Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadmorski...

Nadmorski...

Zana 22:14, 29 cze 2016

No to praca pod nową różankę wre! Piękne te róże, które pokazujesz. Na pompo Nelly już kiedyś gdzieś zwróciłam uwagę. Cudna panna z niej, podobno może kwitnąć niemalże non stop. Zakupy różane faktycznie chyba z drugiej półki, napiszesz gdzie kupowałaś? Nie powiem Ci czy to MW. U mnie są właśnie zdjęcia MW, moja jest zdecydowanie ciemniejsza, taka burgundowa. Twoja na zdjęciach jaśniejsza, ale to może być przekłamanie aparatu.

Ale za to pozostałe zakupy super!. Te sosen ki zawsze mi się podobały. A róże z pewnością uratujesz, albo reklamuj.
uziemiona 23:17, 29 cze 2016

beta napisał(a)

co to za roślinka Asiu?...guara? ..nowy nabytek ?
intryguje mnie jeszcze to coś w donicy, co ostatnio zakupiłaś...na zdjęciu...takie kulkowe...to trawa?...iglak?
widzę, że u Ciebie nie ma przerwy wakacyjnej na prace ogrodowe...dzielenie walczysz na polu boju
pozdr i wytrwałości życzę

Tak to gaura, a te "kulki" to niezawodne sosny Varella, którymi zachwyciłam się u Madżenki - zobacz u niej na różance z kostrzewami.
Wytrwalość się przyda, bo czasem mnie dopada zwątpienie, nie ogarniam ogrodu jak bym chciała, ale ogrodniczkowanie trwa, bo my latem pracujemy i nie wyjezdżamy nigdzie, a z drugiej strony do morza mam ok. 1 km więc nie narzekam.
Pozdrawiam.
uziemiona 23:45, 29 cze 2016

Juzia napisał(a)
A gdzie kupujesz róże?
Takie nie za zdrowe te ostatnie Szkoda....

Eglantyne długo Ci kwitła? Na jakim stanowisku ją masz?

Wszystkie mam z Rosarium, i w porównaniu z poprzednimi dostawami to porażka. Z ostatnich majowych zakupów Louise Odier miał przebarwienia na liściach, inne były zdrowe, ale niezbyt okazałe, kwitły wszystkie, no a Pomponella super nadal. Zalezało mi na M W, ale w innych sklepach dostępna jesienią, i chyba w Rosaplant o wiele tańsza, jak zresztą wszystko, któś polecał, że super sadzonki. Na pewno u nich coś zamówię.
Napisałam do właścicielki i wysłałam fotki, ale na razie bez odzewu.

Eglantyne kwitnie nadal, ale nie jest obsypana ma po dwa trzy kwiaty. Była przesadzana jesienią, a stanowisko - od południa jest tu patelnia.
uziemiona 23:58, 29 cze 2016

Aniu kupiłam w Rosarium, jestem zła. Napisałam do p Ch. W maju kupiona u nich M W była inna, mala, ale ładna i zdrowa i kolor inny. Zachwycila mnie i chciałam ich więcej. Zdjęcia nie przekłamują, burgundu nie widzę. Zakupy z drugiej pólki, tylko cena nie.
Juzia 08:55, 30 cze 2016

uziemiona napisał(a)

Wszystkie mam z Rosarium, i w porównaniu z poprzednimi dostawami to porażka. Z ostatnich majowych zakupów Louise Odier miał przebarwienia na liściach, inne były zdrowe, ale niezbyt okazałe, kwitły wszystkie, no a Pomponella super nadal. Zalezało mi na M W, ale w innych sklepach dostępna jesienią, i chyba w Rosaplant o wiele tańsza, jak zresztą wszystko, któś polecał, że super sadzonki. Na pewno u nich coś zamówię.
Napisałam do właścicielki i wysłałam fotki, ale na razie bez odzewu.

Eglantyne kwitnie nadal, ale nie jest obsypana ma po dwa trzy kwiaty. Była przesadzana jesienią, a stanowisko - od południa jest tu patelnia.

No to takiej tragedii bym się z Rosarium nie spodziewała...
Ja brałam jeszcze z Floribundy i też było ok

A jak długo kwiat trzyma ta Eglantyne? Moja coś szybko się, posypała. Dwa dni i po kwiatku.

Co do MW...to moja pierwsze kwiaty miała ciemne....a teraz ma jaśniejsze. Nie przejmuj się tym. Gorzej jak liście chore.
uziemiona 00:17, 01 lip 2016

Wiesz dokładnie to nie wiem, ale teraz ma nowe pąki to zaobserwuję.
Zana 07:36, 01 lip 2016

Ciekawa jestem co Ci szkółka odpisze, bo też jestem zaskoczona.
uziemiona 23:29, 03 lip 2016

Dla Juzi -dzisiejsze pąki Eglantyne zobaczymy, ile się utrzymają

uziemiona 23:41, 03 lip 2016

W piątek doszły długo oczekiwane seslerie 70 jesiennych i 30 Heuflera. Dziś część posadziłam.
Przymiarki

uziemiona 00:00, 04 lip 2016

No i przy okazji kilka zdjęć. Zostały mi do cięcia cisy, z 20 kul i kuleczek bukszpanowych i "poduchy" buksz.