie i nie stoją pionowo. Czekam kiedy przekwitną i przesadzam przed vanilki
eVka 12:13, 28 cze 2018

MirellaB napisał(a)
Jeszcze w temacie główkowaty czosnków. Posadziłam 3 lata temu 150 sztuk w lawendzie Viva - fajna kompozycja wyszła.
Mnożą się okrutnie i nie stoją pionowo. Czekam kiedy przekwitną i przesadzam przed vanilki

Oj to biegnę do Ciebie szukac fotek czosnków i lawendy
Toszka 12:41, 28 cze 2018

Ale jak te główkowe maja stać pionowo jak ich główki są min.5 razy większe od cebulek? Toż grawitacja je ciągnie

Zauważyłam, że jak zbyt płytko posadzone to tak się dzieje. Tylko, że cebulki przybyszowe wyrastają nad matką i w sumie po kilku sezonach i tak młodzież rosnie płytko....
malgol 12:59, 28 cze 2018

margaretka3 napisał(a)
Dziewczyny, ale nie róbcie za dużego zapasu, bo ten czosnek się nieźle mnoży i równie nieźle się wysiewa.
Gosiu, ta fioletowa tawułka jak ma na imię?
Hortki obłędne!

Tawułka to Vision in Red Piękna jest, polecam
a czosnkiem to mnie zdziwiłaś...jakos nie zauważyłam większej ilości u siebie jak zwykle zresztą
malgol 13:00, 28 cze 2018

MirellaB napisał(a)

Nie podjęłabym się wygrzebywania tych mizerot cebulek .Wole sadzic nowe
malgol 13:03, 28 cze 2018

Toszka napisał(a)
Ale jak te główkowe maja stać pionowo jak ich główki są min.5 razy większe od cebulek? Toż grawitacja je ciągnie

Zauważyłam, że jak zbyt płytko posadzone to tak się dzieje. Tylko, że cebulki przybyszowe wyrastają nad matką i w sumie po kilku sezonach i tak młodzież rosnie płytko....

No ja już głebiej to nie dam rady posadzić...sadzarka ma taka wysokość jaką ma i cebulki muszą sobie radzić
Ale wiesz Toszko, mam sąsiada, zupełnie nie ogrodniczy egzemplarz, przypadkowo kupił cebulki tych czosnków, wsadził gdzie popadnie byle nie wywalić do śmieci i ...rosna jak zołnierze, prościutko, łebki dwa razy większe niż moje!No szok!
margaretka3 13:14, 28 cze 2018

malgol napisał(a)

Tawułka to Vision in Red Piękna jest, polecam
a czosnkiem to mnie zdziwiłaś...jakos nie zauważyłam większej ilości u siebie jak zwykle zresztą

No tak myślałam, że to ona. Nawet kupiłam wiosną kłącza i co? Jasnoróżowo kwitła
Poważnie? Ja już nie wiem, gdzie główkowatego wtykać, tyle się go namnożyło i nasiało.
malgol 13:32, 28 cze 2018

margaretka3 napisał(a)

No tak myślałam, że to ona. Nawet kupiłam wiosną kłącza i co? Jasnoróżowo kwitła
Poważnie? Ja już nie wiem, gdzie główkowatego wtykać, tyle się go namnożyło i nasiało.

Gdy kupowałam ta tawułke to poprosiłam o kwitnące egzemplarze,zeby wtopy nie byłoI dostałam kwitnące
Ja to chyba za bardzo przykładam się wiosna do pielenia No nić, poczekam może w kolejnym sezonie się rozmnożą
estre 14:15, 28 cze 2018

malgol napisał(a)

No ja już głebiej to nie dam rady posadzić...sadzarka ma taka wysokość jaką ma i cebulki muszą sobie radzić
Ale wiesz Toszko, mam sąsiada, zupełnie nie ogrodniczy egzemplarz, przypadkowo kupił cebulki tych czosnków, wsadził gdzie popadnie byle nie wywalić do śmieci i ...rosna jak zołnierze, prościutko, łebki dwa razy większe niż moje!No szok!

Ha ha, to tak zawsze, u sąsiada zawsze lepiej rośnie

Kurcze, fajne te czosnki.