Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 19:39, 17 sty 2015

Sebek napisał(a)

Wszyscy tak mamy, więc spoko
pocieszyłeś mnie zatem
emila 20:50, 17 sty 2015

bardzo dziękuję
Luki 22:08, 17 sty 2015

Jak dobrze widzę to twoja hosta spod brzóz to Sum and Substance tak na 90% bo mam taką samą
Mala_Mi 11:09, 18 sty 2015

Pozwoliłam sobie skopiować twoją rabatę brzozową i wrzucić za radą Siakowej do 4 pór roku ... reszty nie przenoszę, bo jak się nie zgadzasz...to usunę... Ja mogę robić cytuj

zobacz jak wyszło
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5063-4-pory-roku-w-ogrodzie?page=14#post_4

U Ciebie nawet Piny W. jest śliczna
Katkak 12:37, 18 sty 2015

Matko, Aniu napatrzeć się nie mogę jak cudownie u Ciebie. I to o każdej porze roku. Ale cudo stworzyłaś. Naprawdę Cię podziwiam. Chciałabym żeby i mnie kiedyś udało się na moich 4 arach taki klejnocik stworzyć. Aniu a co ile cisy sadziłaś? Ja co 35 cm, ale u mnie jeszcze malutkie i nigdy nie przycinane. Prawdę mówiąc nie bardzo wiem kiedy, ani jak należy to robić. Podpowiesz? Pozdrawiam .
Katkak 12:38, 18 sty 2015

Ania powiedz mi jeszcze proszę jaki masz gatunek brzóz i co ile sadzone, dobrze? Pozdrawiam
Madzenka 13:02, 18 sty 2015

Ja sobie nie wyobrażam mojego ogrodu w jednym kolorze uwielbiam te ferie barw, ale jednak bardzo wyważona i pieknie skomponowana, w Twoim ogrodzie .
ana_art 13:18, 18 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)
Pozwoliłam sobie skopiować twoją rabatę brzozową i wrzucić za radą Siakowej do 4 pór roku ... reszty nie przenoszę, bo jak się nie zgadzasz...to usunę... Ja mogę robić cytuj

zobacz jak wyszło
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5063-4-pory-roku-w-ogrodzie?page=14#post_4

U Ciebie nawet Piny W. jest śliczna

Ania Dobry duchu super bo ja się skopiować nie mogłam już. Dopiero zauważyłam że ja tam okropną ilość zdjęć dałam....
ana_art 13:33, 18 sty 2015

Katkak napisał(a)
Matko, Aniu napatrzeć się nie mogę jak cudownie u Ciebie. I to o każdej porze roku. Ale cudo stworzyłaś. Naprawdę Cię podziwiam. Chciałabym żeby i mnie kiedyś udało się na moich 4 arach taki klejnocik stworzyć. Aniu a co ile cisy sadziłaś? Ja co 35 cm, ale u mnie jeszcze malutkie i nigdy nie przycinane. Prawdę mówiąc nie bardzo wiem kiedy, ani jak należy to robić. Podpowiesz? Pozdrawiam .
Wiem, że to zabrzmi jak banał, ale jak zechcesz, włożysz trochę pracy to nie ma rzeczy nie możliwych.

Cisy sadziłam tak by się delikatnie stykały. Co ważne to cięcie, bo jeśli tniesz to one się zagęszczają. Wiem że na początku boli jak trzeba przyciąć co wystaje 'bo takie duże już były' oj strasznie mnie to bolało, a M prawie zawału nie dostał jak zobaczył jak je wyrównałam. Według mnie to sekret wzrostu. Ja tne swoje 2 razy w roku wczesną wiosną i latem. Od góry i po bokach

Brzozy w tym zagajniku brzozowym mam w trzech odmianach (jakie nie powiem bo kupowane jako brzozy) Wydaje mi się że jedna to taka najzwyklejsza, duga o żółtych liściach, a trzecia o takich mocno postrzępionych. One są posadzone w takim trójkącie. Myślę że co 2-2,5 metra. Sadziliśmy je na tzw ka by ładnie wypełniły trójkąt
ana_art 13:34, 18 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Ja sobie nie wyobrażam mojego ogrodu w jednym kolorze uwielbiam te ferie barw, ale jednak bardzo wyważona i pieknie skomponowana, w Twoim ogrodzie .
hehe wiesz ja lubię te swoje kolory, czasami odzywa sie we mnie drugi bliźniak i mówi że przesadzone