Chcialam jeszcze powiedzieć, ze bylam dzis w 2 ogrodach z Ogrodowiska.
Bylam u Magdy w "Zamieszkać w ogrodzie"- Magda z mężem ciężko pracują w ogrodzie, dom supernowoczeny-śliczny, a ogród jak będzie skończony to będzie naprawdę "wow".
I bylam w ogrodzie u Ani, z wątku "Anulajda w raju"-ogród Ani robi naprawdę wrażenie,dopracowany w każdym szczególe, oczywiscie Anulka podzielila sie miskantami i turzycami, dziękuję Aniu
Mnie też te kropelki skusily.
A ja mimo, że zawsze lubilam uporzadkowane rabaty to ta nie będzie.
W środku grab pospolity,(myślalam o tym aby kupić jakies 3 i jakos zrobić z niego wielopniowego, jednego bym ulożyla przechylonego, kiedyś urośnie i będzie wyglądalo jak drzewo- robil ktoś tak na O.?) otoczony przywrotnikiem, klosownicą albo molinią, hostą i Asarium.
Spójrz co dolega tym carexom?
na moje oko to nie rdza, rdza pojawia się na spodniej stronie liści i to są takie brązowawe kropki. Wydaje mi się że to jeżeli już to jakiś inny grzyb.
u mnie też pojawiają się brzydkie liście tylko nie w takiej ilości. Szkoda ze zdjęcia nie zrobiłam, bo właśnie dzisiaj dzieliłam je.
Specjalnie im nie pomagam. Jedynie tnę, wyrywam chore źdźbła, robię opryski na grzyba, a w tym roku pierwszy raz podsypałam nawozem do trawników. Dwa lata je wymieniałam na nowe, a one ciągle chorują i nie rosną.
W tym roku już nie wymieniam.