Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Asiuniaa 20:07, 16 maj 2016

Juzia napisał(a)
Też mi się wydaje, że to Cunningham's White.... przez te różowe pąki
A kwitnie dwa razy w sezonie????

Przyszłam z rewizytą .To CW ma różowe paki? Tzn , że mam go. Jakka byłam zła gdy ujrzałam w pąkach róż zamiast bieli
Asiuniaa 20:11, 16 maj 2016

Ale piękny ten dziadkowy RH myślę, że to Cunhingam's. Za to fioletowy mający być jadwigą to Blutopia chyba. Piękie u Ciebie. Carex elata super jest. U mnie nigdzie nie widziałam ale musze ja zdobyć na rabatę z rodkami. Ładnie rozświetla.
lojalna_ 20:28, 16 maj 2016

Rodki masz sliczne a różowy landryna do schrupania ))))
Zana 21:09, 16 maj 2016

07_Rene napisał(a)

Strasznie lubię takie klimaty
U mnie rh jeszcze nie kwitną, ale widzę, że mimo moich starań coś im nie pasuje. Ciągle dochodzą do siebie po ubiegłorocznym trudnym sezonie. Nieważne, że jeden fioletowy, grunt że się spisuje

Mówi się, że rh to wytrzymałe rośliny i niejedno zniosą. To chyba zależy od odmiany i od innych czynników. Ten duży biały podziadkowy rósł sobie przez parę lat w pełnym słońcu w piaszczystej glebie i nic sobie z tego nie robił, kwitnie co roku niezawodnie. Ja kupiłam w ubiegłym roku Rasputina, posadziłam, dopieściłam a on przez pół lata walczył z grzybem. Dwa z pięciu kupione jesienią nie przeżyły zimy. Ale tu przypuszczam, że to ja zawiniłam za mocno rozluźniając im bryłę korzeniową.
Zana 21:10, 16 maj 2016

Juzia napisał(a)

Czemu nie wierzysz?
Pewnie nie wyjdzie mi tak kropka w kropkę....ale chciałabym podobnie

Juzia nie wierzę, bo u Ciebie wszystko takie poukładane jest. A u mnie to taki trochę z lekka niekontrolowany busz wychodzi.
Zana 21:12, 16 maj 2016

inka74 napisał(a)
Rodki pierwsza klasa. Piękny szczególnie ten biały. Jakoś ostatnio mam sentyment do bieli. Jak tulipany?

Biały największy, więc najbardziej chyba spektakularny. Ja akurat za białymi rh nie przepadam. Ale tego przesadziłam teraz i jakoś tak lepiej się prezentuje niż w poprzednim miejscu. Tulipany częściowo ścięłam, ale fioletowe i burgundowe jeszcze stały! W sobotę pewnie pójdą do cięcia.
Zana 21:13, 16 maj 2016

kasja83 napisał(a)
Zano piękną masz kolekcję rodkówI rabata też się fajnie prezentuje.Coś czuję, że za niedługo walniesz nam tu wizytówkę ogrodu

Oj Kasia dziękuję, ale do wizytówki to jeszcze trochę. Może w najbliższej pięciolatce się wyrobię
Zana 21:16, 16 maj 2016

iwka napisał(a)

Miałam dawno temu i nie umiałam o nie dbać, co roku mi kolejny padał. Ale teraz już trochę o nich wiem więc znowu może się skuszę

Rabata z każdej strony świetnie wygląda

biały rh podobny do cunningham's white może to ten

Skuś się. Ja jeszcze dwa lata temu mocno nie przepadałam za rh. W ubiegłym roku jakoś tak mnie wzięło i dokupiłam kilka sztuk. Tym bardziej, że u mnie mało zimozielonych roślin jest.
Zana 21:17, 16 maj 2016

Kasya napisał(a)

Skąd ja to znam...

. Razem w klubie ryjących bez końca.
LyraBea 21:18, 16 maj 2016

Zana napisał(a)

Oj Kasia dziękuję, ale do wizytówki to jeszcze trochę. Może w najbliższej pięciolatce się wyrobię
Nie nie Kochana. Jakie 5 lat. Ja za stara jestem by na Twoją wizytówkę ogrodu czekać,gdy on już dojrzały. Jak więc zbieraj materiał obrazkowy