Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

KasiaWB 14:55, 15 lis 2016

hanka_andrus napisał(a)
Cieszy nawet te kilka spraw uporządkowanych. Ja jeszcze też mam co nieco do zrobienia, ale czekam na kolejny weekend ma byc ocieplenie. Tak mówią!
Pozdrawiam i zdrowia życzę.

o tak szczególnie jak jest nawał innych spraw U nas raz słonko a raz deszcz... Wolę słonko
Haniu, dziękuję i również dla Ciebie - samego dobra życzę
KasiaWB 14:57, 15 lis 2016

Makao_J napisał(a)
Ale masz fajnie. Wszystko już ogarnęłaś. Ja czekam bo w tym tygodniu od środy ma się ocieplić więc wtedy ogarnę wszystko. Może nawet skoszę trawę

nie wszystko, nie wszystko, bo czasu brak. Niektóre rzeczy zostaną jak są, trudno. Miskanty powiązałam, bo ubiegłej zimy strasznie wymarzły, a chyba zima nie będzie taka ciepła
Wpadnę zobaczyć czy skosiłaś
Pozdrawiam
KasiaWB 15:05, 15 lis 2016

Milka napisał(a)
Ale ci poroslo. Widze, ze w planie duze przesadzanie, to chyba najbardziej stały element pracy w ogrodzie.
Miskanty wcale nie male, na dodatek ujarzmione, moje nadal nie, w 2 osoby nawet trudno to zrobic, najchetniej bym ciachła trawy jesienia

bardzo się cieszę, bo mnie trochę rośliny zakryje od wiatru i wzroku
już od jakiegoś czasu planuję przesadzaniem i tak mijają... sezony ogrodnicze w zimie muszę narysować plan...
No właśnie, ja też bym ciut ciachnęła niektóre rośliny, szczególnie te, które się pokładają np. szałwie... Można czy nie można?
Buziaki!
KasiaWB 15:10, 15 lis 2016

Bogdzia napisał(a)
Kasiu widzę ze doczekałas sie juz ,,starego ogrodu" dorodnych roslin.Jest sie czym cieszyc i zachwycac. Ewa radzi by świerkowi wyciąc przewodnik , ja tez na poczatku tak robiłam ale przestałam bo jak boczne gałęzie bedą duże to pień zasłonia a jest ich wtedy wiecej, co innego gdybys chciała świerka miec kiedys za choinke na świeta wtedy to bedzie wada na pewno.

dziękuję Bogdziu tylko 6 lat... i już kawałek jest mam nadzieję, że resztę uporządkuję szybciej kiedy to minęło? nie mam pojęcia
Dziękuję za radę w sprawie świerka, nie mam w planach wycinania świerka na choinkę z mojego małego ogródka, ale warto wiedzieć że jest opcja
Serdecznie pozdrawiam
an_tre 16:05, 15 lis 2016

Kasiu wpadam, oglądam, podziwiam
Duże zmiany nastąpiły w twoim ogrodzie przez te pięć lat dzięki twojej pracowitości i konsekwencji
pozdrawiam cieplutko w ten zimny listopadowy wieczór
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Makao_J 16:54, 15 lis 2016

KasiaWB napisał(a)

nie wszystko, nie wszystko, bo czasu brak. Niektóre rzeczy zostaną jak są, trudno. Miskanty powiązałam, bo ubiegłej zimy strasznie wymarzły, a chyba zima nie będzie taka ciepła
Wpadnę zobaczyć czy skosiłaś
Pozdrawiam

Koszenie chyba rozłożę na etapy bo po dzisiejszym wiązaniu traw rąk nie czułam a byłam może 20 min na podwórku.
KasiaWB 14:13, 03 gru 2016

No i mamy zimę na całego

KasiaWB 14:14, 03 gru 2016

młode świerki serbskie

teraz dobrze widać, którędy chadzają sobie szkodniki
KasiaWB 14:14, 03 gru 2016

Pozdrawiam Wszystkich ciepło
hanka_andrus 14:22, 03 gru 2016

Widok za oknem bajeczny! Dobrze mieć podgląd na swe roślinki. W razie czego śnieg można otrząsnąć!