Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 22:53, 11 wrz 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zebrinus jest sztywny. Rodek tez jest sztywny. Za dużo sztywności. Rozluźnij atmosferę zwiewnym ML. Słuchaj się Toszki!

Dobra! No to teraz miejsce dla zebrinusa szukamy
BTW - kiedy mogę przesadzić miskanta?
Zana 22:56, 11 wrz 2017

Miskanta przesadzaj na wiosnę. Teraz już lepiej nie ryzykować.
Johanka77 23:27, 11 wrz 2017

anna_t napisał(a)

o nie wypraszam sobie..
ja czytałam dokładnie o co Asia pytała, w komponowaniu nie doradzę bo nie umiem ale wyraziłam swoje zdanie w kwestii moim zdaniem równie istotnej.
I własnie dlatego ze to jest forum
bo niestety coraz cześciej czytam jedynie ciuciuruciu jak tu pięknie :/

Ania Słońce! Ja Ci nie mam za złe
Ja generalnie już się przyzwyczaiłam, że na Ogrodowisku robię wszystko pod dyktando doradców, a potem nagle inni radzą mi to samo zmieniać. Czasem nawet Ci sami

Mam nadzieję, że nie przestaniesz mnie odwiedzać. Ścieżkę będę miała nadal skośną, ale lubię odwiedziny. I rady, zresztą po to tu zadaje pytania.
A Makusia też nie miała złych intencji, tylko chciała w swoim stylu stanąć trochę po mojej stronie. Ale tylko trochę

Johanka77 23:31, 11 wrz 2017

Zana napisał(a)

Wydaje mi się, że cały problem z tym rodkiem polega na tym, że on nie pasuje do charakteru nasadzeń pobliskiej skarpy i rabaty z lawendami i trawami po drugiej stronie. Tam masz nasadzenia tak geometrycznie. Więc może zrobić tu też tak trochę symetrycznie czyli rodka na środek a kule po bokach i podsadzić zimozieloną turzycą. Może wtedy chociaż tą symetrią połączy się z pozostałymi rabatami. No nie wiem...

Pomyślę. Na razie go nie ruszam. Mam nadzieję, że zimę przetrwa.
Johanka77 23:33, 11 wrz 2017

Zana napisał(a)
Miskanta przesadzaj na wiosnę. Teraz już lepiej nie ryzykować.

A przesadza się przed czy po cięciu?
Toszka 06:49, 12 wrz 2017

Asiu, gwarantuję ci, że Zbrinusa już listopadzie szczelnie zwiążesz, bo ten w pażdzierniku, po pierwszych przymrozkach robi się kupą słomy, a potem niemiłosiernie się łamie i śmieci po całym ogrodzie. W kwietniu, w drugiej połowie tniesz i możesz wykopać i dzielić.
Johanka77 07:34, 12 wrz 2017

Toszka napisał(a)
Asiu, gwarantuję ci, że Zbrinusa już listopadzie szczelnie zwiążesz, bo ten w pażdzierniku, po pierwszych przymrozkach robi się kupą słomy, a potem niemiłosiernie się łamie i śmieci po całym ogrodzie. W kwietniu, w drugiej połowie tniesz i możesz wykopać i dzielić.

Dziękuję!
anna_t 08:49, 12 wrz 2017

Johanka77 napisał(a)

Ania Słońce! Ja Ci nie mam za złe
Ja generalnie już się przyzwyczaiłam, że na Ogrodowisku robię wszystko pod dyktando doradców, a potem nagle inni radzą mi to samo zmieniać. Czasem nawet Ci sami

Mam nadzieję, że nie przestaniesz mnie odwiedzać. Ścieżkę będę miała nadal skośną, ale lubię odwiedziny. I rady, zresztą po to tu zadaje pytania.
A Makusia też nie miała złych intencji, tylko chciała w swoim stylu stanąć trochę po mojej stronie. Ale tylko trochę

nie przestanę się odzywać, luzik
Mi chodzi o to żebyśmy tu szczerzy byli a nie tylko mili. Bo może dlatego że ktoś wcześniej nie chciał cię urazić nie zwrócił uwagi że można by było tam trochę inaczej to rozegrac.
Ale najważniejsze że ty to akceptujesz
Buziak, miłego dnia
makadamia 10:04, 12 wrz 2017

anna_t napisał(a)

bo niestety coraz cześciej czytam jedynie ciuciuruciu jak tu pięknie :/

Bo to forum bardzo uprzejme jest.
Ja tez mam z tym problem, bo terminowałam na wnętrzarskim forum gazety, gdzie nie było to tamto: ktoś wchodził z pytaniem, na jaki kolor pomalować ściany, a dostawał odpowiedź "najlepiej wrzuć granat!". Awantura na temat "ten dom jest ciekawy/intrygujący/niebanalny czy teatralny/przerysowany/sztuczny potrafiła się ciągnąć przez kilkaset postów.
Zwalczam u siebie te przyzwyczajenia, ale ciągle wychodzą na wierzch

No ale tamto forum było bardziej anonimowe - zawiązywanie znajomości w realu było rzadkością i to zapewne było przyczyną, że mniej się liczono z uczuciami forumek
iwonkap 10:43, 12 wrz 2017

makadamia napisał(a)

Bo to forum bardzo uprzejme jest.
Ja tez mam z tym problem, bo terminowałam na wnętrzarskim forum gazety, gdzie nie było to tamto: ktoś wchodził z pytaniem, na jaki kolor pomalować ściany, a dostawał odpowiedź "najlepiej wrzuć granat!". Awantura na temat "ten dom jest ciekawy/intrygujący/niebanalny czy teatralny/przerysowany/sztuczny potrafiła się ciągnąć przez kilkaset postów.
Zwalczam u siebie te przyzwyczajenia, ale ciągle wychodzą na wierzch

No ale tamto forum było bardziej anonimowe - zawiązywanie znajomości w realu było rzadkością i to zapewne było przyczyną, że mniej się liczono z uczuciami forumek

Forum wnętrzarskie daje dobre podstawy, chociaż czasem trudno sie wyzbyć niektórych nawyków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies