Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

polinka 17:12, 27 lut 2014

Powiem Wam, że nie wiem czy hortki to dobry pomysł przy biegających psach. Zależy jak duże te psy. Jak kundelki to nie ma obaw ale mój 50 kg łamał na początku hortki.
ewa004 17:59, 27 lut 2014

Ja chyba też bym o te hortki tam się bała
Psy osikają, dzieciaki połamią ,a to co zostanie to ukradną ...a może nie
Loosiuu 18:36, 27 lut 2014

Hmm...mogłoby być pięknie, ale ja bym nie sadził tak dużej ilości berberysu obok traw. Kilka sztuk to nie problem, ale taka ilość może być narażona na rdzę źdźbłową. Nie wiem jak z jej występowaniem na trawach ozdobnych, ale mimo wszystko bym się ograniczył. Fakt, jest to piękne połączenie, ale co jeśli się okaże, że te trawy są jednak podatne na to? Wtedy możesz sobie sama spowodować szkody w ogrodzie, bo traw masz sporo Poza tym tak jak dziewczyny radzą, możesz nieźle zaryzykować z Hortensjami za płotem.Może pomyśl o jakichś tańszych krzewach np. popularnych w miastach, żeby nie było problemów z wymianą w razie uszkodzeń, które na początku mogą być częste. Widzę również, że nie masz jeszcze drogi. A co jak się wszystko pięknie porozrasta, a tu nagle robotnicy wszystko podepczą?
Juzia 18:49, 27 lut 2014

Ana rób wersję pierwszą z tej strony Upsss.... z poprzedniej
Hortki z patyków, trawy z dzielenia....tylko berberysy będziesz musiała dokupić.

Psy chyba po berberysach nie skaczą???
ana_art 19:01, 27 lut 2014

z tymi psami to tak na wyrost w sumie biega czasami jeden duży wyżeł sąsiadów (chyba to wyżeł ) i dwa kundlowate.
Na osiedlu nikt więcej dzieci od nas nie ma tzn dzieci są, ale żeby zaraz dzieci najgorszymi szkodnikami były?
Filip nie wiedziałam ze berberysy mogą zapadać na jakieś okropne choroby... pomyślałam o tych berberysach bo kujące więc jakaś zapora przeciw zwierzęca, droga hmmmm jeśli będzie robiona to przez nas, a jak wynajmiemy ekipę to ja już ich przypilnuje
Widzicie jak dobrze zrobić burze mózgów
Zielona 19:12, 27 lut 2014

No to czyli jaką teraz wizkę robimy? Pisz śmiało.
ana_art 19:19, 27 lut 2014

Zielona napisał(a)
No to czyli jaką teraz wizkę robimy? Pisz śmiało.
nie mam pomysła myślałam jeszcze o berberysach + trawy ale skoro to niebezpieczne połączenie chorobotwórcze...
bociek 19:34, 27 lut 2014

Mnie by bylo szkoda hortek dawac przed ogrodzenie Balabym sie, ze ludzie wykopia
ana_art 19:43, 27 lut 2014

w moim najbliższym sąsiedztwie mieszkają emeryci w trzech domach, myślisz Bocinku, że ktoś by się odważył zmierzyć z takim monitoringiem?
bociek 19:52, 27 lut 2014

W nocy??? Zaden problem