Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

BasiaLT 08:59, 05 wrz 2016

Toszka napisał(a)
40zł za Limki to nie "za drogo".... to rozbój w biały dzień!!!

Ja pierdziu... u mnei w szkółce też potrafią czasami zasunąć cenę po byku ale nawet tam nie jest aż tak drogo. Chyba ktoś tam nieszczęśliwie spadł na głowę z drabiny i mu się coś poprzestawiało z klepkami.
anbu 09:01, 05 wrz 2016

Asiu fajne zakupy poczyniłaś
AnnaCh 09:04, 05 wrz 2016

Asia, szczerze, to też się dziwiłam, że cchesz Magical Moonlight, bo one raczej trudno dostępne Kup limki, piękne są i szefowa poleca.
W zeszłym roku na targach pod koniec sierpnia kupowałam małe, ale ładnie rozkrzewione od dołu po 12 zł.
Toszka 09:15, 05 wrz 2016

AnnoCh - proszę nie siać defetyzmu! Cel został jasno określony. Mamy czerwone róże i nijak pudrowy róż nie będzie grał. Albo robimy perfekt albo zamienniki zrobią nam: "miało być dobrze, a wyszło jak zwykle..."

Ja już przemilczałam fakt, że nasz Osiołek miał szukać białych... BIAŁYCH!!! hortensji, a wrócił z różowymi żurawkami...
Osiołek musi się chyba zdecydować, czy hiszpańskie czerwone róże, czy róż w ogrodzie...
AnnaCh 09:25, 05 wrz 2016

No dobra, to może w necie kupi MM, fakt zapomniałam o tych czerwonych różach
Ale zakupy przynajmniej w ilości jej się łądne udały, ja długo musiałam się przestawiać, że nie jedna sztukę kupować.
Żurawki może gdzie indziej pójdą
asiak 10:12, 05 wrz 2016

Toszka napisał(a)
AnnoCh - proszę nie siać defetyzmu! Cel został jasno określony. Mamy czerwone róże i nijak pudrowy róż nie będzie grał. Albo robimy perfekt albo zamienniki zrobią nam: "miało być dobrze, a wyszło jak zwykle..."

Ja już przemilczałam fakt, że nasz Osiołek miał szukać białych... BIAŁYCH!!! hortensji, a wrócił z różowymi żurawkami...
Osiołek musi się chyba zdecydować, czy hiszpańskie czerwone róże, czy róż w ogrodzie...

Toszko, ale osiołek był pierwszy raz na takich targach i się zachłysnął
Przecież małemu osiołkowi można wybaczyć, on się dopiero uczy Spodobały mu się żurawki, to kupił Gadał, że wsadzi je wokół cisa, to nich se je wsadzi
asiak 10:15, 05 wrz 2016

Toszko, Ty mi lepiej powiedz proszę, gdzie mam wsadzić małe buksiki?
Myślałam, żeby je wsadzić dokoła tej bukszpanowej kuli Czy może na razie wsadzić je gdzieś w poczekalni?
asiak 10:36, 05 wrz 2016

Ryzyk fizyk, zamawiam hortensje przez internet
asiak 10:54, 05 wrz 2016

Toszko, mam pytanko
Dzwoniłam do szkółki w sprawie tych hortensji. Pan mi powiedział, że one są przycięte w celu rozkrzewienia. Czy takie przycięte mogą być? Jeszcze nie zamówiłam, czekam na Twoją odpowiedź
Toszka 11:17, 05 wrz 2016

Mogą być. Kfffiutków nie będzie tylko...hmmmm i gwarancji, czy nie ma pomyłki... niech Pan ci taką gwarancję napisze na maila i napisze, że w razie okazania się (w przyszłym roku), że pomyłka zaistniała ów Pan poniesie wszelkie konsekwencje, bo pudrowy róż doprowadzi cię do depresji i kosztów aranżacyjnych, a także strat w postaci czerwonych róż. Zapytaj się, czy ów Pan jest świadom jak mocno może unieszczęśliwić biedną kobietkę i całe forum Ogrodowisko. (odrobina manipulacji i szantażyku nie zaszkodzi, a tylko pomoże)

Kulki będziemy dosadzać do kuliszcza, ale nie w formie kółka, bo to obciach

Edit
Napomknij Panu, bo może nie świadom, że jego hortki będą publiczną wizytówką jego szkółki i w razie potrzeby nie zawahasz się podać na niego namiarów