Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 08:05, 07 kwi 2014

Luki napisał(a)
na te czosnki to chyba bardziej niż na tulipany nie umiem się doczekać aaaa nie wiadomo co piękniejsze, tyle tego dobra masz
a ja tam na wszystko czekam ale te czosnki mnie interesują bo pierwszy raz posadziłam je w limkach i jest ich tam 40szt
bartek_luberda 08:17, 07 kwi 2014

Jak zwykle pięknie
Luki 08:22, 07 kwi 2014

Nic tylko wpychać drogę wójtowi i niech utwardza bo głosów nie dostanie
Hogata 08:50, 07 kwi 2014

ana_art napisał(a)

. Trzmieline łatwo obłaskawić, trzeba ją zwyczajnie ciąć, można prowadzić ją jak dywan (mam na innych rabatach) lub jak obwódkę, strzyże się ją wówczas. Syla ma taką śliczną obwódkę z trzmieliny.

Mam pytanko. Jak przytniesz trzmiline to nie masz problemu wyzbieraniem tych ściętych?
Ile razy w roku ją strzygniesz?
ana_art 09:01, 07 kwi 2014

Hogata napisał(a)

Mam pytanko. Jak przytniesz trzmiline to nie masz problemu wyzbieraniem tych ściętych?
Ile razy w roku ją strzygniesz?
raczej nie, przycinam małym sekatorem, więc to raczej taka robota mało powierzchniowa, czyli zazwyczaj jedną ręką trzymam drugą tnę. Jak często? to zależy jak szybko odrasta, ale raz lub dwa w sezonie bądź robie to też tak przy okazji. Czyli widzę jakiś niesforny pędzik o go ciach
Zielona 10:02, 07 kwi 2014

Ana - skoro Wójt chce przejąć drogę, to może sypnie też funduszami na upiększenie pasa zieleni przy drodze? Ty wszystko zaplanujesz, zakupisz i posadzisz - On niech tylko zapłaci
Hogata 10:38, 07 kwi 2014

ana_art napisał(a)
raczej nie, przycinam małym sekatorem, więc to raczej taka robota mało powierzchniowa, czyli zazwyczaj jedną ręką trzymam drugą tnę. Jak często? to zależy jak szybko odrasta, ale raz lub dwa w sezonie bądź robie to też tak przy okazji. Czyli widzę jakiś niesforny pędzik o go ciach

Myślałam, że ciachasz nożycami do żywopłotu. Bo tak myślę o dywanie z trzmieliny i mnie to przycinanie i wybieranie przeraża.
A to wcale tak strasznie nie wygląda .
ana_art 10:40, 07 kwi 2014

Hogata napisał(a)

Myślałam, że ciachasz nożycami do żywopłotu. Bo tak myślę o dywanie z trzmieliny i mnie to przycinanie i wybieranie przeraża.
A to wcale tak strasznie nie wygląda .
nie bój się to naprawdę proste, trzmielina jest bezproblemowa, a nawet jak coś tam spadnie to i tak nie widać
ana_art 10:41, 07 kwi 2014

Zielona napisał(a)
Ana - skoro Wójt chce przejąć drogę, to może sypnie też funduszami na upiększenie pasa zieleni przy drodze? Ty wszystko zaplanujesz, zakupisz i posadzisz - On niech tylko zapłaci
Myślę, że aż taką optymistką to ja nie jestem Niech no będzie ta droga gminną to wóczas można przeznaczyć fundusz sołecki na modernizację
Zielona 10:58, 07 kwi 2014

Żeby nie dyskutować u Marzeny - zapytam u Ciebie. Czyli amazon gorsza w utrzymaniu? Frosted jest bardziej szara, tak? Jadę za chwilę do mojego CO zobaczyć, co tam nowego mają A po trawki chyba do trawki.pl się wybiorę, jak juz w końcu zdecyduję jakie mają być.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies