Piękny masz ogród, taki przestrzenny. To co Ty nazywasz szachownicą ja nazywałam cesarską koroną. Podobno nornice ich nie żrą bo są dla nich trujące, ale moje nie grymasiły i przez zimę wyżarły wszystkie.
Dziękuję Dorotko, ta przestrzeń to dla mojego syna, nawet mostek zdjął ze stawu, bo mu przestrzeń zakłócał, ja wolałabym zakątki tak jak u Was.
Szachownica cesarska zwana jest pospolicie koroną cesarską, to to samo Rzeczywiście cała roślina jest, mówiąc delikatnie, cuchnąca
Wiem, że nie lubi przesadzania, a cebule sadzi się dość głęboko, kiedyś kopałam,żeby wykopać taką rosnącą w niewłaściwym miejscu i cebuli nie znalazłam, choć jamę wykopałam bardzo głęboką
O nornicach nie wiedziałam, moich nie ruszają (odpukać)
Wpadłam z rewizytą, chociaż po cichutku bywałam już tu wcześniej .
To zdjęcie a właściwie ten zakątek mnie urzekł . Przypomina mi Włochy i Grecję.
Pysznie smakuje kawka nad oczkiem bez mostka i nawet zaskroniec nie był w stanie przestraszyć a miło zaskoczył .
Znam wiele grodów i każdy jest inny. Są ogrody z zakątkami, jak piszesz. Są też otwarte, gdzie króluje przestrzeń, dużo swobody i powietrza. Doceniają to ludzie, którzy uciekli z blokowiska.
Są ogrody, które obejrzy się i idzie dalej. I są takie, których poznawanie i zwiedzanie dawkuje się jak najlepszy smakołyk.
Elu, Twoim ogrodem się delektuję tak jak ogrodem Filomeny, bo stanowi pyszny deser w moich ogrodowych wędrówkach .
No i wyszło na to, że jestem łakomczuchem i do warzywnika też zajrzałam, ale truskawek jeszcze nie znalazłam .
Elu pięknego powojnika upolowałaś- widziałam je, ale żal aż patrzeć było- u nas chyba w ogóle nie podlewają kwiatów w B. W L zresztą to samo- zabidzone zupełnie
Tyle się marnuje.
Witaj Elu ja też mam clematis z biedronki, ale inny kolor, nazwy nie pamiętam więcej taki bordo, będziemy je obserwować wzajemnie jak się sprawują. Pozdrawiam.
Magnolia cudna i pięknie prezentuje się z oddali. Twoja wisteria pięknie wygląda. Też kiedyś myślałam o wisterii, ale to jednak silne pnącze i się nie zdecydowałam. Warzywnik super, pomysł z siatką na ogórki bardzo dobry. Ale i fasolka przy kręconych tyczkach świetnie wygląda