Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 06:19, 06 maj 2014

Buksiki przeżyją... U mnie tez po 5 było -3.... Jeszcze nie wychodziłam.... Wczoraj przyłapało młode przyrosty cisów...
Zeta 06:23, 06 maj 2014

ana_art napisał(a)
Buksiki przeżyją... U mnie tez po 5 było -3.... Jeszcze nie wychodziłam.... Wczoraj przyłapało młode przyrosty cisów...

Tak wszystko pięknie rośnie nienawidzę tych przymrozków ...sałatę mi trafił szlag ....dzisiaj śmigam kupić następną
Ale co tam sałata ....Madżen mnie tez pocieszyła że boksy dadzą radę....tylko cholender cisy w donicach jeszcze nie wysadzone zostawiłam na zewnątrz hmmmmm
To tak sobie myślę ...teraz w ogrodniczych straty intrzeba będzie uważać co się kupuje
A jak sprawa haortensji myślisz że jak je liznął mróz to zakwitną
Zeta 06:24, 06 maj 2014

Eszszsz się rozpisałem o 6 rano ....to chyba po tej kawie
Bogdzia 06:59, 06 maj 2014

ana_art napisał(a)
nieee właśnie Welka mówi że nie jest nudny
ja mam czasami wrażenie że to na co się czeka jest ciekawsze od tego co jest tu i teraz. śmiałam się sama do siebie, że najpierw jest czas krokusów, czas szafirków, czas tulipanów, czas rh (będzie kiedyś) czas czosnków, czas róż, czas kwitnących bylin, czas hortensji, czas traw, czas jeżówek, a potem znowu ziiiiima brrrr ale po zimie jest znowu czas krokusów

Zimy też nie lubię choc bywa i piękna ale jest stanowczo za długa, wszystkie inne czasy sa wspaniałe i dają dużo radości.
ana_art 08:42, 06 maj 2014

Zeta te -3 korzeniom w donicach raczej nie zaszkodzi, właśnie te nowe przyrosty są zagrożone. Ten przymrozek przecież trwa 2-3 godziny nie dłużej... nie wiem co hortkami, nie mam pojęcia. ale one póki co jeszcze pąków nie mają (bukietowe) więc chyba nie będzie problemu...
ana_art 08:42, 06 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Zimy też nie lubię choc bywa i piękna ale jest stanowczo za długa, wszystkie inne czasy sa wspaniałe i dają dużo radości.
Zimę lubię tydzień przed i tydzień po świętach
andziurex 11:06, 06 maj 2014

Ana, czy stosujesz profilaktyczny oprysk na buksiki przeciw grzybom? Gdzies mi mignęło żeby zrobić to przed "zimną Zośką". No nie wiem, pryskac czy nie? Stożki wsadziłam 2 tyg. temu, kupowałam za szkółce, a tam mogły być już pryskane.
ana_art 13:56, 06 maj 2014

wróciłam do domu, zrobiłam szybki obchód iiiii przymroziło mi dzisiaj marikena, grujecznika, perukowca, bergenie...
ana_art 13:57, 06 maj 2014

andziurex napisał(a)
Ana, czy stosujesz profilaktyczny oprysk na buksiki przeciw grzybom? Gdzies mi mignęło żeby zrobić to przed "zimną Zośką". No nie wiem, pryskac czy nie? Stożki wsadziłam 2 tyg. temu, kupowałam za szkółce, a tam mogły być już pryskane.

zapewne nie zaszkodzi
andziurex 15:12, 06 maj 2014

ana_art napisał(a)

zapewne nie zaszkodzi

Dzięki Kochana, trysnę im zatem, po różach tyż przelecę
Cholerny mróz :/