Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

KasiaWB 20:57, 22 maj 2017

Clematis Albina Plena
KasiaWB 20:58, 22 maj 2017

Pozdrawiam
jolanka 20:59, 22 maj 2017

Kasiu, czosnku świetnie wyglądają. Scinasz liście?
KasiaWB 21:07, 22 maj 2017

jolanka napisał(a)
Kasiu, czosnku świetnie wyglądają. Scinasz liście?

te wyglądają świetnie, co więcej miałam ich dwa i się pomnożyły siedzą od kilku lat w tym samym miejscu i nic z nimi nie robię. Liście obcinam stopniowo, jak zaczynają być suche to obcinam do zielonego ) Natomiast padły mi chyba czosnki w innym miejscu, były liście ale uschły po przymrozkach, kwiatu oczywiście w ogóle nie było. Może w przyszłym roku wyjdą... a może nie...
KasiaWB 21:08, 22 maj 2017

Muszę lecieć. Serdecznie pozdrawiam!!!
Anusia 21:12, 22 maj 2017

KasiaWB napisał(a)
Niezawodna terminatorka - róża Louise Odier jest wielka i ma mnóstwo pączków jako jedyna z róż po przymrozkach tak ładnie wygląda

Piękna, u mnie tak się rozrasta Gefyld-półpełna. Najgożej jest z jedną Chopin. Kupiłam w kwietniu no i chyba nie żle jej się oberwało. Podobnie jest też z czosnkami z 10 posadzonych trzy nawet nie wypuściły pączka, uschły.
katel 22:30, 22 maj 2017

Kasiu trzymam kciuki żeby Ci się udało z rodkiem , wielosił prześliczny - widzę że u Ciebie wszystko odrobinkę dalej niż u mnie ale mój Louise też już ma pączusie - tyle że mniejsze i inwazja mszyc też już u mnie jest i jeszcze skoczka różanego ale najważniejsze że cieplej się już zrobiło.
rozajerycha 08:21, 23 maj 2017

Widzę ,że po mimo trudnej pogody,rośliny dają radę.Pozdrawiam.
Marga 09:57, 23 maj 2017

Jak pięknie! Buchnął Ci ogród kwieciem W końcu i myśmy się doczekały wiosny.

Kasiu, rodki częstuję kawą raz na tydzień, czasami rzadziej. Parzy się łyżeczkę kawy naturalnej na kubek, zostawia do ostygnięcia i odstania, i pod krzaczek. Podczytałam na forum, że w ten sposób można wzmocnić roślinę i zakwasić jaj glebę
Za fiołeczki z góry dziękuję skontaktuję się z Tobą, to uzgodnimy dogodny dla Ciebie termin odbioru.
Mszyc współczuję bardzo Mi właśnie te wredoty zjadły kwiaty kaliny koralowej. Prysnęłam je, ale niestety za późno.
BasiaLT 10:06, 23 maj 2017

te wyglądają świetnie, co więcej miałam ich dwa i się pomnożyły siedzą od kilku lat w tym samym miejscu i nic z nimi nie robię. Liście obcinam stopniowo, jak zaczynają być suche to obcinam do zielonego )

Pierwszy raz mam w tym roku czosnki i tak się zastanawiałam czy je wykopywać czy nie. Skoro piszesz że nic z nimi nie robisz to ja też zostawię je w spokoju.