Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

eVka 22:46, 17 sie 2018

Woooow
Johanka77 23:01, 17 sie 2018

effka napisał(a)
Woooow

To nie wooow, to początek
Wróć i zobacz jak to biednie wyglądało (za wyjątkiem EE)

Teraz muszę jeszcze poczekać na czosnki.
Te na skarpie uwielbiam

Gruszka_na_w... 23:26, 17 sie 2018

U mnie wyłożyli tylko jeden karton z różnymi cebulami (krokusy, szafirki, narcyzy, tulipany). Wybór był niewielki. Podejrzewam, ze chcieli uniknąć bałaganu i sukcesywnie rozłożą kolejne kartony.
Zacne zakupy poczyniłaś.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Johanka77 23:32, 17 sie 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie wyłożyli tylko jeden karton z różnymi cebulami (krokusy, szafirki, narcyzy, tulipany). Wybór był niewielki. Podejrzewam, ze chcieli uniknąć bałaganu i sukcesywnie rozłożą kolejne kartony.
Zacne zakupy poczyniłaś.

Hania,

może sklep jest niewielki.
Niewątpliwie jeszcze będą.

U mnie Emperorów było najmniej 0 tylko po 2 na karton.
Kartony były cztery, przekopałam wszystkie Jak widać, ktoś już był przede mną do EE...

W sumie to bardzo szybko w tym roku - sadzić będziemy i tak dopiero w listopadzie, biorąc pod uwagę tę pogodę
Te wadzone we wrześniu wzeszłyby lada moment

eVka 23:56, 17 sie 2018

Eeetam biednie, sporo było ale jak dosadzisz nowe zakupy będzie szał. Kurcze jadę do biedry, też muszę mieć szał nie ma lekko!
Johanka77 23:59, 17 sie 2018

effka napisał(a)
Eeetam biednie, sporo było ale jak dosadzisz nowe zakupy będzie szał. Kurcze jadę do biedry, też muszę mieć szał nie ma lekko!

No nie ma... tym bardziej, ze trawnika najładniejszego już nie mamy
HannaR 09:23, 18 sie 2018

Witaj Johanno!

Bywam tu często po cichutku i śledzę zmiany. W szczególności czekam na placyk. Lubię wielopoziomowe ogrody z "pokoikami", wgłębnikami, schodkami tu i tam. U mnie niestety płasko. Ogródek mały. Nie ma z czym poszaleć.

Też mam rodzinę na Węgrzech (moje siostry wyszły za mąż za Węgrów) i jeżdżę tam od wielu lat.

Pozdrawiam i dalej będę odwiedzać, może już nie tak nieśmiało...
Johanka77 10:14, 18 sie 2018

HannaR napisał(a)
Witaj Johanno!

Bywam tu często po cichutku i śledzę zmiany. W szczególności czekam na placyk. Lubię wielopoziomowe ogrody z "pokoikami", wgłębnikami, schodkami tu i tam. U mnie niestety płasko. Ogródek mały. Nie ma z czym poszaleć.

Też mam rodzinę na Węgrzech (moje siostry wyszły za mąż za Węgrów) i jeżdżę tam od wielu lat.

Pozdrawiam i dalej będę odwiedzać, może już nie tak nieśmiało...

Bardzo miło mi Cię witać! To miłe, że niektórzy śledzą po cichutku nasze zmagania

Na placyk to i ja czekam, ale pewnie przeleci na przyszły rok. Co się odwlecze, to nie uciecze

Siostry... niesamowite! A ile tych sióstr?
Dokąd jeździsz?
Kasia_CS 10:59, 18 sie 2018

Johanka77 napisał(a)
Moje dzisiejsze łupy z Biedro:

11 Candy Prince. Jeszcze nie wiem, gdzie, ale pasują mi do Flaming Purissma./original.jpg[/img]

Wooow, ale zbiory! ALe Ty masz zupełnie inny areał, to potrzebujesz większych ilości faktycznie.

Nad Candy prince to sobie też rozmyślam gdzie je dać, ale boję się, że z Flaming Purissima mogłyby się gryźć? Jedne w odcieniu chłodnym drugie z kolei ciepłe.. jak myślisz? Pytam, bo ja nie jestem specjalistką od dobierania kolorów...
Johanka77 11:03, 18 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Wooow, ale zbiory! ALe Ty masz zupełnie inny areał, to potrzebujesz większych ilości faktycznie.

Nad Candy prince to sobie też rozmyślam gdzie je dać, ale boję się, że z Flaming Purissima mogłyby się gryźć? Jedne w odcieniu chłodnym drugie z kolei ciepłe.. jak myślisz? Pytam, bo ja nie jestem specjalistką od dobierania kolorów...

No też o tym myślałam... ja najlepiej lubię, jak.jest jednolicie na rabacie.
Może zatem dam je na skarpie.