Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Magda70 20:42, 27 lut 2014

Juzia_G napisał(a)

A może poprostu w takiej okolicy żyjesz?

Ja jak mieszkałam w Giżycku to wszystkiego złego się po ludziach spodziewałam, no bo i potrafili wycieraczkę spod drzwi zajumać.

Tutaj zdarzyło nam się nie upilnować bramy garażowej (w sensie, że się nie zamknęła ) i przez cały dzień wrota otwarte. Do garażu i z garażu do domu.
Nawet zgrzewka browca stała na widoku. I nic

To samo mieliśmy kiedyś....brama garażowa się nie zamknęła. Wracamy do domu z pracy po 16-stej i ups...z duszą na ramieniu wchodziłam i zerkałam czego nie ma...wszystko było

Jakoś nie spotkałam się jeszcze u nas aby ktoś coś komus wykopał...na szczęście.
Aczkolwiek włamania na osiedlu też się zdarzają...jednej nocy do 3 domów się włamali...
U mnie rosną przed ogrodzeniem jałowce i rozplenice
ana_art 20:43, 27 lut 2014

Bociulku kochany nie sorkuj ja przekorna jestem jak licho, więc se myślę, że potestuje ludzi szczerze to więcej mnie będzie kosztować ziemia by dać dobry start (jakimkolwiek roślinom) niż rośliny
ana_art 20:43, 27 lut 2014

Bociulku kochany nie sorkuj ja przekorna jestem jak licho, więc se myślę, że potestuje ludzi szczerze to więcej mnie będzie kosztować ziemia by dać dobry start (jakimkolwiek roślinom) niż rośliny
wiunia 20:51, 27 lut 2014

ana_art napisał(a)

Juzia nie żyje w anielskiej krainie, wiem, ze w okolicy rózne rzeczy się dzieją ale gdy zobaczyłam jak sąsiad w mojej wsi posadził barabanty przed płotem i pomalował je żółtą farbą to o mało w nie nie wjechałam żeby nie było raz skradziono mi wózek z klatki schodowej w bloku i raz rower. Mimo wszystko jestem człowiekiem dużej wiary może to źle, ale cóż zrobić...

Anetko mam podobnie jak Ty, ale jakoś mi z tym dobrze i nie chcę zmienić podejścia do ludzi Pozdrawiam serdecznie!
Zielona 20:59, 27 lut 2014

Boćku rzeczywiście mieszkasz w pobliżu kiepskich sąsiadów. Melina, budka z piwem... nie dziwię się, że masz takie nastawienie... Ja mam na swoim koncie włamanie do domu /latem minionego roku/, więc już też nie tak łatwo mi przychodzi wiara w ludzi... A mieszkam w teoretycznie spokojnej okolicy. Najstarsi mieszkańcy, którzy od kilkudziesięciu lat mieszkają naprzeciw mojej działki, nie pamiętają, czy w ogóle ktoś się kiedyś włamał w tej okolicy... No i się włamał. Do mnie. Niszcząc łomem dwa okna, a ostatecznie wybijając szybę w jednym z nich... Nie ufam więc każdemu, ale nie chce wpaść w paranoję, bo bym musiała dom sprzedać.
olga_ 21:16, 27 lut 2014

Witam
Gratuluje pięknego ogrodu, ja też mam nadzieje na tak piekne przemiany.Jak mozesz mi zdradzic jaki masz program do ustawiania tych roslinek i jak go zdobyc? warto pokombinowac, pozdrawiam. Olga.
Nikita 21:21, 27 lut 2014

Zaglądam, macham i pozdrawiam wiosennie.

Aniu mi podoba się wersja z czerwonymi berberysami, a co do zaufania do ludzi ...to ja bym jednak spróbowała....posadziła horti...mając nadzieję, że nie trafią w niepowołane ręce.
ana_art 21:22, 27 lut 2014

olga_ napisał(a)
Witam
Gratuluje pięknego ogrodu, ja też mam nadzieje na tak piekne przemiany.Jak mozesz mi zdradzic jaki masz program do ustawiania tych roslinek i jak go zdobyc? warto pokombinowac, pozdrawiam. Olga.

dziękuję! o program pytaj Martę- Zieloną
ana_art 21:31, 27 lut 2014

Nikita napisał(a)
Zaglądam, macham i pozdrawiam wiosennie.

Aniu mi podoba się wersja z czerwonymi berberysami, a co do zaufania do ludzi ...to ja bym jednak spróbowała....posadziła horti...mając nadzieję, że nie trafią w niepowołane ręce.
odpozdrawiam, bo przecież nie napiszę, że odmachuje zapisuje głos
Matka 23:24, 27 lut 2014

Aleście namachały postów!!!!

Szpaler horti bez miskantów zrobię u się

Pięknie będzie teraz u Any!jak już to zrobisz to co będziesz robić dalej????