Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

ren133 11:34, 18 sie 2018

Johanka77 napisał(a)

Hania,

może sklep jest niewielki.
Niewątpliwie jeszcze będą.

U mnie Emperorów było najmniej 0 tylko po 2 na karton.
Kartony były cztery, przekopałam wszystkie Jak widać, ktoś już był przede mną do EE...

W sumie to bardzo szybko w tym roku - sadzić będziemy i tak dopiero w listopadzie, biorąc pod uwagę tę pogodę
Te wadzone we wrześniu wzeszłyby lada moment

W moich B też po 2szt EE... Mam 13 paczek
HannaR 11:47, 18 sie 2018

Johanka77 napisał(a)

Siostry... niesamowite! A ile tych sióstr?
Dokąd jeździsz?

Moje dwie siostry wyszły za mąż za dwóch węgierskich braci. Niestety jedna siostra już nie żyje. Został szwagier i siostrzeńcy. No i druga siostra z rodziną. Większość mieszka w Mezőkövesd i tam jeżdżę.

Prawda, że w tym roku mamy w Polsce węgierskie lato? Moja siostra nie cierpi upałów, które tam panują latem. Ja zawsze miałam niedosyt ciepła i słońca, ale ten rok wynagradza mi to (pomijając suszę).

Jestem w szoku, że już są cebule tulipanów w sprzedaży.
14:24, 18 sie 2018
Johanka77 napisał(a)
Moje dzisiejsze łupy z Biedro:

Jesień się zbliża, cudowne zakupy, wiosną będzie pięknie
Johanka77 15:44, 18 sie 2018

ren133 napisał(a)

W moich B też po 2szt EE... Mam 13 paczek

To się nahapałaś
Johanka77 15:48, 18 sie 2018

HannaR napisał(a)

Moje dwie siostry wyszły za mąż za dwóch węgierskich braci. Niestety jedna siostra już nie żyje. Został szwagier i siostrzeńcy. No i druga siostra z rodziną. Większość mieszka w Mezőkövesd i tam jeżdżę.

Prawda, że w tym roku mamy w Polsce węgierskie lato? Moja siostra nie cierpi upałów, które tam panują latem. Ja zawsze miałam niedosyt ciepła i słońca, ale ten rok wynagradza mi to (pomijając suszę).

Jestem w szoku, że już są cebule tulipanów w sprzedaży.

No patrz! Ja też jeżdżę do Mezőkövesd do znajomych. Kilka lat mieszkałam w Egerze

Co do upałów, to na Węgrzech są dla mnie bardziej znośne. Inna wilgotność.
Ja pochodzę z samego południa, więc tam już trochę klkmat śródziemnomorski dociera.
Johanka77 15:48, 18 sie 2018

MonikA napisał(a)

Jesień się zbliża, cudowne zakupy, wiosną będzie pięknie

Tak! Lubię to!
Magda70 16:12, 18 sie 2018

Johanka77 napisał(a)
Moja córka powiedziała mi podczas urlopu, że też kiedyś będzie miała ładny ogród, tylko nie będzie miała tyle traw...

A mnie zachwyca mój Giganteus, Variegatusy i Froehe Ostern. Śmiałek oczywiście też, choć po zeszłorocznym sierpniowym cięciu jakby słabsze kwiatostany ma.

Zmieni się córce spojrzenie na trawy
Mnie Twoje trawy też zachwycają
A te skarby z Węgier to bym przygarnęła. Zwłaszcza te buteleczki
Johanka77 17:47, 18 sie 2018

Magda70 napisał(a)

Zmieni się córce spojrzenie na trawy
Mnie Twoje trawy też zachwycają
A te skarby z Węgier to bym przygarnęła. Zwłaszcza te buteleczki

No też tak myślę...
Chyba, że w bloku zamieszka

Buteleczki niestety używają cosik
Johanka77 20:21, 21 sie 2018

Słuchajcie, czy u Was też wyskakują jakieś komunikaty o braku zabezpieczeń i certyfikatów?
pojawia mi się komunikat, ze ogrodowisko jest stroną niebezpieczną bo wygasły mu certyfikaty zabezpieczeń.
Ponadto z mojego wątku zginęły ostatnio zamieszczone zdjęcia - w każdym z postów jest tylko po jednym

Trochę mnie to martwi
Johanka77 20:21, 21 sie 2018

Taki to komunikat