Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

makadamia 13:26, 06 paź 2017

Niby lubię busz, ale nie mieszałabym tak

W zakątku leśnym same brzozy, miłorzęby tam gdzie czarne kropy, z tym że tego najdalszego posadziłabym najchętniej przy warzywniku albo w ogóle z niego zrezygnowała (wiadomo, że warzywnika zacieniać nie należy)

Na grujecznika i ambrowca w tej sytuacji miejsca nie widzę
AniMa 13:33, 06 paź 2017

Jak już zrobię rabaty to przymierze te miłorzęby tak jak proponujesz... Ambrowiec już czeka....
Grujecznika w takim razie już nie szukam....
AniMa 13:36, 06 paź 2017

A coś takiego?:
MirellaB 13:36, 06 paź 2017

U mnie już posprzątane po wichurze. Strat poważnych na szczęście nie ma
iwonkap 13:39, 06 paź 2017

To czekam na miłorzeby bo nie wiem co ze swoimi zrobić, chyba zadołuję w donicach. Widzę propozycję po trójkącie dla tych milorzebow i niby u siebie tez tak rozmyślam ale na chusteczce cały czas myśle czy pasują takie duże drzewa. Kiedy można odcinac im gałązki zeby tak formować jak Twoje ?
makadamia 13:47, 06 paź 2017

A możemy zacząć od początku, bo się pogubiłam w tych kropkach i kółkach?

Jeśli dobrze rozumiem, to zależy Ci na drzewie na tej rabatce naprzeciwko tarasu.
Nie jestem na razie przekonana do tego pomysłu i stoję na stanowisku "zobaczymy jak rabatki i żywopłotki będą zrobione. W razie czego - się dosadzi"
nawigatorka 13:54, 06 paź 2017

AniMa napisał(a)

Blaszak sąsiada - już drugi raz wpadł na nasz ogród...za pierwszym razem nie było jeszcze ogrodzenia i serbów....blaszak już pocięty...
u nas na ogrodzenienpada ciagle wychodek sąsiada. To jedyne co ma na działce
anna_t 18:05, 06 paź 2017

AniMa napisał(a)

Aniu no co Ty...Twoje kostki cały czas mi po głowie łażą. Ostatnio nawet próbując jakoś je przypiąć do mojego ogrodu coś takiego oglądałam:
" target="_blank" rel="nofollow">https://pl.pinterest.com/pin/301952350008694081/
Pewnie masz ten sam dylemat drzewny, co i ja?
Ostatnio nawet myślałam, żeby wszystkie rosnące już brzozy przełożyc na placyk do tyłu a na front kupić graby....Tylko, że brzozy też mi się podobają...Ot, ma baba wybór....

wybór drzew to wedlug mnie najwiekszy problem ...
ja niewiem czy chcę graby, prawda jest taka że w życiu na żywo nie widzialm graba a brzozy tak a klony wielopniowe tez tylko na inspiracjach, Bogdzia ma i dziwi ją moj zachwyt nad nimi. tak więc ja daje sobie na luz i musze wszystko obejrzeć zanim kupię

a w kwestii kostek...będziemy an nie czekać z 5 lat. wytrzymamy?
Basilikum 18:32, 06 paź 2017

jejku dobrze, ze nic sie nie stalo. Paskudny ten wiatr byl
nawigatorka 19:10, 06 paź 2017

Jak nie widziałaś graba?