Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 06:30, 19 maj 2018

admete napisał(a)
Asiu witam się
i w najbliższym czasie pospaceruję sobie u Ciebie i wtedy skrobnę więcej
teraz lecę do garów bo jutro mam prawie małe wesele wykarmić

miłego weekendu

Miło mi!
U nas dziś też weselicho. Dziecię Komunię Świętą ma.
Miłego dnia.
Magleska 07:15, 19 maj 2018

udanej imprezy
Johanka77 07:22, 19 maj 2018

Magleska napisał(a)
udanej imprezy

Dzięki
polinka 11:49, 19 maj 2018

Johanka77 napisał(a)

Aż taka odważna nie jestem, nie zasłonię sobie słońca. Już i tak się zastanawiam, czy mi jasności w domu nie ograniczy.

Rozplenice oczywiście będą I grabów pięć

A coś w kwestii carexów poradzisz? vis a vis mam FF, a po drugiej stronie podjazdu z buksami ID. I szczerze nie chce mi się kolejnych gatunków wprowadzać, więc raczej carex.

Lubię ograniczenie gatunków więc jak najbardziej jestem za carexem i nawet za ID Tylko musisz pamietać, że on rozchodzi się...a zależy Ci na ładnych polach Możesz użyć ogranicznika jakiegoś do ID. Ja mam wkopane paski blachy.Trochę roboty z tym jest ale sprawdza się wyśmienicie.

Jeszcze myślę o czymś takim Asiu czy masz świadomość, że wiosną tam będzie łyso? Wszystkie rośliny jakie tam planujesz ścinasz na wiosnę i oprócz buksów nie masz nic zimozielonego. Jak dla mnie to żaden problem bo mój ogród wczesną wiosną też wygląda jak łysa plama ale pytanie czy Ciebie nie będzie to denerwować?

Miłego przyjęcia
Johanka77 18:24, 26 maj 2018

polinka napisał(a)

Lubię ograniczenie gatunków więc jak najbardziej jestem za carexem i nawet za ID Tylko musisz pamietać, że on rozchodzi się...a zależy Ci na ładnych polach Możesz użyć ogranicznika jakiegoś do ID. Ja mam wkopane paski blachy.Trochę roboty z tym jest ale sprawdza się wyśmienicie.

Jeszcze myślę o czymś takim Asiu czy masz świadomość, że wiosną tam będzie łyso? Wszystkie rośliny jakie tam planujesz ścinasz na wiosnę i oprócz buksów nie masz nic zimozielonego. Jak dla mnie to żaden problem bo mój ogród wczesną wiosną też wygląda jak łysa plama ale pytanie czy Ciebie nie będzie to denerwować?

Miłego przyjęcia

Hej Poli!
Dzięki za pomysł z blachą. Jednak użeranie się tej wiosny z innymi gatunkami traw skłania mnie mocno a stronę ID. Jest cudny!

Co do łysości - nie, to mnie nie przeraża. To fajne nawet. Ale architektonicznie muszę coś tam zmienić.

Przyjęcie się udało. Dziękuję
Johanka77 21:43, 26 maj 2018

Kilka migawek dzisiejszego poranka.
Czochy już ścięłam. Choć na kulkowisku jeszcze zaczyna kilka białych. Mało ich, bo zapomniałam, że je sadziłam i wyciachałam razem z Emperorami

Lawenda zaczyna, kocimięta powoli kończy. Zastanawiam się, gdzie ją przesadzić z frontu. Jest ogromna.

Johanka77 21:51, 26 maj 2018

Trawnik udało się odbudować. Gdzieniegdzie jeszcze trochę suchości, ale M dzielnie walczy.
Oczywiście wszelkie burze nas omijają. Wczoraj w Toruniu lało ponad godzinę, a u nas 10 minut... Dziś były chmurki jak widać ale tylko taras pokropiło i dooopa

Trzcinniki w dobrym miejscu

Johanka77 22:00, 26 maj 2018

Silvery, jaśminowiec i inne ładne kwiatki

malkul 10:03, 27 maj 2018

alez ci wszytsko już porosło!!!!! jak po komunii?
Johanka77 11:06, 27 maj 2018

malkul napisał(a)
alez ci wszytsko już porosło!!!!! jak po komunii?

Dzięki! Komunia udana. Dziecko za zebrane pieniądze kupiło sobie wymarzonego... chomika dżungarskiego

Czy mi porosło? No nie wiem.
Wy macie wszystko takie wybujałe, a mi ledwo miskanty z ziemi widać

Ale są pewniaki. Kocimięta na przykład Potwór jakiś...