Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 21:23, 22 paź 2014

kitek81 napisał(a)
nareszcie "Działkowca" listowy przyniósł, bo mam prenumeratę, więc musiałam czekać ale się doczekałam, widziałam, podziwiałam i jeszcze raz gratuluję

W sumie to tam jedno zdjęcie moje narazie Jestem ciekawa jakie wybiorą zdjęcia jak będą prezentować mój ogród w gazecie. Teraz też będę musiała czekać na listonosza bo otrzymałam również roczną prenumeratę
Margo 21:25, 22 paź 2014

Trawy jak zwykle zachwycają , zresztą jak cały ogród...
Podpytam Cię, bo Ty juz specjalistką jesteś a ja dopiero pierwszy rok mam trawy, kiedy należy powiązać je w snopki i ew. okryć "stópki" ? Bo nadają teraz parę dni zimnych i z mrozem w nocy, więc się zastanawiam czy to już czas, czy czekać do nadejścia długotrwałych mrozów ???
baraga1904 21:31, 22 paź 2014

...gratuluję konkursowych sukcesów...należą się jak mało komu...
Dziękuję
pozdrawiam...
ana_art 21:44, 22 paź 2014

Margo napisał(a)
Trawy jak zwykle zachwycają , zresztą jak cały ogród...
Podpytam Cię, bo Ty juz specjalistką jesteś a ja dopiero pierwszy rok mam trawy, kiedy należy powiązać je w snopki i ew. okryć "stópki" ? Bo nadają teraz parę dni zimnych i z mrozem w nocy, więc się zastanawiam czy to już czas, czy czekać do nadejścia długotrwałych mrozów ???

w tamtym roku trawy wiązałam dość wcześnie bo i zimno przyszło wcześniej. Na ten tydzień zapowiadają u nas i -6 w nocy, ale niby ma to byc tylko 4dni.. Być może w weekend pozwiązuje trawy, z podsypywaniem chyba jeszcze się wstrzymam. No chyba że zauważę że faktycznie nie przelewki
ana_art 21:49, 22 paź 2014

baraga1904 napisał(a)
...gratuluję konkursowych sukcesów...należą się jak mało komu...
Dziękuję
pozdrawiam...

Oj Aguś jak miło że do mnie przyszłaś jestem myślami z Wami...
Chciałam popytać Cię o zielony dach, ale nie będę Ci głowy zawracała teraz
Buziaki
Iwk4 22:31, 22 paź 2014

ana_art napisał(a)

w tamtym roku trawy wiązałam dość wcześnie bo i zimno przyszło wcześniej. Na ten tydzień zapowiadają u nas i -6 w nocy, ale niby ma to byc tylko 4dni.. Być może w weekend pozwiązuje trawy, z podsypywaniem chyba jeszcze się wstrzymam. No chyba że zauważę że faktycznie nie przelewki

Będę czekać na instrukcje
Margo 09:08, 23 paź 2014

ana_art napisał(a)

Ana, dziekuję za odpowiedź
Powiedz mi jeszcze tylko, czy podsypujesz tylko korą czy dajesz jakieś gałązki świerkowe jeszcze, i jak grubą warstwę robisz ?
ana_art 09:29, 23 paź 2014

Margo napisał(a)

Ana, dziekuję za odpowiedź
Powiedz mi jeszcze tylko, czy podsypujesz tylko korą czy dajesz jakieś gałązki świerkowe jeszcze, i jak grubą warstwę robisz ?
tylko korą chyba że mam jeszcze jakąś próchnice która została po różach to gdzieś sypnę, ale to raczej sporadycznie bardzo. Mam za dużo traw by je otulać na pół metra
Dzisiaj u nas jest mega zimnica niby +2 ale tak wieje że wydaje się duuużo niższa temperatura. W nocy przewróciło mi dużą donice w której mam perukowca...
Margo 10:37, 23 paź 2014

Ok, to już wszystko wiem
U nas też zimnica, niby +5 ale wilgoć w powietrzu duża, i wrażenie zimna potęguje, brrr...
martaibartek 12:55, 23 paź 2014

Aneta i ja przychodzę z gratulacjami!
Należało ci się, bo masz jeden z piękniejszych ogrodów w PL