Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

AnnaCh 12:37, 06 sty 2017

Ale super
asiak 12:53, 06 sty 2017

Też mi się ogromnie podobają Już nie mogę się doczekać, żeby je wcisnąć do ziemi na pięknej rabacie, której jeszcze nie ma
Margerytka40 13:16, 06 sty 2017

asiak napisał(a)
Też mi się ogromnie podobają Już nie mogę się doczekać, żeby je wcisnąć do ziemi na pięknej rabacie, której jeszcze nie ma

Będzie,będzie,ani się obejrzysz
Gabriela 19:03, 06 sty 2017

Dziękuję za pierwsze odwiedziny w moim wątku, nawklejałam dzisiaj zdjęć, jak nigdy, to Ci sie ogród w budowie nieustającej napatoczył, miło mi.
Obejrzałam zdjęcia ogrodu, oczywiście nie wszystkie, bo wątek już spory. Moim zdaniem to, że działka nie jest pusta, nie jest wadą. Czy masz tam jakieś drzewa liściaste, owocowe po poprzednikach? Starsze działki często mają, nie pozbywałabym się ich.
Czy masz już konkretny plan, który realizujesz?
asiak 19:17, 06 sty 2017

Gabrysiu, sporo roślin wyrzuciłam. Bardzo żałuję, że nie robiłam fotek od początku.
Drzewek liściastych nie mam żadnych. Z owocowych dwie czereśnie i dwie bardzo stare jabłonie.
Na niektóre rabaty mam plan, na pozostałe nie... liczę na pomoc bardziej doświadczonych
Miło, że zajrzałaś Gabrielo
Gabriela 20:20, 06 sty 2017

Wiele oddałabym za dwie bardzo stare jabłonie, ba za jedną nawet...
Miałam takie w poprzednim ogrodzie, to już 20 lat będzie jak zmieniłam ogród i miejsce do życia.
Ponieważ to jest ogródek działkowy, to chyba nie musisz mieć wielu roślin zimozielonych, bo zimą tam nie przebywacie. Trzeba zacząć od projektu na cały ogród, nie tylko na rabaty. Ja też zaczynałam od projektów rabat, a to jest błąd, za dużo czasu się potem traci i ciągle nie ma ogrodu.
A pod starymi jabłoniami można piękne rzeczy posadzić - różę pnącą, pod spodem bodziszki, albo funkie, ach...
asiak 20:51, 06 sty 2017

Podsunęłaś mi pomysł z tymi hostami pod jabłoniami Pomyślę o tym
Nowalijka 20:59, 06 sty 2017

Mam też trzy stare jabłonki. Pod jedną mam róże okrywowe (różowa i żółta), pod drugą jesienią wsadziłam liliowce, trzeciej nie zagospodarowałam jeszcze.

a jedną młodą jabłonkę w zeszłym roku porosła aksamitka

asiak 21:12, 06 sty 2017

Gabriela napisał(a)
Wiele oddałabym za dwie bardzo stare jabłonie, ba za jedną nawet...
Miałam takie w poprzednim ogrodzie, to już 20 lat będzie jak zmieniłam ogród i miejsce do życia.
Ponieważ to jest ogródek działkowy, to chyba nie musisz mieć wielu roślin zimozielonych, bo zimą tam nie przebywacie. Trzeba zacząć od projektu na cały ogród, nie tylko na rabaty. Ja też zaczynałam od projektów rabat, a to jest błąd, za dużo czasu się potem traci i ciągle nie ma ogrodu.
A pod starymi jabłoniami można piękne rzeczy posadzić - różę pnącą, pod spodem bodziszki, albo funkie, ach...

Albo róża pnąca... mam aż trzy i nie mam gdzie ich przesadzić. A nie będzie im za mało słońca pod jabłoniami?
asiak 21:13, 06 sty 2017

Ela, a ta różyczka ma trochę słonka, czy bardziej cień?