Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

aga_szsz 14:11, 14 lut 2014

magdalena_brzezinska napisał(a)
tak czytam te wasze wpisy...... i zastanawiam się, czy ja nie powielę waszego błędu...
za chwile stuknie mi 30-ka a ja wciąż odkładam decyzję o drugim dziecku. Zawsze jest jakieś wytłumaczenie... praca, szkoła inne plany - wymówki. Nawet moja córka (jedynaczka) przychodzi i głaszcze mnie po brzuchu bo przecież u cioci w brzuszku jest dzidziuś jest dzidziuś to może i u mamy będzie.......

Nie ma co się zastanawiać!
Bo obudzisz się z ręką w nocniku, jak ja!
Magda70 14:18, 14 lut 2014

tak czytam te wasze wpisy...... i zastanawiam się, czy ja nie powielę waszego błędu...
za chwile stuknie mi 30-ka a ja wciąż odkładam decyzję o drugim dziecku. Zawsze jest jakieś wytłumaczenie... praca, szkoła inne plany - wymówki. Nawet moja córka (jedynaczka) przychodzi i głaszcze mnie po brzuchu bo przecież u cioci w brzuszku jest dzidziuś jest dzidziuś to może i u mamy będzie.......

Coś czuję, że muszę Boćka do Ciebie wysłać...
Magda_ 14:23, 14 lut 2014

kurdę jeszcze przytrzymaj go chociaż z rok żebym zrobiła chociaż certyfikat
ana_art 14:23, 14 lut 2014

Jak miło
Skłamałabym gdybym powiedziała że czasami mam ochotę wyjść i nie wrócić gdy w domu wrzawa... ale jak sobie przypomnę miałam podobnie gdy był tylko najstarszy. Z drugiej strony gdy sporadycznie rozstaje się z dziećmi i jak tylko mija dzień to sobie myślę jaka okropna cisza...
Mam jednego brata i żałuję, że jest nas tylko dwoje... Zawsze chcieliśmy mieć dzieci (5lat tzw chodzenie przed ślubem) Gdy byłam w ciąży z pierwszym mówiłam dwa lata i kolejne. Potem było zawsze coś, a to wyjazd, a to bardzo absorbująca moja praca, ciągle coś. Aż przyszedł dzień gdy stwierdziłam albo teraz albo nigdy. Zawsze będzie coś do zrobienia, coś 'ważniejszego' ...
Magda_ 14:24, 14 lut 2014

ciężkie to życie kobiety, ciągłe rozterki i wyrzuty sumienia bo przecież wszystkiego nie można mieć
ana_art 14:25, 14 lut 2014

kurdę jeszcze przytrzymaj go chociaż z rok żebym zrobiła chociaż certyfikat

właśnie o tym pisałam wyżej, potem będzie znowu coś i znowu. ja odkładałam tak przez 5 lat drugie dziecko
ana_art 14:26, 14 lut 2014

ciężkie to życie kobiety, ciągłe rozterki i wyrzuty sumienia bo przecież wszystkiego nie można mieć
a ja tak nie myślę
Magda_ 14:27, 14 lut 2014

ja ciągle mam takie beznadziejne uczucie, że coś albo kogoś zaniedbuję, albo że mogłam się bardziej postarać

ana_art 14:33, 14 lut 2014

ja ciągle mam takie beznadziejne uczucie, że coś albo kogoś zaniedbuję, albo że mogłam się bardziej postarać

przypuszczam, że zawsze można mieć do siebie jakieś ale, ale po co? szkoda życia...
Magda_ 14:38, 14 lut 2014

masz rację, muszę zacząć brać Ciebie przykład

chociaż raz na jakiś czas