Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

anna_t 20:37, 20 lip 2018

no tak piątek wieczór a ja płynę.......
generalnie Asia rób jak ci w duszy gra ale może traktuj ten front razem z rabatami okołoaltankowymi jako całość? bo chyba stojąc na podjeżdzie widzisz te części wszystkie jednym rzutem oka?
spadam na relax, ciao!
Johanka77 20:37, 20 lip 2018

anna_t napisał(a)
napewno ktoś ładniej to narysuje, Makadamia przybywaj!

Ania, ślicznie ale dla mnie chyba za dużo... Picasso Ty!
ivo 20:47, 20 lip 2018

Dyskusja się rozkręca więc i ja dorzucę coś od siebie. Dobrze ze dałaś tyle zdjęć to mi dużo pomogło bo tak to trudno było się wypowiedzieć. Napewno zmniejszyłabym te rabatke że żwirem na rzecz trawnika tym bardziej że za ścieżka prowadząca do domu też rabata żwirowa. Myślę nad tą ścieżka do grilla i też mi to nie do końca pasuje bo obok jest ta równoległa do domu. Może lepiej jakoś pociągnąć ta ścieżkę od domu w kierunku grilla. Fajny ten pas carexow tylko ile by wyniósł? Wydaje się być bardzo duży. Te kule to świetny pomysł. Nie żałuj zimozielonych na froncie.
ivo 20:50, 20 lip 2018

A jaka byłaby szerokość między tymi 2 ścieżkami tą planowaną i tą koło domu z kostki?
21:03, 20 lip 2018
Johanka77 napisał(a)

Ależ Ty dzisiaj płodna jesteś! Whow!

...no tak, w końcu wczoraj dostałaś pozwolenie

Kurde, fajne jesteście

padłam ...ale przynajmniej nie chcący rozruszałam ci watek a Anka sie wyzyła ...jakieby nie były ale malowanki sa super
21:10, 20 lip 2018
wiec

1. zrób plan całej działki z góry w skali ...z wymiarami ....i nanies na ten plan twoje pomysły ....rozpatruj ogród całościowo ....bo potem bedziesz sie dopasowywac do juz isniejacych elementów i bedziesz sie wkurzac niepotrzebnie

2. buksów nie kupuj ...zamień na cisy czy graby ....czy inne zeby ćma nie pożarła ..druga tura wylegu teraz jest znowu trzeba pryskać i na grzyba tez juz trzeba psikac duzo zachodu z nimi jest lepiej z buksów w ogrodzie zrezygnować

Johanka77 21:13, 20 lip 2018

anna_t napisał(a)
no tak piątek wieczór a ja płynę.......
generalnie Asia rób jak ci w duszy gra ale może traktuj ten front razem z rabatami okołoaltankowymi jako całość? bo chyba stojąc na podjeżdzie widzisz te części wszystkie jednym rzutem oka?
spadam na relax, ciao!

Pa! Miłego relaxu
Johanka77 21:14, 20 lip 2018

ivo napisał(a)
A jaka byłaby szerokość między tymi 2 ścieżkami tą planowaną i tą koło domu z kostki?

3metry
Johanka77 21:17, 20 lip 2018

eee_taam napisał(a)
wiec

1. zrób plan całej działki z góry w skali ...z wymiarami ....i nanies na ten plan twoje pomysły ....rozpatruj ogród całościowo ....bo potem bedziesz sie dopasowywac do juz isniejacych elementów i bedziesz sie wkurzac niepotrzebnie

2. buksów nie kupuj ...zamień na cisy czy graby ....czy inne zeby ćma nie pożarła ..druga tura wylegu teraz jest znowu trzeba pryskać i na grzyba tez juz trzeba psikac duzo zachodu z nimi jest lepiej z buksów w ogrodzie zrezygnować

Ania gdzieś mam... może jak mi czas pozwoli, to coś zmaluję.

Moje buksy póki co niezłe. Jeden mi tylko padł.
Kule grabowe ma super Madzia, ale nie umiem sobie zwizualizować
ivo 21:20, 20 lip 2018

Johanka77 napisał(a)

3metry

Trochę to mało jest taka ścieżka obok ścieżki. Ciekawa jestem tych planów całej działki i pamiętaj że to Twój ogród i zrobisz jak zechcesz.