Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 05:31, 16 maj 2016

ewsyg napisał(a)
Witaj Anulko. Ładna masz działeczkę i bardzo ładnie pokazujesz zdjęcia. Kolekcja host imponująca. Niezły masz widok z tarasu na ruderę. Zdecydowanie lepiej będzie popatrzyć na śliwy Bardzo ciekawa jest ta miniaturowa odmiana bergenii, przyznam, że jeszcze takiej nie widziałam. Bardzo lubię tulipany, a w tym roku u mnie wyjątkowo długo kwitły. Zaintrygowało mnie Twoje tytułowe zdjęcie. Dojrzałam na nim jeżówki. To są chyba Aloha i Caterina. Czy tak ? Możesz pokazać to zdjęcie w rzeczywistych wymiarach?

Pozdrawiam Ewa

Dzień dobry Ewa! Witam Cię u siebie i dziękuję za pochwały. Rudera przemianowana przez Kerii na "zabytek klasy zerowej" już jest trochę mniej widoczna dzięki drzewom za ogrodzeniem, które rozwinęły liście. Jeżówki to Aloha i Secret Affair (ta różowa). Niestety chyba miały tam za mokro zimą i z ośmiu ocalały tylko dwie. Ale wytrwale będę dosadzać w tym roku tylko ziemię muszę bardziej rozluźnić
Zana 05:32, 16 maj 2016

katiaxx napisał(a)
Aniu - a jakie to iryski ? tulipany przefantastyczne

Kasiu, te iryski to Velvet Carpet. Są bardzo ciemno fioletowe, na zdjęciach wychodzą trochę bardziej granatowe. Bardzo mi się rozrosły w tym roku, aż jestem zaskoczona. Kupowałam takie malutkie pipeczki.
Zana 05:33, 16 maj 2016

Marga napisał(a)
Tulipany sfotografowane iście profesjonalnie Piękne ujęcia !
Pozdrawiam

Dziękuję, bardzo się cieszę
Zana 05:34, 16 maj 2016

jolanka napisał(a)

Noo, możesz wszędzie...rozumiem Humorek Ci widzę wrócił Mnie też.
Róże przyjdą w poniedziałek. Musze je jakoś poplanować, nie mam pojęcia jak

Róż zazdraszczam, muszę zajrzeć do Ciebie. Ciekawa jestem co tam nakupiłaś
Zana 05:38, 16 maj 2016

agata19762 napisał(a)
Witaj Aniu
Super zakupy poczyniłaś. Same rarytaski.
Pogoda rzeczywiście nie rozpieszcza ale trzeba jakoś żyć i nie dawać się biedzie
Też czasem miewam gorsze chwile
Ogrodowisko pomaga w takich momentach

Dwie noce mało spałam ...synuś choruje.
Do tego kontrolna wizyta w szpitalu 220 km.na kardiologii, wyniki badań złe...

Dzisiaj mimo deszczu myłam okna i sprzątałam w domu, taką miałam nerwę.

Witaj Agatko, z przykrością czytam o szpitalnych perypetiach i jeszcze na dodatek złe wyniki. Trzeba mieć nadzieję, że będzie dobrze. Moje problemy przy takich problemach to śmiech. Trzymaj się Kochana! I nie dziwię się myciu okien i sprzątaniu. Jak coś złego w głowie siedzi, to taka robota na swój sposób pomaga. Trzymam kciuki, żeby było lepiej!
Zana 05:38, 16 maj 2016

L00zak napisał(a)
Ah ta dzisiejsza technika ….

Dzisiejsza technika nieustannie mnie zadziwia. I nieustannie nie nadążam
Zana 05:40, 16 maj 2016

iwka napisał(a)
piękna sesja tulipanowa mam chęć na azalie , ale jakoś się boję

A czego się boisz z azaliami? Ja mam kilka sztuk, ale każda od sasa do lasa. Muszę jakiegoś plana na nie ułożyć, ale to już chyba bardziej jesienią, albo nawet w przyszłym roku.
Zana 05:41, 16 maj 2016

olga80 napisał(a)
Kwitnąco u Ciebie -pięknie
Zawciąg też mam ładnie kwitnie a po przekwitnięciu fajne poduchy są

Nigdy nie miałam zawciągu, skusiły mnie te trawkowe kępki a na dodatek kwitnie ładnie. A zimuje bezproblemowo?
Zana 05:44, 16 maj 2016

LyraBea napisał(a)
Dzień dobry.
Pięknie. A zdjęcia mistrzostwo świata. Mnie się nie chce z lustrzanką latać. Leży w szafie odłogiem. Jak sobie pomyślę, że potem trzeba podłączyć do kompa, ściągnąć na kompa a mój staruszek się buntuje, jak mu się do USB coś wkłada, to odechciewa się ładnych zdjęć i idę na łatwiznę. Z telefonem moment i zdjęcie gotowe, samo się na dropa wyśle, potem tylko na kompie wchodzę w folder i mam. Ale jak patrzę na Twoje fotki, to chyba chociaż rododendronom fotki przyzwoite "cyknę" Muszę naładować ustrojstwo.
A przy okazji przypomniało mi się, że ze starego ogrodu przeprowadziłam dwie azalie. Niestety potraktowałam je obrzydliwie, nawet ziemi kwaśnej im nie podsypałam i biała podła przez zimę a różowa umiera żywcem. Cholercia, ona tak chce żyć a ja jej śmierć w męczarniach urządzam. Ona nawet zakwitła...Resztkami sił, rachitycznymi kwiatkami kilkoma na końcu. To krzyk rozpaczy chyba.

A tam zaraz mistrzostwo. A ja nie lubię robić telefonem, ja to sobie muszę wykadrować (bo nie wszystko jest do pokazania), lubię zdjęcia z rozmytym tłem i takie tam różne, a telefonem się nie da. Przegrywanie to faktycznie trochę problem, ale idzie przywyknąć
Ratuj azalie!!!!!!!
Zana 05:48, 16 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Pyteałaś o rh. Moim nic nie pomogło, zagryzły je opuchlaki i nieodpowiednia gleba. Zadne pryskanie a nawet podelwanie chemia nie pomogło. Jesli to niedawno sadzony rh, wykop obejrzyj korzenie w poszukiwaniu larw i posadż w mieszance jaką zaleca Bogdzia. Chemia im raczej nie pomoze. Zapytaj Bogdzi co robić

Dziękuję Madżenko za rady. Rh już wykopałam, nic nie było. Padły dwa kupowane jesienią bezpośrednio od Ciepłuchy, nie spodziewałabym się u nich takich niespodzianek. Stawiam, że może za bardzo rozluźniłam im bryłę korzeniową przy sadzeniu i nie dały rady się pozbierać. Nie wiem. Na razie rośnie już jeden nowy, a drugiego dokupię.
A z jakiego powodu dziecko Twe przerzuciło się na samsunga?