Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Madzenka 18:56, 14 paź 2016

Jak postawisz kulki i lrzymierzysz bedziesz widziała czy dobrze to wyglada

Seslerie wykopie jutro i dam cynk w tygodniu. Niesty zawożę mame na operacje do innego miasta i kilka dni będą wyrwane z pracy w przyszlym tygodniu
AniMa 09:16, 17 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Zakupy Ci w głowie )) mnie tylko jakiegos rozjaśniacza brakuje w tym zielonym raju ))))

Jolu rozjaśniacz będzie w postaci traw i cebulowych. Na wiosnę będą tulipany, póżniej czosnki ivory queen...

kasia_w napisał(a)

a ja bym nie dawała żwirku...

kasia_w napisał(a)
Oki Oki to taka moja prywata.Osobiście mam dosc Zwirku, zwłaszcza z kulami ale to Ani ogród przecież

Kasiu no właśnie tam jest taki pkt, że w ulewny deszcz wszystko wymywa na kostę, więc kamyczek będzie aby go z lekka powstrzymać - ale dopiero na wiosne będę go sypać...

nawigatorka napisał(a)
Ale żwirek ma być z powodów tęczy czych jest dobrze rozumiem

Zgadza się

makadamia napisał(a)
Dziewczyny, Wasze uwagi są poniekąd słuszne ale wchodzimy tu w tzw. realia życiowe
Żwirek musi być ze względu na oczyszczalnię. Te zwirowe prostokąty są za duże żeby je zostawić całkiem puste. A jeśli nie bukszpan to co?

NO wlaśnie, oczyszczalnia jest dosyć płytko pod ziemią i tam nawet trawa nie dawała rady, dlatego jest wysypana kamykami Odnośnie czegoś zielonego na te kamyki - jak zrobię ustawienie buksów, to samo wyjdzie czy tam jeszcze dodawać kulki czy nie - na razie wiem, ze kształt będzie kombinacją dwóch wcześniejszych wersji z: zębami i bez

Madzenka napisał(a)
Jak postawisz kulki i lrzymierzysz bedziesz widziała czy dobrze to wyglada

Seslerie wykopie jutro i dam cynk w tygodniu. Niesty zawożę mame na operacje do innego miasta i kilka dni będą wyrwane z pracy w przyszlym tygodniu

Marzenko w razie czego mój eM będzie teraz codziennie we Wrocławiu - to go wyślę, kiedy powiesz, że "już"
A dla mamy dużo zdrówka i sił życzę
AniMa 09:25, 17 paź 2016

Z prac weekendowych niestety nie pokaże nic, bo: w piątek owszem część buksów na frontowej zmieniła lokalizacje, ale z powodu braku eMa w domu , kopałam sama i na 2 ostatnie zabrakło już sił i światła
Ale powiem, że podoba mi się... dodałam tez 2 małe kulki z trzmieliny i złamało to kolor buksów. Ciekawe co powiecie?
Dodatkowo zostawiłam miejsce na jeszcze 1 kulkę, może z cisa albo czegoś w jeszcze innym kolorze???

Rabata pod oknami kuchennymi dostała trawki ML i też kulkę trzmielinową

W sobotę była akcja u mojej mamy: eksmisja 20-to letnich thuj w przedogródu, obrzeże wokół domu i porządki jesienne. Żałuję że nie zrobiłam zdjęć Fajny był efekt: przed i po. Najważniejsze, że mamcia zadowolona - na wiosnę startujemy u niej z kulkowaniem

W niedziele był relaksik, chociaż gdyby nie pogoda (brrrr zimno i wiejąco), to pewnie wsadzałabym cebule - a tak... no ale cały tydzień przede mną

Aaa i mimo chłodu - nowy trawniczek sie zieleni
aga_pe 09:52, 17 paź 2016

Aniu, ja też liczę na ładną pogodę w tym tygodniu, chociaż prognozy nie napawają optymizmem. Przytargałam w sobotę brzozy, dwie purpurowe jeszcze dojadą. Jak dla mnie, a raczej planów na nowe rabaty, to zimy mogło by nie być
AniMa 09:58, 17 paź 2016

aga_pe napisał(a)
Aniu, ja też liczę na ładną pogodę w tym tygodniu, chociaż prognozy nie napawają optymizmem. Przytargałam w sobotę brzozy, dwie purpurowe jeszcze dojadą. Jak dla mnie, a raczej planów na nowe rabaty, to zimy mogło by nie być

Przez tę pogodę to planu nie wyrabiam....O ponurej szarości już pisać nie będę -jestem ciepłolubna Owszem, lubie jak jest 1-2 dni szarości, pluchy i wiatru - tak na odpoczynek z książką i kocykiem, ale to już 3 tydzień taki się zapowiada....
AniMa 10:01, 17 paź 2016

Śmieję, się, że wyciągnę starą kufajkę eMa i pójdę na ogród jak stara baba jaga: Kalosze, ocieplacze, kalosze po kolana, kufajka o 4 rozmiary za duża i coś na głowę - aby mi jej nie wywiało Taki ciekawy widok do tych kulek bukszpanowych Ciekawe czy sąsiedzi mnie poznają
aga_pe 10:09, 17 paź 2016

hehehehe, powiem Ci że ja czasami taka "baba jaga" lecę na drugą stronę ulicy do sklepu . Ale sąsiedzi się już przyzwyczaili, że jak mam wolne to ryję w ogrodzie , a tam jak to na wsi - rewi mody nie ma
makadamia 10:16, 17 paź 2016

To jeden z powodów, dla których nie dla mnie te wytworne ogrody ogrodowiskowe: ja najczęściej w ogrodzie pracuję, a nie wypoczywam. jak pracuję, to mało wytwornie wyglądam i stanowiłabym bardzo niekorzystny dysonans w swoim własnym ogródku
jazzy 10:24, 17 paź 2016

Ja, dla odmiany, pracując w ogrodzie wypoczywam Mój umysł najszybciej się wtedy relaksuje I właśnie w starych dresach i dziurawych trampkach najlepiej mi to wychodzi
aga_pe 10:40, 17 paź 2016

Z "ogrodowej mody" w chłodne dni najlepiej sprawdza się u mnie ciepła koszula w kratę i chusta na głowie.....jednak wiązana z tyłu głowy