Lubię ograniczenie gatunków więc jak najbardziej jestem za carexem i nawet za ID Tylko musisz pamietać, że on rozchodzi się...a zależy Ci na ładnych polach Możesz użyć ogranicznika jakiegoś do ID. Ja mam wkopane paski blachy.Trochę roboty z tym jest ale sprawdza się wyśmienicie.
Jeszcze myślę o czymś takim Asiu czy masz świadomość, że wiosną tam będzie łyso? Wszystkie rośliny jakie tam planujesz ścinasz na wiosnę i oprócz buksów nie masz nic zimozielonego. Jak dla mnie to żaden problem bo mój ogród wczesną wiosną też wygląda jak łysa plama ale pytanie czy Ciebie nie będzie to denerwować?
Kilka migawek dzisiejszego poranka.
Czochy już ścięłam. Choć na kulkowisku jeszcze zaczyna kilka białych. Mało ich, bo zapomniałam, że je sadziłam i wyciachałam razem z Emperorami
Lawenda zaczyna, kocimięta powoli kończy. Zastanawiam się, gdzie ją przesadzić z frontu. Jest ogromna.
Trawnik udało się odbudować. Gdzieniegdzie jeszcze trochę suchości, ale M dzielnie walczy.
Oczywiście wszelkie burze nas omijają. Wczoraj w Toruniu lało ponad godzinę, a u nas 10 minut... Dziś były chmurki jak widać ale tylko taras pokropiło i dooopa