Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 19:56, 07 lip 2018

U mnie rosną w cieniu lub w polcieniu I potrzebują wilgoci żeby kwitnac. Jednego sezonu zaniedbalam podlewanie i końcówki liści miały suche I nie kwitly. A tak to są bezproblemowe

Rozejrzalam się I stwierdzam, że wszędzie rosną I kwitna w cieniu
paulina_ns 21:40, 07 lip 2018

malgol napisał(a)
No wiec na specjalne zamówienie Mrokasi fotki z dalsza

Cudnie!! A ponoć hortensje pod brzozami nie dają radę pięknie wygląda takie zestawienie!
UlaB 23:09, 07 lip 2018

MW to dobry wybór - bedziesz zadowolona. U mnie kwitnie do mrozow, liście zdrowe, wiosną startuje chyba jako pierwsza. Własciwie nie ma na niej mszycy. Kolor, budowa kwiatu i zapach to szaleństwo - boskie.
malgol 08:15, 08 lip 2018

No to lecę kupić donice I będę sadzic
Ula, a ty masz ja z czym skomponowana?
UlaB 10:38, 08 lip 2018

Wlaściwie z niczym rosnie w przejsciu zeby móc wąchać, na brzegu rabaty. W nogach ma białe szalwie ale nie podobają mi sie. Będę je na coś innego zmieniać. W pleckach mahonia (niepopularna na O ), obok jakis swierczek kulkowy, berbrysy admiration, jeżówki. W tym miejscu mam tez sosnę, żóltego żywotnika, Mopsa (kompaktowa), azalie, jakiegos malego miskanta - ot taka zbieranina ale przynajmniej MW jest tam gwiazdą
Zobacz u Anulajdy w raju - u niej mi sie podoba sposób wyeksponowania róż, MW o ile pamietam też ma.
malgol 10:58, 09 lip 2018

Lecę

A w sprawie dzielenia tawułek żadna mi nie doradzi?
Może Toszka...?
sylwia_slomc... 11:18, 09 lip 2018

malgol napisał(a)
Dziewczyny, szybkie pytanie dla doświadczonych posiadacze tawulekJak szybko od posadzenia mogę dzielić tawulki? Moje Vision in Red są u mnie drugi sezon...chcę ich więcej, mogę już dzilic czy za mlode?

Wszystko zależy od tego jak duże kępki już masz, czy jest z czego dzielić, na pojedyncze roślinki bym nie dzieliła, ale tak po trzy w kępce to myślę, że bez problemu, czyli do dzielenia na pół potrzebujesz mieć 6 w kępce... Takie moje zdanie
sylwia_slomc... 11:18, 09 lip 2018

malgol napisał(a)
Dziewczyny, szybkie pytanie dla doświadczonych posiadacze tawulekJak szybko od posadzenia mogę dzielić tawulki? Moje Vision in Red są u mnie drugi sezon...chcę ich więcej, mogę już dzilic czy za mlode?

Wszystko zależy od tego jak duże kępki już masz, czy jest z czego dzielić, na pojedyncze roślinki bym nie dzieliła, ale tak po trzy w kępce to myślę, że bez problemu, czyli do dzielenia na pół potrzebujesz mieć 6 w kępce... Takie moje zdanie
Toszka 11:18, 09 lip 2018

Już ci doradziłam, tam gdzie znalazłam pytanie
sylwia_slomc... 11:20, 09 lip 2018

Moje tawułki z braku cienia rosną w słońcu i pięknie dają radę, tylko ja mam ziemię ciężką, gliniastą