Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

AniMa 08:17, 12 paź 2017

Może znajdzie się mądra głowa, której porównanie nie sprawi problemu... Mi wychodzi, że pierwsze to G. Bilboa lub G. Bilboa Globus a drugi to G. Bilboa Anny's Dwarf lub G. Bilboa Peve Twisted....
iwka 09:00, 12 paź 2017

na moje oko to ten pierwszy to bilboa a drugi Peve Twisted, ale ciężko jednoznacznie stwierdzić. To musi rzucić okiem ktoś kto ma z nimi do czynienia na co dzień

AniMa 09:07, 12 paź 2017

Dziękuje Iwonko. Czyli, jeżeli się okaże , że ten pierwszy to Bilboa to czeka mnie kupno wysokiej drabiny
Muszę poszukać jakie one szerokie rosną
iwka 09:12, 12 paź 2017

haha nie przejmuj się też mam takiego chyba, kupiłam malutkiego i na początku stał w miejscu, ale w tym roku ruszył ze zdwojoną siłą chyba, dwa razy się powiększył i gdzie rośnie ? centralnie na froncie z 10m przed drzwiami wejściowymi muszę go przesadzić
AgataP 09:32, 12 paź 2017

Miłorząb - też kiedyś miałam chętkę na niego, ale wiązało by się to z poszukiwaniem jego w okolicy, nie bardzo miałam czas... no ale w głowie siedzi. Piękny jest jak się przebarwia, taki bananowy nieomal...
Planów zazdroszczę, ja muszę na żywioł robić, w rzeczywistości muszę ocenić czy jedno z drugim mi pasi... bo inaczej wędruję potem po ogrodzie z rośliną i przymierzam gdzie ją wetknąć...
AniMa 09:33, 12 paź 2017

Właśnie moje też nic a nic w tym roku nie przyrosły - wiem, że tak mają po wykopaniu Dziwne dla mnie było natomiast, że w tej szkółce z której je brałam inne też za bardzo nie przyrosły...może taki rok....

Jak na froncie to raczej przesadzaj - ogólnieja się boje dużych drzew blisko domu...Wszystkie mam posadzone tak, ze gdyby miały kiedyś polecieć, to omijają bryłę domu...(tfu-tfu)
AniMa 09:36, 12 paź 2017

AgataP napisał(a)
Miłorząb - też kiedyś miałam chętkę na niego, ale wiązało by się to z poszukiwaniem jego w okolicy, nie bardzo miałam czas... no ale w głowie siedzi. Piękny jest jak się przebarwia, taki bananowy nieomal...
Planów zazdroszczę, ja muszę na żywioł robić, w rzeczywistości muszę ocenić czy jedno z drugim mi pasi... bo inaczej wędruję potem po ogrodzie z rośliną i przymierzam gdzie ją wetknąć...

A ja przez przypadek znalazłam u pana pod Żmigrodem
Jeszcze cena była super w porównaniu do innych szkółek i all...
Agatko no nie wierzę, wszystko masz idealnie skomponowane. Ja nie mam tej zdolności i dlatego nie kupuję nic nowego
Pszczelarnia 10:00, 12 paź 2017

To miłorzęby od pana spod Ż.? To siewki tych "normalnych". Mam nadzieję, że nie trafi się mi/nam okaz cuchnący owocowami opadłymi.

Kawa 10:08, 12 paź 2017

Ania widze że zęby na tapecie

fajne zmiany się u Ciebie zapowiadają
lubię takie demolki
JoannaDe 10:52, 12 paź 2017

Aniu plan super. Podoba mnie się bardzo bardzo. Zazdroszcząc po cichu bo u mnie się tak nie da

Na zęby przy tarasie tez zwróciłam uwagę i aż się cofnęłam do planu

Ale tak to właśnie jest, plan planem a ogród swoje. Ja tez przekładam wygodę nad wygląd