Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

AniMa 14:41, 23 sie 2017

Makusia napisał(a)

Gosz...a u mnie deszcz co dzień i co noc od soboty. Nic w ogrodzie nie robię-nie da się, bo albo leje, albo właśnie skończyło, albo za moment zacznie

Zazdraszczam, bo u mnie goście siedzą i i tak wyjść na ogród poplewic nie mogę....jakby padało to bym nie żałowała...hihihihi Ale za to wujcio cały mój ogródek skamerował...wszystkie chwasty też
makadamia 15:04, 23 sie 2017

Co ja czytam? Chcesz trawnik dzielić?
No to bez nowego planu się nie obejdzie
MirellaB 08:00, 24 sie 2017

AniMa napisał(a)
Dzięki Mirelko
Mam nadzieję, że pomimo zamieszania z werbeną masz pogląd jak może wyglądać taka rabata.

Czekam na deszczowe dni aby zacząć coś ruszać, robić rozsady...na razie ziemia sucha jak pieprz....

A u mnie mokro było bardzo i czekałam, aż przeschnie. Po malutku zabieram się za prace ogrodowe
MirellaB 08:01, 24 sie 2017

AniMa napisał(a)
Dzięki Mirelko
Mam nadzieję, że pomimo zamieszania z werbeną masz pogląd jak może wyglądać taka rabata.

Czekam na deszczowe dni aby zacząć coś ruszać, robić rozsady...na razie ziemia sucha jak pieprz....

A u mnie mokro było bardzo i czekałam, aż przeschnie. Po malutku zabieram się za prace ogrodowe
AniMa 09:03, 24 sie 2017

makadamia napisał(a)
Co ja czytam? Chcesz trawnik dzielić?
No to bez nowego planu się nie obejdzie
No właśnie tak się zastanawiam......Myślałam o symetrycznej rabacie do do tej co jest styłu, czyli takie 3 zęby...były by na niej niższe krzewy (np. magnolię) trawy i kulki.....W sumie nie jest nam potrzebny aż taki duży trawnik....
Myślę jeszcze o poszerzeniu tych tylnych rabat w kierunku domu, ale to jak zdołam wyrwać wszystkie chwasty z tej powierzchni co jest teraz......
AniMa 09:04, 24 sie 2017

MirellaB napisał(a)

Ja też pomalutku....na razie przyczajony tygrys
Tylko, że ja czekam aż będzie mokro, aby móc przesadzać
kasia_w 11:05, 24 sie 2017

Aniu- wykupiłam Hakone na zatorskiej- zostały takie malutki tylko po 8 zł. Tak mówię, żebyś na darmo nie jeździła
makadamia 12:47, 24 sie 2017

AniMa napisał(a)
No właśnie tak się zastanawiam......Myślałam o symetrycznej rabacie do do tej co jest styłu, czyli takie 3 zęby...były by na niej niższe krzewy (np. magnolię) trawy i kulki.....W sumie nie jest nam potrzebny aż taki duży trawnik....
Myślę jeszcze o poszerzeniu tych tylnych rabat w kierunku domu, ale to jak zdołam wyrwać wszystkie chwasty z tej powierzchni co jest teraz......

Aniu, zbyt dawno nie widziałyśmy tego trawnika - naprawdę musisz wrzucić jakieś zdjęcie albo plan, żebyśmy wiedziały o co chodzi
AniMa 11:51, 25 sie 2017

kasia_w napisał(a)
Aniu- wykupiłam Hakone na zatorskiej- zostały takie malutki tylko po 8 zł. Tak mówię, żebyś na darmo nie jeździła

To zostaje mi dalej polować
AniMa 11:53, 25 sie 2017

makadamia napisał(a)

Aniu, zbyt dawno nie widziałyśmy tego trawnika - naprawdę musisz wrzucić jakieś zdjęcie albo plan, żebyśmy wiedziały o co chodzi

Wiem, wiem...sama sie dziwię, że nie mam kiedy zrobić jednego zdjęcia....
Ale dzisiaj goście przemieszczają się ode mnie do kolejnej części rodzinki