Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

nika 22:07, 30 maj 2012

Ana napisał(a)

A jutro będę gościć Nikę

O taaaak! Cieszę się jak głupol
Ana 17:51, 31 maj 2012

Muszę Wam napisać, że już po spotkaniu, mam wrażenie, jakbyśmy się znały od bardzo dawna, strasznie miło nam się rozmawiało!

Monika, mam nadzieję, że i Tobie czas upłynął tak sympatycznie

I wiecie co? Nie mogę doczekać się następnego razu A na dowód, że na prawdę się zagadałysmy...nie mam ani jednego zdjęcia! Nie zrobiłam żadnego i dopiero po fakcie się zorientowałam, ale gafa

Pokażę Wam za to wieczorkiem jakie cudne prezenty dostałam od Moniki, dziękuję Kochana, ogromna radość mi nimi sprawiłaś!
nika 19:59, 31 maj 2012

Ana, BYŁO SUPER!
Dziękuję Ci ogromnie za przemile spędzony czas Ani przez chwilę (od samego początku) nie czułam się skrępowana. Ja też mam nadzieję, że to nie pierwszy i nie ostatni raz się spotkałyśmy Bo w drodze powrotnej, gdy mały zasnął, pomyślałam sobie, że o tyle jeszcze rzeczy miałam Cię zapytać... o zdjęciach już nie wspomnę... aparat cały czas leżał przecież w torebce
Dzieciaczki masz przeurocze!
Ja dopiero po powrocie do domu zobaczyłam, że Dawid ma całe spodnie i bluzę zieloną od trawy... to pewnie wtedy, jak udawał żółwia

Cieszę się ogromnie, że prezenty się podobają

I muszę Wam powiedzieć, że z tej naszej Any to naprawdę zdolniacha! Zresztą sami nie raz widzieliście efekty jej pracy. Stół tarasowy na żywo zrobił na mnie jeszcze większe wrażenie... ale najbardziej zakochałam się w kawowym stoliku w salonie... nawet kombinowałam, jakby go tu wynieść niezauważenie ... ale był za duży
malwes 14:15, 01 cze 2012

Aniu, piękny okaz trzmieliny. Strasznie by go było szkoda. U Ciebie na pewno dostanie drugie, nowe życie!
Madzenka 19:18, 01 cze 2012

Ana napisał(a)

O rany - ale cudne!!! Też żałuję, że moje nie chcą tak kwitnąć

Ja żałuję, że wcale ich nie mam...no ale siłą rzeczy, to duże krzaki, ktore kwitną stosunkowo krótko, więc zrezygnowałam z nich na rzecz róż...ale od czego są panie na bazarku??

Aniu polecam jednak piwonie, może krótko kwitną ale są królowymi ogrodu po cebulowych, rh a przed różami. Po przekwitnieciu zdobią ogród pięknymi wielkimi liśćmi, ktore jesienią się ślicznie czerwienią. Ale nie kupuj tylko wyproś o sadzonkę którąś ogrodniczkę gdy będzie rozsadzać piwonię, wtedy ci szybko będzie kwitła.
Piwonie z ogrodu mojej mamy od razu kwitły a kupione kłącza przygotowywały się przez kilka lat do pokazania kwiatów.
Madzenka 19:21, 01 cze 2012

Ana napisał(a)
A to nasadzenia:

The Fairy - okrywowa
Pomponella - rabatowa (wielokwiatowa)
Pastella - nostalgiczna
Herkules - parkowa
Leonardo - rabatowa (wielokwiatowa)
Sebastian - wielkokwiatowa

Ballade - rabatowa (wielokwiatowa)
new Dawn - pnąca
Mrs John - historyczna
Cottage Rose - angielska

Widzisz teraz mam pełny pogląd Dziekuję, znów piszę, że będzie pięknie, czekam na eksplozję kwiatów u Ciebie.
Madzenka 19:23, 01 cze 2012

Ana napisał(a)
Wykopałam wczoraj z ogródka rodziców wielką trzmielinę dwukolorową (bialo-zieloną). Mama chciała ją spisać na wygnanie, bo za wielka urosła i w tym kącie ma zaplanowane coś innego, ja chciałam zrobić sadzonki z pędów, ale znając odsetek ukorzenionych przeze mnie roślinek (oj marny) postanowiłam wziąć całość do siebie zobaczymy, czy przeżyje przeprowadzkę, dziś ją posadziłam...

popołudniu odbędzie się uroczyste i radykalne przycięcie w kulkę, z obciętych galązek zrobię te sadzoneczki, ale powtykam je od razu u gołych stóp tejgo krzaczka, może uda się ją trochę zagęścić od dołu...

jak myślicie, uda się? będzie coś z niej jeszcze? Ma z 15 lat, nigdy chyba nie była cięta...ma prawie dwa metry teraz "wzrostu"...

Trzymam kciuki, chyba się uda. Ja swoje tzrmieliny wilokrotnie nawet w środku lata przenosiłam, ale mialy nie więcej niź kilka lat....
Madzenka 19:32, 01 cze 2012

I zazdraszczam spotkania Fajne są te nasze spotkania ogrodowiskowe!!!
Ana 19:39, 01 cze 2012

Marzenko dziękuję
Tak mi to ladnie opisałaś, że może jednak zdecyduję się na piwonię....za ekranem cisowym w zacisznym kąciku miałaby swoje 5 minut

Uch, zgubiłam kabel od apatatu i nie mogę zgrać zdjęć, a chciałam się pochwalić cudeńkami od Niki!

Kupiłam dziś jeezcze białych begonii (po 3 dniach poszukiwań tych z brązowymi listkami!), niebieskie lobelie i białe jeżówki na patio, ale sadzenie już chyba w poniedziałek, bo jutro calutki dzień dla dzieciaczków

I najwazniejsze

KOCHANI! Życzę Wam abyście CODZIENNIE pielęgnowali w sobie dziecko!
Wszystkiego naj naj naj tym małym i tym troszkę dojrzalszym Bo przecież wszyscy zawsze będziemy dziećmi naszych rodziców

motylla 19:54, 01 cze 2012

I wzajemnie, Ano