Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Syla 17:44, 24 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
Tak, dopiero co przesadzałam, tylko musisz wiedzieć na jakiej głębokości są cebule, bo zdarza się przy wykopywaniu uciąć cebule Kop i przenoś na szpadlu i zaraz wsadzaj. Nawet śladu nie będzie i zakwitną.

No i proszę tu znalazłam odpowiedź
Madzenka 20:49, 24 kwi 2012

Aniu jedź do Warszawy na zakupy . Nic tak humoru ogrodowiczankom nie poprawia jak nowe roślinki A Broniszy to Ci już zazdraszczamy. Spytaj jednak wcześniej Danusi gdzie kupisz stożki abyś na darmo nie jeździła.
andziulka 20:50, 24 kwi 2012

Aniu, po 30 sztuk trzmielin warto jechać do Rogienic. W tamtym roku na jesieni mieli sporo bylin. myślę, że mają żurawki Widziałam też kule bukszpanowe. Wejdź na ich stronę inernetową, możesz też zadzwonic i zapytać, bo czasami nie mają wszystkiego w cenniku
ana_art 20:55, 24 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Aniu jedź do Warszawy na zakupy . Nic tak humoru ogrodowiczankom nie poprawia jak nowe roślinki A Broniszy to Ci już zazdraszczamy. Spytaj jednak wcześniej Danusi gdzie kupisz stożki abyś na darmo nie jeździła.

Marzenko ja będę w pobliżu Broniszy więc tak z automatu zajadę, nigdy nie byłam a pamiętam że Danusia kiedyś pisała że kupowała kule i stożki... Tylko nie wiem czy tam są jakieś tematyczne hale Danusia chyba robi zakupy z drugiej strony Warszawy, a przewalić się przez nią w godzinach szczytu i to jeszcze przed długim weekendem to sama rozkosz
bociek 20:57, 24 kwi 2012

Aniu, zajrzyj tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1178-bukszpan-buxus-uprawa?page=13#post_3

Nie wiem jak Twoja kulka, ale moje wygladaja tragicznie
ana_art 20:59, 24 kwi 2012

andziulka napisał(a)
Aniu, po 30 sztuk trzmielin warto jechać do Rogienic. W tamtym roku na jesieni mieli sporo bylin. myślę, że mają żurawki Widziałam też kule bukszpanowe. Wejdź na ich stronę inernetową, możesz też zadzwonic i zapytać, bo czasami nie mają wszystkiego w cenniku
Andziula ja w Rogienicach robiłam zakupy w ubieglym roku, w tym jeszcze nie byłam bo te rośliny które mnie interesują mają malutkie. W ubiegłym roku byłam u nich baaardzo często i nigdy nie widzialam dużych formowanych bukszpanów. Kupowalam takie mniejsze na obwódk. O trzmielinie d nich nie pomyślałam, jutro podjadę, żurawek w tamtym roku nie mieli...
bociek 20:59, 24 kwi 2012

A, jeszcze czytam o problemie z zurawkami. Ja mam jutro dostac paczke z liliewodne.com.pl z zurawkami. Pokaze zdjecia to zobaczysz czy warto. Przy wiekszej ilosci mozna liczyc na rabat (ale jaka jakosc bede wiedziala jutro)
Madzenka 21:00, 24 kwi 2012

ana_art napisał(a)

Marzenko ja będę w pobliżu Broniszy więc tak z automatu zajadę, nigdy nie byłam a pamiętam że Danusia kiedyś pisała że kupowała kule i stożki... Tylko nie wiem czy tam są jakieś tematyczne hale Danusia chyba robi zakupy z drugiej strony Warszawy, a przewalić się przez nią w godzinach szczytu i to jeszcze przed długim weekendem to sama rozkosz

Wypytaj sie Danusi gdzie kupić, może jeszcze inne bukszpanowe źródelko z tej strony Wraszawy płynie
I dla poprawy humoru o złote tarsy zachacz po jakieś nowe buciki na wiosne
Madzenka 21:01, 24 kwi 2012

bociek napisał(a)
A, jeszcze czytam o problemie z zurawkami. Ja mam jutro dostac paczke z liliewodne.com.pl z zurawkami. Pokaze zdjecia to zobaczysz czy warto. Przy wiekszej ilosci mozna liczyc na rabat (ale jaka jakosc bede wiedziala jutro)

Tez jestem ciekawa jak żurawki z netu wyglądają. U Kulasa u nas po 7 zł za szt, całkiem duże ale kolor mi nie pasował...
bociek 21:09, 24 kwi 2012

Zrobie fotki, bo sama jestem ciekawa. Ponoc sa ladne i duze. Ale to co dla mnie ladne i duze nie oznacza, ze dla sprzedajacego tez. Ja zamawialam Berry Smoothie. Zobaczymy