Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

MirellaB 11:58, 21 lip 2018

A dokąd Ty jedziesz do Pana trawki? Pan Traeks jest w moich rejonach, ale od Ciebie to daleko. Jest jeszcze inny Pan trawka?
Johanka77 12:12, 21 lip 2018

MirellaB napisał(a)
A dokąd Ty jedziesz do Pana trawki? Pan Traeks jest w moich rejonach, ale od Ciebie to daleko. Jest jeszcze inny Pan trawka?

Ja tak mówię na mojego lokalsa

Byłam. Molinii brak.
Były hakone, ale tylko all gold.

Ale zamówiłam jakieś 50 ID
Po południu odbiorę.

A tutaj pod tuje to chyba kocimiętę przesadzę.
mrokasia 12:14, 21 lip 2018

Wstawiłam u siebie fotę bonsajowej z ID .
Buziak, lecę.
nawigatorka 13:05, 21 lip 2018

Czytam i próbuje ogarnąć
Dywan z id jest fajny (sama w końcu mam pod grabami wlasnie i na skarpie) ale w bardziej suche lata jak ten po Cieciu ID zaczyna wyglądać dopiero grzeczna w połowie maja. Warto o tym pamietac.
Może ze schodki z lawenda powinny zostać wkomponowane w to co planujesz. Nie koniecznie połączone ale jakos zespolone nasadzeniami .
Nierówności terenu łatwiej zamaskować rabata niż trawnikiem
Kasia_CS 13:13, 21 lip 2018

nie no.. nie nadążam i nie ogarniam zbytnio planowania, ale za to pochwalę pomysł na ławeczkę- mega jest!

jedynie co mi przyszło do głowy z rabata ID, to skoro jest tak długa, to może podzielić ją na jakieś strefy, np na 3 prostokąty przedzielone płytami w ramach możliwości przejścia bez krążenia wokół całości lub przeskakiwania nad carexami
nicol21 13:20, 21 lip 2018

z grubsza przejrzałam dyskuje... i tez nie ogarniam wszystkiego. ciekawa jestem na czym stanie...
ID też miałam i przez 2 lata byłam zachwycona. Byłam. z radością przekazałam całe pole trawy dalej. ale jest wdzięczna w żywotności i rozmnażaniu
ale grunt to być zadowolonym. Masz już u siebie i wiesz jak się zachowuje

Ciekawość mnie zżera co z tym żwirkiem będzie
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Johanka77 13:56, 21 lip 2018

U mnie ID rośnie dobrze.
Więc idę w masę.

Dziś się zabieram za przednią część tego żwirowiska. Panu Trawiarzowi zabrałam wszystko, co miał. 6 skrzynek
Johanka77 14:17, 21 lip 2018

nawigatorka napisał(a)
Czytam i próbuje ogarnąć

Kasia_CS napisał(a)
nie no.. nie nadążam i nie ogarniam zbytnio planowania,

nicol21 napisał(a)
z grubsza przejrzałam dyskuje... i tez nie ogarniam wszystkiego. ciekawa jestem na czym stanie...

W sumie to już też nie ogarniam tylu różnych zdań

Ale przynajmniej już wiem, czego chcę
MirellaB 14:21, 21 lip 2018

Johanka77 napisał(a)

Ja tak mówię na mojego lokalsa

Byłam. Molinii brak.
Były hakone, ale tylko all gold.

Ale zamówiłam jakieś 50 ID
Po południu odbiorę.

A tutaj pod tuje to chyba kocimiętę przesadzę.

Rozumię
Podglądam co u Ciebie się dzieje
Johanka77 14:31, 21 lip 2018

MirellaB napisał(a)

Rozumię
Podglądam co u Ciebie się dzieje

Miło mi