Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

BusyBee 10:46, 29 lip 2014

Ana, zaglądam nieustająco i mogę jedynie powiedzieć to co wszyscy- jest przepięknie Poczytuję wartościowe dyskusje i wyciągam wnioski

Ja niestety mam sporo berberysów ze starych czasów i trzeba je ciąć. To nie fajne zajęcie. Nie jest jednak prosto znaleźć bordowe zamienniki. Żurawki na słoneczku mi bardzo blakną- tak jak pisze Madżenka. Pęcherznice mi nie wyszły zbyt bordowe Ale bordowy rozchodnik to jakiś pomysł...

Pozdrówki
BarbaraM 10:50, 29 lip 2014

ana_art napisał(a)
nistety jednoroczne to rozplenica Vertigo, mam jeszcze inną bordową rozplenice w donicy, dzisiaj ją sfocę. Niestety te bordowe rozplenice u nas nie zimują, dlatego potraktowałam je jako nasadzenia jednoroczne w donicach

Potwierdzasz moją wiedzę.
Dziękuję.
Ale szkoda że nie zimują...są bardzo ładne.
ana_art 11:31, 29 lip 2014

AlKa napisał(a)
Ana, ale ja Ci dziś głowe zawracam, ale pisałaś o przesadzaniu hortek, właśnie się zastanawiam nad przesadzeniem vanilki, tylkoo ona sadzona w zeszłym roku i sie boje czy mi teraz nie padnie? Wiosną przesadzałam hortki i sie przyjęły ładnie, ale teraz sama nie wiem?

z tego co czytałam to niepowinno się przesadzać kwitnących hortensji... ale jak mnie w tamtym roku denerwowały limki które już miały spore pąki bo krzywo rosły to je przesadziłam, to samo z vanilkami. Nie mniej jednak nie namawiam i nie mówię byś brała ze nie przykład, bo jak się nie uda to nie chcę mieć hortek na sumieniu
kosolka 11:33, 29 lip 2014

Mi podpowiedziano że mam poczekac do wiosny z przesadzeniem. Uzbroję się w cierpliwość i poczekam. Nie chcę ich stracić
ana_art 11:33, 29 lip 2014

BusyBee napisał(a)
Ana, zaglądam nieustająco i mogę jedynie powiedzieć to co wszyscy- jest przepięknie Poczytuję wartościowe dyskusje i wyciągam wnioski

Ja niestety mam sporo berberysów ze starych czasów i trzeba je ciąć. To nie fajne zajęcie. Nie jest jednak prosto znaleźć bordowe zamienniki. Żurawki na słoneczku mi bardzo blakną- tak jak pisze Madżenka. Pęcherznice mi nie wyszły zbyt bordowe Ale bordowy rozchodnik to jakiś pomysł...

Pozdrówki

to fajnie, że coś wartościowego można z tych duskusji wynieść
Nie mam jeszcze doświadczenia z diablo, sadziłam wtym roku prz biurze, zobaczymy z czasem co z tego wyjdzie
ana_art 11:35, 29 lip 2014

kosolka napisał(a)
Mi podpowiedziano że mam poczekac do wiosny z przesadzeniem. Uzbroję się w cierpliwość i poczekam. Nie chcę ich stracić
i bardzo dobrze czekaj! nie słuchaj co ja tu gadam bo wiesz ja niecierpliwy typ jestem, a to zgubna cecha ogrodnika
atena35 11:35, 29 lip 2014

ana_art napisał(a)
Tosiu to rozchodnik

Dziękuję podziwiając Twój ogród
ana_art 11:36, 29 lip 2014

BarbaraM napisał(a)

Potwierdzasz moją wiedzę.
Dziękuję.
Ale szkoda że nie zimują...są bardzo ładne.

no cóż począć, wychodzę z założenia, ze i tak co w donicach zimy nie przetrwa więc z takim nastawieniem łatwiej pogodzić się z ich stratą
Kamajla 11:51, 29 lip 2014

nie wyrabiam na zakrętach, nic nie czytam, nie piszę, ciągły niedoczas mam, ale do Ciebie nie mogłam nie zajrzeć... powzdychałam, pomarzyłam, trawę do donicy postanowiłam nabyć

idę, jutro kolejni goście, młody śpi, robota czeka...

Pozdrawiam Aniu_Aneto
kosolka 12:14, 29 lip 2014

Ja też z tych niecierpliwców... Fairy np miesiąc temu przesadzałam - i żyją RH przenosiłam też jakoś tak ok m-ca temu. Zaczął kwitnąć powtórnie teraz Więc nie zawsze to musi byc porażka Ale z hort poczekam..