Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Zielona 22:57, 11 lis 2013

Zaskoczyłaś? Alinka oczywistą oczywistość napisała Przecież Ty masz talent! To Ty nas zaskakujesz! Ja siedzę właśnie z Mamą i szperamy po Twojej stronie Listy do Świętego czas zacząć pisać
ana_art 23:00, 11 lis 2013

Robaczek napisał(a)
Ana,
Z różami licencyjnymi na pniu jest spory problem, zwłaszcza jesli hodowca nie ma oficjalnego przedstawicielstwa handlowego, tak jak w przypadku Poulsena, twórcy Olympic Palace.
Zakładam, ze kupiłaś tą różę gdzieś w centrum ogrodniczym jako pomarańczowa nn? Najpewniej trafisz ją w tym samym punkcie sprzedaży, jesli jeszcze istnieje, bo pewnie biorą towar od stałego dostawcy, który mnoży te same róże. Inna możliwość to zamówienie bezpośrednio od producenta, z Danii
Będę pamiętać, jak gdzieś ją trafię to dam znać.
Wyjątkowo dobrze u Ciebie rośnie i swietnie przezimowała 'w grobie' Mam w tym roku kilka piennych i też będę tak próbować je przezimować.
Miałam Olympic Palace w wersji rabatowej, ale w tym roku ją oddałam. Zbyt często nękana była szarą pleśnią i kwiaty brzydko przekwitały...ale u Ciebie prezentuje się zjawiskowo!
Widziałam też Graham T, Golden Celebration i A Shropshire Lad - cudny zestaw! Graham najmocniej pachnie, Golden ma najintensywniejszy kolor, a ASL najtrwalszy kwiat. Każda z nich ma szanse być pnącą, nawet w Twoim klimacie, ale musisz je przygiąć do ziemii, podobnie jak pienne i okryć stroiszem.
Wtedy doczekasz się krzewów na miarę swoich podpór
Ogrodniczy w ktorym je kupowałam dwa (?) lata temu istnieje. Czaiłam sie w tym roku na taką róże chodziłam co drugi dzień bo staly dwie róże w pąkach, po pąkach mi pasowaly do moich. Niestety jak się rozwinęły okazały się żółte... Kupowałam je z nazwą ecrue
Czyli Grachama, Golden i lady powinnam też przygiąć?
ana_art 23:03, 11 lis 2013

Zielona napisał(a)
Zaskoczyłaś? Alinka oczywistą oczywistość napisała Przecież Ty masz talent! To Ty nas zaskakujesz! Ja siedzę właśnie z Mamą i szperamy po Twojej stronie Listy do Świętego czas zacząć pisać
dzisiaj cały dzień (z przerwą na zrobienie gęsi) wstawiałam rzeczy które wisiały od dluższego czasu, na moment nowej strony ... ślipia mnie bolą i spadam do spania BUziam!
Konstancja30 23:06, 11 lis 2013

Ana ... jaką stroną ... ja poproszę o linka na priv ... bo jestem zaintrygowana ... fiesz nizczem Judyta ...
Zielona 23:11, 11 lis 2013

Konstancja30 napisał(a)
Ana ... jaką stroną ... ja poproszę o linka na priv ... bo jestem zaintrygowana ... fiesz nizczem Judyta ...

Iza, czy nie uważasz, że Ana troszkę przegina, ukrywając taką piękną stronkę? Przecież wieeele Dziewczyn ochy i achy tam zostawi, prawda?
Konstancja30 23:33, 11 lis 2013

uważam ... ... i ja ciągle nie fiem gdzie ta stronka ...
AlKa 23:41, 11 lis 2013

hm tez mialam chrapkę na bransoletke wężową ciekawe czy to ta sama bo widziała dwie podobne
Konstancja30 23:42, 11 lis 2013

dziewczyny litości ... dajcie namiar !
Robaczek 00:07, 12 lis 2013

Ana, pytaj w tym samym sklepie wiosną, moze jeszcze trafisz. Albo dobierz Grahama T na pniu, ten jest dostępny dosyć powszechnie.
Tak jak pisałam, jesli położysz angielskie róże i okryjesz, nie będziesz musiała nisko ciąć na wiosnę.
Madzenka 06:32, 12 lis 2013

Dziewczyny wystarczy wpisać w google Ana Art biżuteria