Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Karabela 22:46, 21 cze 2014

te szałwie szałowe....
justajusta 23:32, 21 cze 2014

Ana ja mam pytanie, a w zasadzie proszę o poradę. Piszę u Ciebie bo do mnie mało kto zagląda. Chcę posadzić podobnie jak u Ciebie żywoplot cisowy, a przed nim umbry, ale obawiam się że za bardzo zasłoni cisy i je zaciemni.Te umbry chce posadzic jakies 2 metry od cisów.
Nikita 23:43, 21 cze 2014

ana_art napisał(a)
musiałam pojechać dzisiaj do Stolycy i w drodze powrotnej zajechałam do ogrodniczego... wiecie co mnie tam spotkało? Wstręciuchy mnie dopadły, wołały weź mnie weź...a taka jedna kula przyczepiła mi się do nogi i wpakowała się jako pasażer na gapę

Taka reakcja organizmu na zaczepki ze strony "wstręciuchów" została już zdiagnozowana...to zakupoholizm ogrodniczy... - niestety nieuleczalny, a jego siła rażenia jest powalająca...ha ha
Buksik kulisty - rewelacyjny!!!
Buziaki przesyłam, życząc słonecznej niedzieli
Madzenka 11:26, 22 cze 2014

ana_art napisał(a)
masz rację, one fajnie wyglądają i z jednej i z drugiej strony, za jakiś czas gdy wiśnie staną się dużymi kulami mam nadzieję, że stworzą przesłonę Od dołu będzie cisowy murek i różane falbanki a od góry kuliste parawany.

Jak Ciebie znam to kule umbr będą idelanie przycięte, cisek będzie stał na baczność w żywoplociku a róże dadzą czadu!!! Za rok przyjade sprawdzić !
Donia72 12:41, 22 cze 2014

Ana, pozdrawiam niedzielnie
ana_art 15:30, 22 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Jak Ciebie znam to kule umbr będą idelanie przycięte, cisek będzie stał na baczność w żywoplociku a róże dadzą czadu!!! Za rok przyjade sprawdzić !
trzymam Cię za słowo, nie wiem czy wiesz ale ja pamiętliwa jestem
Iwk4 22:18, 22 cze 2014

Ana, jak idą prace nad twoją rabatką w przedogródku?
ana_art 22:27, 22 cze 2014

Iwk4 napisał(a)
Ana, jak idą prace nad twoją rabatką w przedogródku?
pooowoli, dawkuję sobie emocje a tak poważnie to wielka kula wkopana i jedna mała z przechowalnika, w tym tygodniu skończę...
ana_art 22:33, 22 cze 2014

mój trawnik mnie w tym roku wnerwia! w tamtym roku był cudny, a w tym lipa... wkurzają mnie chwasty, kupiłam preparat na mniszki, babkę i konieczynę, czytam ulotkę a tam napisali że nie można kosić 7 dni przed opryskiem i 7 dni po. Pytam jak??? skoro ja koszę dwa lub trzy razy w tygodniu...przez dwa tyodnie o trawa będzie do kolan. Czy nie ma innego sposobu?
Donia72 22:39, 22 cze 2014

ana_art napisał(a)
mój trawnik mnie w tym roku wnerwia! w tamtym roku był cudny, a w tym lipa... wkurzają mnie chwasty, kupiłam preparat na mniszki, babkę i konieczynę, czytam ulotkę a tam napisali że nie można kosić 7 dni przed opryskiem i 7 dni po. Pytam jak??? skoro ja koszę dwa lub trzy razy w tygodniu...przez dwa tyodnie o trawa będzie do kolan. Czy nie ma innego sposobu?[/quote

Ana, no właśnie u mnie tak było. Mój m też chodził zły, bo nie mógł kosić. My też kosimy dwa razy w tygodniu. Ale chwasty zniknęły Teraz też trawa nie skoszona, bo padało i wygląda nieciekawie taka długa. I jakaś taka się zrobiła dziwna, suche plamy się porobiły;(