Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

popcorn 15:04, 17 sie 2012

Ana gratulacje!! Napisz koniecznie który to numer! Wracam szukać różanej rabatki
Ana 15:07, 17 sie 2012

popcarol napisał(a)
Ana gratulacje!! Napisz koniecznie który to numer! Wracam szukać różanej rabatki

dzięki Karolinko Ja sama sie nie mogę na swoim watku odnaleźć Ale jeśli szukasz fotek nowych różyczek to jeszcze nia ma - ale się poprawię dziś
Ana 15:09, 17 sie 2012

isia33 napisał(a)
Fantastyczny taras, ma klimat. Podoba mi się ilość oświetlenia, to są lampiony czy zwykłe żarówiaste? Czy mogłabyś pokazać w jaki sposób zadaszenie tarasu komponuję się z całym domem? Planujemy też zadaszenie z pleksy, boję się jednak , że nie będzie pasowało do kształtu dachu.

Isia - to są latarenki na prąd, mu zalozylismy słabe żarówki ledowe z ciepłym światłem, efekt jest cudny...
Kupiłam tu:

http://allegro.pl/ogr17-lampa-ogrodowa-kinkiet-4-kolory-ozdobny-i2556247484.html

Zrobię fotki zadaszenia dziś, ok?
Ana 15:10, 17 sie 2012

Joaska napisał(a)
Tarasik super, też taki (no podobny) planujemy.
Jakie drzewo dawaliście na taras???
No i te lampiony cudne! zrób im fotę z bliska pissssss
rabatka cudna zresztą jak wszystkie nasadzenia u Ciebie

Joasia, dziękuję Wybrałam w końcu cyprysika na pniu, ale nie znali odmiany...ale jakiś aurea chyba, bo ma kasnozielone przyrosty
Ana 15:11, 17 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
No pięknie! Na prawdę super! A dlaczego nie pociągniesz tej lawendy pod to zbiorowisko kul i kulek? A między nie stipa tuinissima?

Agata, bo ja zbyt poukładana jestem na takie szaleństwo - ale walczę ze sobą
Ana 15:13, 17 sie 2012

dajana napisał(a)
Nie mogę pominac i moich gratulacji Taras wielkiej urody a przy okazji wspaniałe klimatyczne i romantyczne miejsce wypoczynku .Posiadam taki taras,, jestem nim zachwycona Moze sobie padac deszczyk a ja z każdą kawą, herbatka, posiłkiem biegne na taras, uwielbiam na nim przebywac wszyscy go uwielbiamy Masz piekny widok czego u mnie jeszcze brak .Wszystko gustowne ze smakiem .Pozdrawiam cieplutko

Dajanko - ja też to wlaśnie lubię najbardziej, że niestraszne mi teraz deszcze...wręcz uwielbiam to dudnienie deszczu nad głową... A posiłki pod chmurką to marzenie
Ana 15:13, 17 sie 2012

justi napisał(a)
Aniu pieknie! Metamorfoza tarasu udana. Możesz nam dodać zdjęcia przed i po?

Justi - zaraz poszukam zdjęć przed wieczorem wstawię, bo muszę zrobić aktualne - nie nocne
Ana 15:15, 17 sie 2012

Wieloszka napisał(a)
Aniu, musiałam cofnąć się parę stron, coby zobaczyć ten taras po metamorfozie, którym wszyscy tak się zachwycają i............ WOW! Ja też nie mogę wyjść z podziwu! Do rabatki kulkowej przy tarasie ja bym jednak dodała jakieś trawki, ale Ty masz tak świetny gust, że sama najlepiej ocenisz, czy czegoś brakuje czy nie

Aga Ty tak nie chwal, bo ja jak zobaczyłam ostatnio Twoje tereny to oniemiałam!! Jak Ty to ogarniasz?? podziwiam Nad trawkami naal myslę, zobaczę jak to będzie wygladac po wysypaniu kamyka
Ana 15:17, 17 sie 2012

Enya73 napisał(a)
I cóż, po tylu zachwytach nad tarasem, brakuje mi słów, żeby wyrazić, jak bardzo mi się podoba ta metamorfoza tarasu. Nie ma jak drewno pod stopami. Ja bym tylko dodała jakieś pnącza na te słupy, ale bez nich też mi się podoba. Mnie się marzy takie zadaszenie, jak u Ciebie, bo cały dzień mam taką lampę na tarasie, że wysiedzieć się nie da. I marzy mi się glicynia wijąca się po słupach.

Anita - u nas właśnie ta patelnia była impulsem, żeby zrobić Zadaszenie, bo jednak nie zdecydowaliśmy się na altanę na naszej niewielkiej działce (całe szczęście!)...jak sobie przypomnę ten żar tropików i parzące w stopy kafle....

Tak sobie myślę, że po slupach będę pozwalała piąć się jednorocznym - np. błękitnemu wilcowi, albo fasoli ozdobnej...zero poroblemu z zimowaniem i szybki efekt ale to już za rok
Ana 15:19, 17 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
No mam cel na przyszly rok, będę Twoją pergolę kopiować
A pod kule dałabym jednego miskanta morning light - takie delikatnych paseczki i cieniutkie listki byłyby super.
Ale masz rację brązowa trawa np carex buchanani też rewelacja. Ale sama zdecydujesz jak popatrzysz w różnych porach dnia na te swoje cudeńka

Madżenka - no nie żartuj?? Ty będziesz mnie kopiowac??? wow
Nad morning lightem pomyslę, faktycznie w tle zrobilby fajny efekt przewieszając się nad kulkami....tylko będę musiala go zamówić przez net, bo w mojej okolicy niedostępny