Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

blyxa 21:18, 24 maj 2016

Przyszłam z rewizytą Na rzeźbę zwróciłam już wcześniej uwagę - fajna, spatynowana - uwielbiam takie przedmioty gdzie widać upływ czasu
Zana 21:25, 24 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Ania, kociak cudny W moich kolorach
A szersze kadry fajne I nie przejmuj się workami i doniczkami, u mnie też ich wszędzie pełno

No faktycznie kociak pasowałby Ci jako taka trochę większa broszka. No walają się różne rzeczy, bo kilka frontów robót rozgrzebanych jest albo tak padam, że już mi się sprzątać nie chce.
Zana 21:28, 24 maj 2016

Rumianka napisał(a)
Bardzo klimatycznie w Twoim ogrodzie...a zdjęcia zachwycające...

Dziękuję. Klimat usiłuję stworzyć, ale jeszcze dużo się muszę nauczyć i pewnie nie raz będę to i owo poprawiać.
Zana 21:28, 24 maj 2016

Monka napisał(a)
Super zdjęcia

Zana 21:33, 24 maj 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Aniu, a gdyby rzeźbie dać żagwin - zdjęcie drugie za sasankami. Wtedy wyglądałaby jakby siedziała na kolorowych poduchach

Asiu dzięki za podpowiedź. Żagwin piękny jest, szczególnie jak kwitnie, bo potem to nawet nie wiem jak wygląda. Obawiam się jednak, że tam za mało słońca dla niego i może też za mokro. Jakoś tak kojarzę go ze słonecznymi skalniakami. Nie wiem czy on tam dałby radę. Swego czasu były tam floksy szydlaste i skończyło się to porażką.
Zana 21:35, 24 maj 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

piękna ta rzeżba,myślę,że powinnas z niej zrobić motyw przewodni,oś centralną Twojego ogrodu

Dziękuję za odwiedziny. Taki mam zamiar, tylko koncepcji brak, ha!
Zana 21:39, 24 maj 2016

Makao_J napisał(a)
Ale masz cienisty ten ogród. Fajnie. Po ostatnich swoich pracach stwierdzam że cieniste rabaty są wygodniejsze.

Kolos faajny.

A rzeźba nieprzerwanie mnie zachwyca. Choć z odległej perspektywy to on dość duuuża jest.

A powiem Ci, że chyba masz rację z tymi cienistymi rabatami. Wbrew pozorom, łatwiej je "zrobić". Mimo, że wybór roślin (a może właśnie dlatego) na słoneczne miejsca jest o wiele bogatszy. Zaplanowanie części w pełni słonecznej, jedynej jaką mam traktuję jak wyzwanie, któremu chyba nie sprostam.
Zana 21:44, 24 maj 2016

BKosimkArt napisał(a)

A no widzisz, bo ja mam kiepską to dlatego ładnie rosną
Fajne kadry choć ja wolę zdecydowanie węższe ale na szerszych lepiej można zobaczyć jak wygląda cały ogród...
Dąb piękny, mam taki sam u sąsiadów, istne utrapienie! Liście do tej pory znajduję...

No właśnie, ja te moje co cudem przeżyły muszę przenieść w gorsze miejsca. Dębowe liście ubiegłoroczne u nas w jednym kącie zakamarku też do tej pory zalegają. Jesienią one są po prostu wszędzie, dodatkowo ogromne brzozy. Zbieramy około 60 worów 50-o litrowych. A na wiosnę jeszcze kilkanaście się uzbiera z rabat.
Zana 21:47, 24 maj 2016

Marga napisał(a)
Jeszcze raz pochwalę kociaka Cudniasty caramelek (nie wiem czy istnieje kolor karmelowy )! Imię dostał, ale jakie tu już nie napisałaś
Aniu, wpadłam nasycić oczy pięknymi roślinami z Twojego ogrodu i naładowana pozytywną energią zmykam do pracy

Pojęcie koloru karmelowego jest dla mnie jak najbardziej zrozumiałe więc chyba istnieje. Imię w którymś poście padło. Kotek nazywa się Florek. Mam nadzieję, że w pracy dzień miło minął, bo ja to dzisiaj bardzo spotkaniowo i męcząco.
Zana 21:50, 24 maj 2016

blyxa napisał(a)
Przyszłam z rewizytą Na rzeźbę zwróciłam już wcześniej uwagę - fajna, spatynowana - uwielbiam takie przedmioty gdzie widać upływ czasu

Rzeźba faktycznie wywołała spore poruszenie, co mnie poniekąd zaskoczyło. Ja po prostu chyba w pewnym sensie się do niej przyzwyczaiłam, była w ogrodzie odkąd pamiętam. Dziękuję za wizytę.