Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Anita1978 08:10, 08 kwi 2014

Hej!
Przychodzę do ciebie po fotkach u Nikity. Pewnie już tu byłam , tak na 99%, ale kto to wie! w ilości ogrodów na O.? Piękny masz ogrod, to nie podlega dyskusji! I trawki cudniaste! Doradź mi jakieś trawki na półcienistą, prawie cienistą ( słońce do godz.13) rabatę ? bedą tez tam hortensje i może sezonowo bergenię różowe. Cos pomiędzy jedne i drugie. .?
Selly 08:11, 08 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Podlej rh i potem opryskaj mieszanką o jakiej pisałam , wiesz jaka????Oprysk kilka razy co kilka dni az liście staną sie zielone.

A ja nie wiem... Podajcie przepis na tę mieszankę, pliss .
ana_art 08:13, 08 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nie polecam na froncie kanzan jako soliter. Jest rzeczywiście piękna gdy kwitnie ale potem korona mnie nie zachwyca. W głebi ogrodu polecam ale na froncie u Ciebie musi być perełka, którą będziesz podziwiać przez cały rok.

oooo się naprodukowałaś u mnie
mam część szafirków w frostach i ich nie widać...
W necie zdjęcia kazana są w pełni kwitnienia, raczej nie widziałam żadnego po kwitnieniu. Mówisz perełka hm... tylko co tą perełką może być? Drzewo nie może być kolumnowe bo mi tego okna nie zasłoni.
Mam tyle pomysłów że sama się gubię co wybrać...
1. obwódka dookoła, trzy formowane drzewa o różnej wysokości a w nogach kulki
2. obwódka dookoła , jedno większe drzewo i kulki w nogach
3. obwódka dookoła, jedno większe drzewo a w środku vanilki w dużej masie

Jeśli drzewa formowane to albo umbry, albo graby,
Jeśli nie formowane to grab, buk, ambrowiec (?)
Pissardii mam z tyłu domu
ana_art 08:17, 08 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Hej!
Przychodzę do ciebie po fotkach u Nikity. Pewnie już tu byłam , tak na 99%, ale kto to wie! w ilości ogrodów na O.? Piękny masz ogrod, to nie podlega dyskusji! I trawki cudniaste! Doradź mi jakieś trawki na półcienistą, prawie cienistą ( słońce do godz.13) rabatę ? bedą tez tam hortensje i może sezonowo bergenię różowe. Cos pomiędzy jedne i drugie. .?

Cześć, na pewno byłaś bo pamiętam sezonowo to chyba mówisz o begoniach różowych, gdyby nie te begonie to pewnie bym powiedziała że fajnie by wyglądała hakone, ale możesz dać też frosted curls ona będzie ładnie górowała za begoniami, nie wiem ja w cieniu ice dance sie zachowa, ale jeśli słońce jest do 13 to myślę ze tragedii nie ma
Anita1978 08:40, 08 kwi 2014

Tak tak begonie! ale z tymi begoniami to pomyśle jeszcze. Lawenda byłaby lepsza, ale tam za mało słońca na lawendę....
Obejrzę twoje propozycje. A masz może jakąś szkółkę wysyłkowa sprawdzona z trawkami? Bo u nas na miejscu to krucho....jak masz to na priv napisz
ana_art 09:13, 08 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Tak tak begonie! ale z tymi begoniami to pomyśle jeszcze. Lawenda byłaby lepsza, ale tam za mało słońca na lawendę....
Obejrzę twoje propozycje. A masz może jakąś szkółkę wysyłkowa sprawdzona z trawkami? Bo u nas na miejscu to krucho....jak masz to na priv napisz

Anita ale nie rezygnuj z begoni, różowe są śliczne (zerknij do mojej wizytówki), sadzę na wiosnę w dwóch miejscach i jest piękna plama aż do przymrozków,a z hortensjami i frosted curls będzie efektownie wyglądała
za domem mam begonie z limkami
Gocha 13:40, 08 kwi 2014

Witam , chciałam się przywitać , żeby zaznaczyć Twój wątek i go od tej pory śledzić. I spróuję poczytać od początku choć muszę przyznać, że brakuje mi już godzin nocnych. Pozdrawiam.
emila 14:32, 08 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)

a ja tez poproszę jeśli masz adres sklepu z trawkami bo u nas niby są punkty ogrodnicze ale bieda z nędzą
Margarete 15:47, 08 kwi 2014

ana_art napisał(a)

Sebek nie wiem, czytałam że wiązy chorują... Zdradzę Wam, że mój M (fariat) powiedział ze on cgce wierzbę płaczącą... myślę jednak że mój wzrok mu to wypersfadował

To prawda... .......mój wiaz w przedogrodku jest notorycznie atakowany przez szpeciele........w tym troku dwukrotnie go pryskałam w lutym, jak miał tylko lekko nabrzmiałe paki i .....zobaczymy czy to dało jakis efekt i czy bedzie poprawa. To prawda jest sliczny...........ale.........
justajusta 15:47, 08 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Podlej rh i potem opryskaj mieszanką o jakiej pisałam , wiesz jaka????Oprysk kilka razy co kilka dni az liście staną sie zielone.

A co to za mieszanka i na co działa? Mam problem z rh po zimie.