Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 21:18, 01 lip 2018

Efffa napisał(a)
Co ja czytam,hakuro nie ma!?
Wiedziałam że dojdziesz do tego,super będzie i jest

Nieeeee.... Hakuro jest! Ale się wyprowadzi
Johanka77 22:08, 01 lip 2018

No dobra. Czas na zdjęcia. Zrobione przed chwilą...

Dzisiejszy dzień był trudny. Co chwilę padało i jakoś sil nie miałam.
Ale udało się wsadzić chociaż trzy brzozy i hortki. Zostały jeszcze trzy Doorenboosy. Jeden z nich będzie tam, gdzie kończy się mozga. Dwa ostatnie natomiast za pergolą.

Rabata jakby skończona, choć ma nadprogramowl brzozę Youngii i gracka. Ale nie będę ich wysadzać, póki nie przedłużymy rabaty aż do górki. W sumie to się komponują

22:20, 01 lip 2018
Ja brzozy youngi nie zostawiałabym tu na zawsze
Johanka77 23:11, 01 lip 2018

MonikA napisał(a)
Ja brzozy youngi nie zostawiałabym tu na zawsze

Ale ja tak nie napisałam
23:46, 01 lip 2018
Tak wiem czekam na skończona rabatę, sił ci życzę kochana
08:10, 02 lip 2018
kurcze te brzozy za blisko tuj posadziłaś

jakie one szerokie urosną...sprawidziłaś? internet podaje ze 7 do 10m szerokości moga osiągnąć...... wiec juz wiadomo ze pasuje je od tuj odsunac conajmniej 3m ...albo nawet i z 5m bo za kilka lat nie ruszysz ich...pomysl o tym

Magleska 08:27, 02 lip 2018

No pięknie podziałałaś kawał dobrej roboty
Johanka77 09:35, 02 lip 2018

eee_taam napisał(a)
kurcze te brzozy za blisko tuj posadziłaś

jakie one szerokie urosną...sprawidziłaś? internet podaje ze 7 do 10m szerokości moga osiągnąć...... wiec juz wiadomo ze pasuje je od tuj odsunac conajmniej 3m ...albo nawet i z 5m bo za kilka lat nie ruszysz ich...pomysl o tym

Jasne, przesunę je na taras

Nie widzę problemu. W przeciwieństwie do Ciebie, u mnie tuje będą cięte na max 2m. Może trzy.
A jak widzis korona tych drzew jest powyżej tuj i tak zostanie.

Może Ty masz większy ogród, ale u.mnie cała rabata ma.3 m szerokości. A z trawnika liści granic nie planuje.

Johanka77 09:35, 02 lip 2018

Magleska napisał(a)
No pięknie podziałałaś kawał dobrej roboty

mrokasia 09:42, 02 lip 2018

Johanka77 napisał(a)

Dzisiejszy dzień był trudny. Co chwilę padało i jakoś sil nie miałam.
Ale udało się wsadzić chociaż trzy brzozy i hortki. Zostały jeszcze trzy Doorenboosy. Jeden z nich będzie tam, gdzie kończy się mozga. Dwa ostatnie natomiast za pergolą.

Rabata jakby skończona, choć ma nadprogramowl brzozę Youngii i gracka. Ale nie będę ich wysadzać, póki nie przedłużymy rabaty aż do górki. W sumie to się komponują

Brawo, Asia, ładny kawałek roboty za Tobą . Jak to wszystko urośnie będzie tak romantycznie i zacisznie koło tej huśtawki .
Karczowania mozgi nie zazdroszczę, dobrze że ja jej nie mam.
Wczoraj był jakiś dziwny dzień, wcale dużo nie zrobiłam a padłam wieczorem i dziś ledwo żyję.