Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Matka 22:10, 18 lip 2012

Boziu mój to ile masz tych Limek?pikne!a czy te z zeszłego roku ciełaś?czy tak się same zagęściły?co im dałaś do dołka podczas sadzenia?

Jak nazywa się ta hosta z białym obrzeżeniem?Patriotka może?
kubi2000 23:05, 18 lip 2012

ana_art napisał(a)
ostatnie ulewy połamaly mi ostróżki, nie zdążyłam sie nimi nacieszyć

szałwia omszona przekwita... żeby się rozsiała to jej nie ruszać?

Witam serdecznie, jestem tu pierwszy raz i musze przyznać, że jestem pod wielkim, ogromiastym wrażeniem. Bardzo podoba mi się twój ogród...
A ulewy są okropne. U mnie ostatnio tak padało, że polamało mi krzewuszkę :/
Gardenarium 23:45, 18 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Szałwia wysiewa sie ale lepiej i szybciej dzielic kępy.

Jak chce się rozmnożyć oczywiście, dzieli się wiosną, jak są młode i wypuszczają. Żeby się wysiały trzeba zostawić kwiatostany suche

A jak chcesz żeby ładnie wyglądała na rabacie to zetnij, rozgarnij środek kępy to zobaczysz już młodziutkie przyrosty.

Rób w zależności od potrzeb swoich

Instagram Ogrodowiska
trafo 00:45, 19 lip 2012

Witam Cię Aniu w Twoim pięknym ogrodzie
Jestem pod wielkim wrażeniem Twojej pracy a przecież masz i inne obowiązki. Chłopcy duzi i mali to wielkie wyzwanie. Podziwiam Cię. Z wielką przyjemnością pobyłam u Ciebie i będę tu częstym gościem.
Serdecznie pozdrawiam
Iwona
anna_studio 00:50, 19 lip 2012

...bardzo podoba mi się ta... limkowa ściana, pięknie to wygląda podsadzone begoniami...
Madzenka 02:01, 19 lip 2012

Ale ogród wybujał. Rabata limonkowa prześliczna, nie wyobrażam sobie tego widoku za rok skoro poczyniły takie postępy.
A agrecol chyba moźesz kupić w necie ????
Może trawę trzeba zwertykulować i zareować? Jaką masz glebę? U mnie M co miesiąc walcem z kolcami jeździ i wertykuluje maszynką, bo mamy glinę.
Urszulla 04:47, 19 lip 2012

Piękny ogród. Zachwycające nasadzenia. Jak się wszystko rozrasta. I ta zieleń trawy. Podziwiam.Pozdrawiam
ana_art 21:25, 19 lip 2012

Gardenarium napisał(a)

Szałwia wysiewa sie ale lepiej i szybciej dzielic kępy.

Jak chce się rozmnożyć oczywiście, dzieli się wiosną, jak są młode i wypuszczają. Żeby się wysiały trzeba zostawić kwiatostany suche

A jak chcesz żeby ładnie wyglądała na rabacie to zetnij, rozgarnij środek kępy to zobaczysz już młodziutkie przyrosty.

Rób w zależności od potrzeb swoich

Danusiu napewno zetnę (dzisiaj nie ściełam bo znowu padało) jak będę chciała rozmnożyć to tradycyjnie kupię
ana_art 21:26, 19 lip 2012

trafo napisał(a)
Witam Cię Aniu w Twoim pięknym ogrodzie
Jestem pod wielkim wrażeniem Twojej pracy a przecież masz i inne obowiązki. Chłopcy duzi i mali to wielkie wyzwanie. Podziwiam Cię. Z wielką przyjemnością pobyłam u Ciebie i będę tu częstym gościem.
Serdecznie pozdrawiam
Iwona

Witaj Iwonko w moich skromnych progach, jest mi niezmiernie miło. Oczywiście zapraszam częściej, nie widzę linka do Twojego ogrodu
ana_art 21:31, 19 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ale ogród wybujał. Rabata limonkowa prześliczna, nie wyobrażam sobie tego widoku za rok skoro poczyniły takie postępy.
A agrecol chyba moźesz kupić w necie ????
Może trawę trzeba zwertykulować i zareować? Jaką masz glebę? U mnie M co miesiąc walcem z kolcami jeździ i wertykuluje maszynką, bo mamy glinę.

znalazłam w necie i kupiłam, a ziemia u mnie licha V i VI klasa piaski 'kurpiowskie' coprawda nawoziliśmy czarnoziemu. Zapowiadaja ocieplenie to może wkoncu nie będzie padało, wezme ją w obroty na wiosnę była taka ładna...