Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 21:22, 31 sie 2011

gardenarium napisał(a)
Ana, trzeba już poobcinać patyczki po kwiatkach żurawek
Kule śliczne i z kamienia i z cisa

tak wiem dzisiaj miałam to zrobić, ale pomyślałam że najpierw je sfotografuje przed, a później po . Jutro je poobcinam i zrobie nowe fotki
ana_art 21:26, 31 sie 2011

Sebek napisał(a)
Jak pięknie u Ciebie się zrobiło - ogród wygląda coraz piękniej

Piękne wrzosowe nasadzenia, ale ja bym jednak wysypał tą grubszą korę, bo z tej drobnej to potem ziemia się robi i rosną chwasty - u mnie tak przynajmniej było. Jednak to Twój ogród - rób jak Ci podpowiada intuicja

A kule, róże i cisy bombowe

Szczerze to bardziej podoba mi się gruba kora, ale tak sobie kombinowałam że może 'zagłuszyć' póki co maleńkie wrzosy. Jutro spróbuje z grubą, najwyżej zdejmę i wysypie drugą. Jak mnie pytali czemu przesadzam kolejny raz ta roślinę to mówiłam że' robota lubi głupiego'
Gardenarium 21:26, 31 sie 2011

Świetne zdjęcia poglądowe będą.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 21:30, 31 sie 2011

Taki właśnie miałam zamiar, tym bardziej że zastanawiam się czy w przyszłym roku odraz nie wyciąć tych kwiatów
ana_art 21:38, 31 sie 2011

Po drugiej stronie od tej rabaty z różami mam trzy jodełki (2 koreanki i 1 kaukaska) za nimi będzie budynek narzędziowo-gospodarczy (już zamówiony) i chcę tam wsadzić jakieś trawy (patrząc na zdjęcie po lewej), a przed jodełkami ( z tej strony gdzie pochodnie) chciałam dać runiankę, ale na 'zieleni' widziałam budleje w różnych odcieniach fioletu, bieli (tam gdzie stał rower) i tak pomyślalam czy taki łan pasowałby przed jodłami?
Joanka 21:51, 31 sie 2011

Ana, jestem pod ogromnym wrażeniem.
Ależ pięknie się u Ciebie zrobiło. Wszystko idealnie skomponowane.

A jak żurawki się ładnie rozrosły!
Kule cisowe - marzenie....
shrekol 21:58, 31 sie 2011

ana_art napisał(a)
i kilka fotek cisowo-bukszpanowo-różanych. Niestety bukszpan nie przystrzyżony bo już było za późno...

Róże faktycznie niesamowity mają kolor i ładną już koronę Tylko czy uda Ci się tą środkową położyć na zimę? Bo z moich doświadczeń pozostawienie ich nawet bardzo grubo owiniętych nie zdaje rezulatatu i wymarzają a szkoda by ich było
ana_art 22:03, 31 sie 2011

Już druga osoba piszę o położeniu róży na zimę, a ja się zastanawiam, JAK to zrobić? przecież one się połamą? One mają dość wiotkie te pnie ale mimo wszystko, nie wyobrażam sobie tego...
ana_art 22:07, 31 sie 2011

Przemek wszystkie róże mają podpory z grubego bambusa obciągniętego taką zieloną folią, pewnie pomyslaleś że one maja takie grubachne nóżki
Joanka 22:09, 31 sie 2011

ana_art napisał(a)
Już druga osoba piszę o położeniu róży na zimę, a ja się zastanawiam, JAK to zrobić? przecież one się połamą? One mają dość wiotkie te pnie ale mimo wszystko, nie wyobrażam sobie tego...

Też się nad tym zastanawiam....