Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

Makao_J 19:05, 06 cze 2017

KasiaWB napisał(a)

)) być może tak ) tak było napisane na etykiecie ) sadziłam pierwszy raz jesienią, więc czekam co też się okaże ) czy będzie zgodny z etykietą )

Aha, myślałam że jesteś bardziej obeznana w tych czochach ale widzę że jesteś również w niepewności jak ja ;
KasiaWB 19:08, 06 cze 2017

_Martini_ napisał(a)

Ach, ale mi się gratka trafiła z fotkami. Mlaskam sobie, takie wszystko apetyczne!
Już od jakiegoś czasu chodzi za mną ten wielosił. Jest super. Jaki jest wysoki? Czy masz go z sadzonki? Orliki wszystkie cudne. A te nierozwinięte pączki to naparstnica? Bo tak mi przypomina, ale moja patrzy w dół.
Co to jest na cytowanym zdjęciu? Bodziszek?

Kasiu, cudowny masz czerwiec w ogrodzie!

Wielosił jest cudny, ale mocno się sieje więc uwaga ) jeśli nie chcesz mieć go w nadmiarze ścinaj w momencie przekwitania u mnie ma różną wysokość, od małych do 1,5 m ) sadzonkę dostałam, a teraz mam go dosłownie wszędzie z nasion ))
Tak to naparstnica jeszcze w maju, teraz jest już rozwinięta

Na zdjęciu to bodziszek

dziękuję, pozdrawiam
KasiaWB 19:10, 06 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Aha, myślałam że jesteś bardziej obeznana w tych czochach ale widzę że jesteś również w niepewności jak ja ;

to nie kwestia rozeznania bo wszystko zależy od tego co kupiłaś, a dokładnie co zapakowali do woreczka z tą etykietą jak wiemy z cebulek mogą wyrosnąć nie zawsze te odmiany, które teoretycznie kupiliśmy niestety.
Makao_J 19:15, 06 cze 2017

No wiem ale tak bardzo liczyłam na te główkowate a na razie wygląda tak jak u Ciebie na fotce i na chwilę obecną jestem załamana. Kilka razy już myślałam to wyrwać ale czekam bo te główki mają i jestem ciekawa co to z tego będzie

Na szczęście Martyna napisała u Ciebie że to na pewno on więc trochę się uspokoiłam.

Zobaczymy.
_Martini_ 19:16, 06 cze 2017

A pamiętasz nazwę bodziszka? Podoba mi się.
Cofnęłam się jeszcze raz do powojnika, bo śliczny. Kurczę, za rzadko w L. jestem.
_Martini_ 19:17, 06 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Na szczęście Martyna napisała u Ciebie że to na pewno on więc trochę się uspokoiłam.

Zobaczymy.

No to byłby niezły zbieg okoliczności, gdybyśmy wszystkie trzy miały pomylone. Raczej nieee
KasiaWB 19:27, 06 cze 2017

_Martini_ napisał(a)
To na pewno czosnek główkowaty. Też go mam i też tak wygląda teraz.

Montana bajeczny!

zatem jest prawdopodobieństwo, że to ten czosnek fajnie

montana taki sobie, liczyłam na inny, ale też może być miał być wielkokwiatowy, biały lub bladoróżowy...
KasiaWB 19:28, 06 cze 2017

Makao_J napisał(a)
No wiem ale tak bardzo liczyłam na te główkowate a na razie wygląda tak jak u Ciebie na fotce i na chwilę obecną jestem załamana. Kilka razy już myślałam to wyrwać ale czekam bo te główki mają i jestem ciekawa co to z tego będzie

Zobaczymy.

Nie ma się co załamywać czekamy
KasiaWB 19:29, 06 cze 2017

_Martini_ napisał(a)
A pamiętasz nazwę bodziszka? Podoba mi się.
Cofnęłam się jeszcze raz do powojnika, bo śliczny. Kurczę, za rzadko w L. jestem.

Bodziszka kupiłam nn czyli nazwy nie podam.
Nie kupię już clematisów w L. bo nie lubię niespodzianek roślinnych
KasiaWB 19:30, 06 cze 2017

_Martini_ napisał(a)

No to byłby niezły zbieg okoliczności, gdybyśmy wszystkie trzy miały pomylone. Raczej nieee

)) zobaczymy ))) też mam z L.